Do It Yourself
  • Hvorfor er noen rom i huset mitt varmere (eller kaldere) enn andre?

    click fraud protection

    Varme- og kjølesystemer i et hjem er kompliserte. Lær mer om hvordan du sørger for at AC -systemet er balansert her.

    Inverter for oppvarming og klimaanlegg på siden av et husChristian Delbert/Shutterstock

    Ideelt sett holdes luftstrømmen i hjemmet i perfekt balanse, og rommene er jevnt varme om vinteren og kjølige om sommeren. Noen ganger er det imidlertid ikke helt slik ting fungerer. Har du alle gått inn i et rom og synes det var enten trykkende varmt eller kaldt kaldt, til tross for at resten av huset føles som det vanligvis gjør? Dette er mest sannsynlig på grunn av ubalansert luftstrøm i husets varme- og kjølesystem.

    Så hvordan balanserer du luftstrømmen? Det er noen få grunner til at luftstrømmen din har blitt ubalansert i utgangspunktet, og hver av dem må kanskje adresseres eller for å fikse problemet. Her er noen av de vanlige årsakene til ubalansert luftstrøm og hva som kan gjøres for å potensielt rette opp problemet:

    Luftkanalene dine er ikke isolert

    Når kald luft beveger seg i kanalene dine gjennom ubetingede områder i hjemmet ditt, vil det naturligvis varme opp. Så hvis et rom er lenger borte fra en

    AC -enhet, vil luften få mer tid til å få varme når den beveger seg gjennom hjemmet ditt. En måte å løse dette på er å sørge for at alle kanalene dine er isolert slik at luften inne i dem påvirkes mindre av eksterne faktorer.

    Luft beveger seg ikke mellom nivåer

    Når det gjelder større boliger på flere nivåer, kan luftstrømmen ha vanskelig for å balansere riktig. Ting som lange kanaler og det varmen stiger naturlig kan gjøre det å få kondisjonert luft inn i alle rommene i et stort hus en komplisert oppgave. Hvis du oppdager problemer med luftbalansering i et hjem på flere nivåer, må du kanskje se på et sonet klimaanlegg. Sonet AC fungerer mer effektivt i større hjem fordi det bryter dem inn i spesifikke seksjoner og behandler dem individuelt, med separate termostater eller temperaturmålere for hver.

    Systemet ditt er feil størrelse

    Det er en sjanse for at oppvarming og kjøling i hjemmet ditt virker ujevn er at AC -systemet ditt enten er for lite eller for stort for hjemmet ditt. Store klimaanlegg kan i noen tilfeller stenge for raskt før det påvirker hvert av rommene i hjemmet. Dette kan løses ved å la døren stå åpen og bruke vifter for å sirkulere luft gjennom huset ditt. Små klimaanlegg, derimot, kan kanskje ikke følge med hjemmets kvadratmeter, noe som gjør luftstrømmen inkonsekvent og utilstrekkelig. Den beste løsningen for dette problemet er å enten legge til et ekstra system eller oppgradere til en større AC -enhet som kan håndtere størrelsen på hjemmet ditt.

    Tilbygg og renoveringer av hus ble ikke adressert ordentlig

    Noen ganger en ombygging eller tillegg til et hjem kan kaste bort balansen i hjemmets klimaanlegg. Å fikse dette vil nesten helt sikkert innebære å få en VVS -profesjonell til å justere spjeldene i kanalene dine eller legge til flere kanaler i systemet ditt.

    Populære videoer

instagram viewer anon