Do It Yourself
  • Boligrente og byggekostnader øker

    click fraud protection

    Historiske tømmerpriser og normalisering av boliglånsrentene skaper bekymring for boligbyggere.

    I følge det siste National Association of Home Builders/Wells Fargo Housing Market Index (HMI), boligbyggerens tillit til boligmarkedet falt to poeng i mars ettersom boliglånsrentene og byggematerialekostnadene fortsatte å stige. HMI -poengsummen i mars på 82 er den laveste siden september 2020 og åtte poeng under toppen i desember.

    "Selv om byggherrer fortsetter å se sterk kjøpertrafikk, har de siste økningene i materialkostnader og leveringstider, spesielt for tømmer, redusert byggemannsfølelsen denne måneden," sa NAHB -styreleder Chuck Fowke.

    - Utbudsmangel og stor etterspørsel har fått tømmerprisene til å hoppe mer enn 200 prosent siden april i fjor. Politikere må ta opp byggematerialeforsyningskjedespørsmål for å hjelpe økonomien med å opprettholde solid vekst i 2021. ”

    NAHB og andre organisasjoner har bedt om det handling fra lovgivere om høye trelastpriser. De vil at tømmerforsyningskjeden skal undersøkes for å identifisere hva som forårsaker forsyningsbegrensninger og høye priser.

    I løpet av de to siste ukene sendte NAHB brev til landbrukssekretær Tom Vilsack, USAs skogstjenestesjef Victoria Christiansen og andre, og ber om at de bruker sine respektive kanaler for å normalisere kostnaden for tømmer.

    "Å forbedre helsen til nasjonens skoger og øke tilbudet av tømmer er ikke gjensidig eksklusive mål, og vi oppfordrer deg på det sterkeste til å opprettholde gjeldende høstplaner for National Forest system," NAHB styreleder John C. Fowke skrev til Christiansen. "Å gjøre det vil gjenopprette helsen til en av våre store naturressurser, tilby potensial til å gjenopplive skogsindustrien og forbedre boligprisene"

    Tømmerprisene har plaget hjemmebyggingsindustrien det meste av det siste året. Et annet problem angående boligbyggere dukket opp mer nylig. Da den bredere amerikanske økonomien begynte å komme seg, boliglånsrentene begynte å stige. Sammen med de økte kostnadene for byggematerialer, kan det sette potensielle boligkjøpere ut av markedet.

    "Selv om eneboligbygningen bør vokse i år, legger den høye trelastprisen omtrent $ 24 000 til prisen på et nytt hjem," sa Robert Dietz, sjeføkonom for NAHB. “Og boliglånsrentene, mens de er historisk lave, har økt med rundt 30 basispunkter den siste måneden. Ikke desto mindre betyr mangelen på videresalgsinventar at nybygg er det eneste alternativet for noen potensielle boligkjøpere. ”

    Selv om boligbyggere har rett i å bekymre seg for den oppadgående renteutviklingen, forventer ikke boligmarkedseksperter at markedet vil kollapse når som helst snart. Lending Tree’s sjeføkonom Tendayi Kapfidze fortalte Yahoo Finance Live at han mener boliglånsrentene fortsatt er "veldig gunstige" for potensielle boligkjøpere.

    "Hvis du ser på de siste 10 årene, er boliglånsrentene fortsatt lavere enn 95 prosent av tiden," sa Kapfidze. "Og de siste 30 til 40 årene har de vært lavere enn 99 prosent av tiden."

    Populære videoer

instagram viewer anon