Do It Yourself
  • Hvorfor du trenger et fossedusjhode

    click fraud protection

    Hvert redaksjonelt produkt er uavhengig valgt, selv om vi kan bli kompensert eller motta en tilknyttet provisjon hvis du kjøper noe gjennom lenkene våre. Rangeringer og priser er nøyaktige og varene er på lager på tidspunktet for publisering.

    Disse luksuriøse baderomsinnredningene får en hjemmedusj til å føles som et spa.

    De dusjhode er en av de vanligste rørleggerinventar i et hjem, så det blir ofte oversett. Når du dusjer, er det ute av syne over hodet ditt. Når den ikke er i bruk, er den skjult bak en dusjforheng eller dør.

    Men en oppgradert dusj kan lage eller ødelegge et bad, og et fossedusjhode - også kjent som et regn- eller regndusjhode - er den siste hjemmedusjtrenden. Hvorfor? Les videre.

    På denne siden

    Hva er et fossedusjhode?

    Fossdusjhoder festes til en vegg eller tak og skaper en bredere, mykere vannstrøm, omtrent som en liten foss eller kraftig regn. De er ment å være avslappende og luksuriøse. De har ofte en

    moderne, strømlinjeformet utseende med et bredt og flatt hode, i motsetning til kjegle- eller sylinderformen til et typisk veggmontert dusjhode.

    Noen faste eller avtakbare dusjhoder har en fossinnstilling; andre er hele fossen hele tiden. "De er gode for en lang bløtlegging og skaper en regnvannseffekt som etterligner naturens regnskyll," sier Eric Phillips, en rørlegger og grunnlegger av Dripfina. "Det er som om du er i en sjamporeklame hver gang du dusjer!"

    Stiler av fossdusjhode

    Det er to hovedstiler av fossedusjhoder: runde og firkantede. "Begge kan imitere nedbørseffekten," sier Phillips. "Men bare et firkantet dusjhode, med gjennomvåtningsåpningen innebygd, vil også gi deg et ark med vann." Oxygenics gjør flere regndusjhoder med fossespalter.

    Den andre hovedforskjellen er monteringsposisjon. Takmonterte fossedusjhoder se luksuriøs ut, som det du ville sett på et spa eller et luksushotell. Phillips anbefaler dem for våtrom.

    Veggmonterte fossedusjhoder er lettere å installere i eksisterende dusjer med en vegghengt dusjhode på plass. De er "mer tradisjonelle og bedre plassert i dusjkabinett-stil", sier Phillips. Bare bytt ut ditt gamle dusjhode — ingen takhull eller gipsarbeid nødvendig. Du kan også kjøpe dem med en andre håndholdt sprøyte, som krever en mer involvert installasjon.

    Alle stiler kommer med flere innstillinger for sprayhastighet og mønster.

    Foss vs. Andre dusjhoder

    Fordelene med fossedusjhoder er hovedsakelig estetikk og komfort. Phillips bemerker at disse tilbyr en større overflate og strøm av vann, utmerket for bløtlegging og avslapning.

    Ulemper inkluderer mobilitet og vanntrykk. "Fordi vannfallsdusjhoder er vegg- eller takmonterte, kan de ikke flyttes rundt," sier Phillips. Og den bredere sprayen kan gjøre det vanskeligere å skylle balsam ut av langt hår. For å løse begge problemene kommer mange fossedusjhoder med en håndholdt vedlegg.

    Selv om et fossedusjhode ikke automatisk vil spare deg for vann, sier Phillips at det bredere vannområdet ikke alltid betyr en høyere vannregning. De fleste dusjhoder for fossefall bruker omtrent to gallon per minutt (gpm), mindre enn grensen på 2,5 gpm for amerikanske produkter. Du kan også finne mer effektive dusjhoder.

    Fossdusjhoder har en tendens til å koste mer enn andre modeller. Det er forståelig - det er en luksusprodukt, tross alt. "Elite dusjhoder vil koste noen få hundre dollar, og profesjonell installasjon vil strekke seg til et par hundre mer," sier Phillips. Noen modeller er rimeligere.

    Beste fossedusjhoder

    Oppussing butikker har fossdusjhoder i flere stiler. Mål dusjen din for riktig størrelse. Phillips anbefaler to modeller, begge tilgjengelige på Amazon.

    Den ene er POP Sanitaryware svart dusjsystem, "Jeg elsker den mørke finishen til dette spesielle takmonterte fossdusjhodet," sier Phillips. "(Mens) det vil ikke passe alle fargevalg på badet, den utstråler eleganse og luksus gjennom sin minimalistisk design." Home Depot selger lignende produkter, som dette Boyel Living dusjsystem.

    Den andre: Den AILUKI regndusjhodekombinasjon. "Den er veggmontert, forenkler installasjonen og holder kostnadene nede (samtidig som den gir en luksuriøs spray," sier Phillips. Her er en lignende modell fra The Home Depot.

    Hvis du ansetter en rørlegger for å installere den, be dem om anbefalinger som passer din spesifikke situasjon før du kjøper.

instagram viewer anon