Do It Yourself
  • Hva du bør vite om romoppvarmere

    click fraud protection

    Hvert redaksjonelt produkt er uavhengig valgt, selv om vi kan bli kompensert eller motta en tilknyttet kommisjon hvis du kjøper noe gjennom våre lenker. Vurderinger og priser er nøyaktige og varene er på lager fra tidspunktet for publisering.

    Interessert i en romvarmer for hjemmet ditt, men synes alternativene er overveldende? Her er fire grunnleggende typer romvarmer og hvordan du velger en.

    I mange deler av verden, oppvarming av hjemmet er en stor avtale. Noen ganger kutter ikke innebygde varmekilder alene, og det er derfor mange huseiere henvender seg til bærbare romvarmere. Hvis du har søkt etter romvarmer, har du sannsynligvis lagt merke til stort utvalg tilgjengelig. Hvis du er ute etter et godt romvarmer, men ikke er sikker på hvilken type som gir mening for din situasjon, er vi her for å hjelpe.

    Pluss, her er hvorfor du ikke bør koble romvarmere til strømuttak.

    På denne siden

    Typer romvarmere

    Den første avgjørelsen ved valg av romvarmer er om du skal kjøpe drivstoff eller elektrisk enhet. Hvis du planlegger å varme et rom i hjemmet ditt i stedet for et garasje eller byggeplass, gir elektriske romoppvarmere mening.

    Drivstoffbrennende enheter er generelt kraftigere, men de produserer også karbonmonoksid. Dette gjør dem mer risikable enn elektriske modeller med mindre de varmer opp et rom med god ventilasjon.

    Her er de forskjellige typene elektriske romoppvarmere for hjemmebruk:

    Infrarøde varmeovner

    Disse bruker infrarøde pærer for å produsere konsentrert varme. Vanligvis er de bedre for å kose seg nær og varme hendene enn å raskt bringe hele stua opp til 72 grader. Men noen nyere infrarøde hevder å være det kraftig nok til å varme et romogså.

    Som mange elektriske ovner, er de fleste infrarøde enheter 1500 watt - det maksimale de fleste standarduttak kan håndtere. Disse romvarmene selger for $ 50 til $ 120 eller mer, avhengig av størrelse og funksjoner. Denne godt anmeldte Dr Infrared Heater har innebygd termostat og fjernkontroll.

    Handle nå

    Varmluftsovner

    Hvis du vil ha mye varme raskt, er varmluftsoppvarmere et godt valg. De kombinerer et oppvarmet internt element med en vifte som sirkulerer varm luft rundt i rommet.

    Viftene kan være støyende, men nyere modeller er roligere. De fleste av disse romvarmere, inkludert denne enheten fra Vornado, koster mellom $ 30 og $ 100.

    Handle nå

    Keramiske varmeovner

    Som varmluftsenheter fungerer keramiske romvarmere ved konveksjon. De varmer innvendige keramiske tallerkener, som gir varmen videre til luften rundt, og gradvis oppvarmer rommet.

    Keramiske varmeovner som denne fra Lasko er populære fordi de aldri bli varm nok til å brenne noe, i motsetning til infrarød og noen tvungen luftenheter.

    Handle nå

    Stråleovner

    De fleste elektriske strålende varmeovner fungerer ved å varme opp olje inne i enheten, nok til å varme rommet i nærheten og mennesker.

    Modeller som denne strålingsvarmeren fra PELONIS er gode for små mellomrom, og perfekte hvis du ønsker en nesten støyfri oppvarmingsløsning. De selger vanligvis for $ 50 til $ 80.

    Handle nå

    Hvordan velge en romvarmer

    Kategoriene ovenfor overlapper ofte. Infrarøde og keramiske varmeovner kan også tvinges til luft hvis de har en vifte, noe de ofte gjør. Når du bestemmer deg for hvilken type du skal kjøpe, bør din første vurdering være oppvarmingshastighet og kapasitet.

    • Trenger du bare litt varme på et bestemt sted, men vil du ha det raskt? Gå med infrarød.
    • Har du det bra med litt støy, og vil at varmen skal sirkulere rundt i et stort rom? Skaff deg en tvungen luftenhet.
    • Vil unngå brannfare? Gå keramisk.
    • Trenger du en langsom, jevn varme som stikker rundt? Da er en oljefylt strålingsenhet veien å gå.

    Neste, her er ting du må vite når du bruker elektriske romoppvarmere.

    Robert Maxwell
    Robert Maxwell

    Robert Maxwell er skribent, videograf, fotograf og online styrketrener med base i Nord -Ontarion, Canada. Han vokste opp på en landlig selvforsynt husmannsplass hvor han lærte ferdighetene til å bygge sitt eget hjem fra bakken opp, utføre alle sine egne bilreparasjoner, og jobbe med tre, stein og metall for å finne praktiske DIY -løsninger for mange hverdag problemer.

instagram viewer anon