Do It Yourself

Det amerikanske handelsdepartementet reduserer toll på kanadisk tømmer

  • Det amerikanske handelsdepartementet reduserer toll på kanadisk tømmer

    click fraud protection

    Beslutningen kommer når handelsmyndigheter ønsker å normalisere tømmerprisen i USA og hjelpe hjemmebyggingsindustrien.

    Claus Leisenberg / EyeEm / Getty Images

    I begynnelsen av desember Det amerikanske handelsdepartementet reduserte tollene på kanadisk tømmer som kommer inn i USA med mer enn halvparten, fra 20 prosent til ni prosent. Denne avgjørelsen kom sent på et år som inneholdt massiv volatilitet i trelastpriser i USA, bremse en ellers blomstrende periode for hjemmebyggingsindustrien.

    Reduksjonen er gode nyheter for boligbyggere som har slitt med skyhøye trelastpriser, noe som gjør bygging dyrere og boliger mindre rimelige.

    "Handelsdepartementets handling for å redusere avgifter fra mer enn 20 prosent til ni prosent forsendelse av tømmer fra Canada til USA er en positiv utvikling, men mer må gjøres ferdig, " sa Chuck Fowke, styreleder i National Association of Home Builders. "Tariffer har bidratt til enestående prissvingninger i trelastmarkedet i 2020, noe som har ført til et press oppover på prisene og skadet rimelige boliger for amerikanske forbrukere."

    Stabilitet vil være avgjørende for hjemmebyggingsindustrien etter et år hvor trelastpriser i juli klatret over $ 500 per tusen brettfot for første gang siden 2018, og toppet seg til en historisk høy pris på $ 950 per tusen brettfot i midten av september. Tømmerprisene har siden falt fra den toppen, men er fortsatt 60 prosent høyere enn de var i april.

    Ifølge NAHB vil lavere tariffer eliminere noe av usikkerheten som har forstyrret markedet og bremset stigningen i tømmerprisene.

    "USA må samarbeide med Canada for å avslutte tollene og oppnå en langsiktig, stabil løsning innen trelasthandel som gir en konsekvent og rimelig pris på tømmer," sa Fowke.

    Populære videoer

instagram viewer anon