Do It Yourself
  • 5 Ting jeg skulle ønske jeg ville ha kjent som en nykommer

    click fraud protection

    Bare å begynne med taktekking? Vi snakket med en takbransjeveteran for å finne ut fem ting han skulle ønske han hadde visst på sin første dag.

    5 ting jeg skulle ønske jeg ville ha kjent som en nybegynnerConstruction Pro Tips

    Taktekking kan være varmt, hardt arbeid. Det er egentlig ikke mulig å komme seg rundt det. Men det er også en helt vesentlig del av hjemmebygging og et levedyktig karrierealternativ. Vi snakket med Pat Overson, som har drevet et takfirma i Mesa, Arizona siden 1982, for å finne ut hva han skulle ønske han hadde kjent da han begynte sin karriere i bransjen.

    Spør rundt

    En av de beste ressursene som er tilgjengelig for folk i bransjen, spesielt for noen som nettopp har begynt, kommer til å være menneskene rundt deg. Selv om du jobber for et mindre selskap, bør det være folk med mange års erfaring rundt arbeidsplasser. Pat sa å være oppmerksom på menneskene som andre arbeidere har en tendens til å trekke seg mot og ikke være redd for å be dem om hjelp.

    “Be erfarne taktekkere om å trene deg ved å komplimentere dem først. Si noe som: "Du er en av de beste taktekkerne i selskapet, og jeg lurer på om du vil gi meg noen tips om den beste måten å (fylle ut tomrom) ..."

    Les alt du kan om taktekking

    Pat anbefaler at rookie -taktekkere blir ivrige lesere (og tilskuere) av alt pedagogisk takmateriale. Her er noen av hans anbefalte ressurser for rookie -taktekkere:

    • Produsentens produktspesifikasjoner
    • Fagblader
    • Oppussingsbøker og artikler
    • YouTube -videoer
    • Stat, by og fylke forskrifter og spesifikasjoner

    "Frivillig verbalt - og skriftlig - for å gå på opplæringsseminarer, pedagogiske messer, produsent sponsede utdanningsprogrammer og sikkerhetsseminarer," foreslo også Pat. "Og bli en sertifisert applikator for så mange takprodukter som mulig."

    Hold deg trygg

    I følge OSHA, "Fall" er den viktigste årsaken til dødsulykker i byggebransjen. På grunn av sitt arbeid har taktekkere en særlig høy risiko for å pådra seg skader fra fall.

    "Hvis du ikke føler deg trygg på taket eller jobben, må du stoppe arbeidet og ringe veilederen din. Ingen tak eller jobb er verdt å risikere liv eller lemmer, ”sa Pat.

    Invester i en lastebil og dump trailer

    Det er to viktige ting som Pat mener at unge taktekkere umiddelbart bør begynne å spare penger på å kjøpe: en ren, godt kjørende lastebil og en dumphenger.

    "Disse verktøyene forbereder deg på å gå ut på egen hånd om nødvendig i tilfelle av bremsing eller permittering," sa Pat.

    En pålitelig lastebil kan være forskjellen mellom å være i tide til jobb og sitte på siden av veien i et ødelagt kjøretøy. Å ha en lastebil og en tipptrailer gir deg også fleksibilitet og gjør at du kan utføre sidearbeid i helgene eller i perioder hvor virksomheten går tregt. Sidejobber er en fin måte å få mer erfaring og praktisere din nye karriere, samtidig som du tjener ekstra penger.

    Vær tidlig og pålitelig

    "Planlegg avtale med legen din og tannlegen så mye som mulig etter timer, og gi beskjed i god tid i tilfelle uunngåelig avspasering," sa Pat.

    Spesielt i begynnelsen av karrieren, prøv å være ti-femten minutter for tidlig til dagens første arbeidssted. Det bygger en buffer i tilfelle trafikk eller sammenbrudd i biler. Sørg også for å kommunisere tydelig med veilederne dine for å sikre at de vet når du tar fri, enten du er på ferie eller om du er syk. Det siste du vil ha er alle andre på en jobb som ser seg rundt og lurer på hvorfor du ikke er der fordi du glemte å fortelle dem om din to ukers tur til Bahamas.

    "Det er ingen unnskyldning for et no call eller et no show," sa Pat.

    Om eksperten

    Pat Overson har kjørt Overson Taktekking i Mesa, Arizona -området siden 1982.

    Populære videoer

instagram viewer anon