Do It Yourself
  • Ville du slått av lysene for trekkfugler?

    click fraud protection

    Med fugletrekk kan en liten handling gjøre en verden av forskjell for de som er på en reise på tusenvis av kilometer.

    På en hvilken som helst kveld på høsten og våren kan det være tusenvis, om ikke millioner fugler flyr usett over hodet. Men dessverre, hvert år mellom 350 millioner til en milliard av dem dø på grunn av menneskeskapte lys. Den gode nyheten er at vi lærer hvordan hjelpe, med bare et trykk på en bryter.

    På denne siden

    Hvordan påvirker lys trekkende fugler?

    Sterke lys og store byer tiltrekke fugler, lik hvordan verandalys tiltrekker møll. Bortsett fra at lysene desorienterer dem under flukt. Noen krasjer inn i vinduer og dør; mer enn 270 arter av nordamerikanske fugler er kjent for å kollidere med bygninger på grunn av lysforurensning. Andre blir kastet av migrasjonsveiene og kommer seg aldri til destinasjonene. Nattlige søkelys kan få fugler til å sirkle i timevis og rope forvirret.

    "Ikke bare forstyrrer og forvirrer kunstig lys nattlige migranter, som mange typer sangfugler og vannfugler, de forårsaker også fugler for å endre fôring og reproduktiv atferd, sier den uavhengige dyrelivsbiologen Amy Sugeno, som spesialiserer seg på sangfugler og vannfugler.

    Hvordan kan huseiere hjelpe nattlige trekkfugler?

    Et opplyst hus om nattenFrederick Bass/Getty Images

    • Skru av utvendige huslys og nedskjermet utvendig belysning for å eliminere lys som kan sees ovenfra.
    • Slå av spotlights og flomlys.
    • Slå av eller minimer interiør-, lobby- og atriumlys.
    • Lukk gardinene om morgenen før du drar på jobb.
    • Installere vindusbelegg på rom hvor det er behov for nattlys.
    • Installer automatiske kontroller og sensorer for å slå av lys som ikke er i bruk.
    • Bruk nyere teknologi for å unngå overbelysning av områder.
    • Bli med på Audubon Lights Out Pledge.
    • Oppmuntre byen og arbeidsplassen din til å registrere deg for Audubons Lights Out-program.

    Holde lyset lavt eller av også hjelper dyrelivet og insekter i hagen din og sparer penger på strømregningen.

    "Kunstlig lys påvirker ikke bare fugler," sier Sugeno. "De har vist seg å påvirke mange andre dyrearter negativt, inkludert hekkende havskilpadder, møll, flaggermus, frosker og til og med mennesker."

    Hvorfor trekker fugler om natten?

    Lavere temperaturer hindrer dem i å overopphetes. Mørket holder dem trygge fra hauker, falker og andre rovdyr på dagtid. Nattluft er mindre turbulent, så det krever mindre innsats å navigere.

    Hvilke fugler trekker om natten?

    De fleste landfugler trekker om natten, blant dem spurver, troster, orioler, gjøker, fluesnappere, sangfugler og vireos. Daglig løpesedler inkluderer swifts, svaler, pelikaner, de fleste kolibrier og rovfugler.

    Byer som slår av lys for trekkfugler

    Byer og tettsteder som Chicago, Dallas og Philadelphia hjelper trekkfugler i varierende grad. Landemerker som 9/11 Memorial i New York City og Gateway Arch i St. Louis dempe lysene deres også.

    Raleigh, North Carolina, er en av de siste som kunngjorde at den vil slå av all ikke-nødvendig belysning i byanlegg mellom kl. 23.00. og kl. 06.00 fra sept. 10 til nov. 30. I følge en uttalelse fra byen: «Trekkfuglbestandene er i alvorlig tilbakegang, og slike kollisjoner er betydelige bidragsytere til disse tapene. Å slå av lys er en enkel måte å gjøre en positiv innvirkning på!»

    Er fugler i tilbakegang?

    Ja. Det er nesten tre milliarder færre fugler i Nord-Amerika nå enn i 1970. Det er mer enn én av fire av alle fugler. Mer enn 90 prosent av disse tapene kommer fra bare 12 familier, blant dem sangfugler, finker, spurver og svarttrost. Bygningskollisjoner fra lysforurensning er en av de største årsakene til fugledødelighet, nest etter katter.

    Kan jeg se fugler trekke om natten?

    Ja, men det krever arbeid. Først, sjekk BirdCast trekkfuglkart og varsler. Du kan se på fugler på radar, eller bruk en kikkert eller kikkert for å se dem fly over månens opplyste ansikt. Lytt etter deres korte flystøy også. En mikrofon gjør det lettere å fange de mer subtile anropene.

    Vil det virkelig gjøre en forskjell å slå av mine få lys?

    Ja. Hver husholdning bidrar til styrken til den kollektive samfunnsinnsatsen.

    Karuna Eberl
    Karuna Eberl

    Karuna skriver om dyreliv, natur, historie og reiser for magasiner, aviser og nettsider inkludert National Geographic, nasjonalparker, Discovery Channel, Atlas Obscura og High Country Nyheter. Hun har også produsert en rekke uavhengige filmer og regissert dokumentaren The Guerrero Project, om letingen etter et sunket slaveskip. Hun og mannen hennes, Steve, skrev en prisvinnende guidebok til Florida Keys og er i ferd med å totalrenovere et forlatt hus i en spøkelsesby. Hun har en B.A. i journalistikk og geologi fra University of Montana. Medlem av OWAA, SATW.

instagram viewer anon