Do It Yourself

Fordeler og ulemper med forskjellige typer bilvask

  • Fordeler og ulemper med forskjellige typer bilvask

    click fraud protection

    En profesjonell bilvask kan være fullt automatisert eller utført for hånd. Slik bestemmer du hvilket alternativ som passer best for bilen din, tid og budsjett.

    Når du bare ikke kan gjøre det selv, er det mange måter å vaske bilen på. Enten det trenger spa -behandling eller et raskt bad, lær om fordeler og ulemper med de forskjellige bilrengjøring tjenester.

    Det er også viktig å merke seg grundigheten i en bilvask som varierer, avhengig av bilmodell og metode. Så bruk din beste dømmekraft når du skal bestemme hvilken bilvask som er best for bilen din.

    På denne siden

    Selvbetjente bilvask

    Rull opp ermene (uten å bruke noen av verktøyene dine) på en selvbetjent bilvask, som vanligvis koster mindre enn $ 10. Bruk deres vannslange, såper og svamper, bare ta hensyn til detaljer og albuefett. Sjekk på forhånd om du trenger håndklær for tørking. Vask, skyll og tørk en seksjon om gangen for å unngå vannflekker.

    Sørg for at du bruker dette alternativet under de rette forholdene. Hvis du har kjørt rundt en stund, er bilen sannsynligvis for varm til å vaske; såpen tørker og etterlater flekker før du kan skylle den av. Det samme gjelder for vasking med solen som slår ned på deg.

    Automatiske bilvask

    Automatiske vasker i bilen fjerner bilen langs et transportbånd mens maskiner disponerer såpe og vann. Automatiske vasker kan være et raskt og økonomisk valg, og koster mellom $ 5 og $ 10. Rengjøring av undervognen, hjul og dekk eller bruk av ekstra såper og vokser koster ekstra, vanligvis $ 1 til $ 2 per ekstra service.

    Soft Touch bilvask

    Det er myke berøringsautomatiske vasker som bruker klut til å skrubbe biler, og berøringsfrie automatiske vasker som bare bruker høytrykksvann og såpe (ikke skum).

    Soft-touch vasker gir en grundigere rengjøring. Hvis bilvasken bruker børster, når de vanligvis alle deler av bilen og er gode for å bli kvitt støv og pollen. Men kraften til børstene kan skade sidespeil eller antenner. Hvis vasken bruker tykke tøystrimler, må bilen også skylles grundig før kluten berører den, ellers kan kluten føre til at skitt skrape lakken.

    No-Touch bilvask

    Bilvask uten berøring er klut- og børstefri, så det er mindre risiko for riper. De bruker også mindre vann, hvis du håper det vær en venn av miljøet. Men uten børster eller tøystrimler kan en vask uten berøring være mindre effektiv. Berøringsfrie vasker som er avhengige av at flere rengjøringsmidler kompenserer for mangel på klut eller børster kan også skade malingen.

    Maskin tørketrommel bilvask

    Noen automatiske vasker bruker maskin tørketrommel på slutten, men noen vil få ansatte til å tørke bilen for hånd med håndklær. Hvis de tilbyr denne tjenesten, vil bilvask koste noen få dollar mer.

    Håndvask

    Profesjonelle vaske bilen for hånd vil bruke førsteklasses rekvisita og gå over hver tomme med et grundig øye, og sørg for å fjerne smuss eller vann flekker automatiske bilvask kan gå glipp av. Men selv håndvask kommer med risiko. Å bruke den samme svampen til å rengjøre bilens malte overflater og dekk og hjulbrønner er en vanlig feil som introduserer slipemidler i rengjøringsprosessen. Sørg for at proffene dine bruker beste praksis, inkludert skylling og rengjøring av svamper og mikrofiberhåndklær religiøst.

    Du kan splurge på voksing, detaljer og rengjøring innvendig - og i noen tilfeller til og med få din årlige statlige inspeksjon utført. Den eneste ulempen er ekstra tid og penger. Håndlagde vasker kan koste fra $ 15 til $ 35. Men hvis bilen din trenger litt TLC, kan det være verdt det.

    Vannløs bilvask

    Mangler du penger? Det er alltid DIY. En bilvask uten vann er en sprøyteblanding med høy smøreevne som kraftig metter et kjøretøys panel, og deretter tørker av smuss eller veiskitt til en tørr glans med en ren klut. Dette vannfrie bilvaskesettet er flott for en rotfri opplevelse, spesielt hvis du bor i et nabolag der vannforbruket ditt er begrenset. 2EZ Wax Waterless bildetaljeringssett er et flott alternativ til omtrent $ 50. Disse innvendig rengjøring av bil kit -produkter vil Hold passasjerområdet friskt og lukter friskt.

    Skylleløs bilvask

    En skylleløs bilvask er en annen kitmetode som eliminerer den siste slangen, noe som sparer tid, vann og kjemisk bruk. Optimal vask uten skylling kommer høyt vurdert. For å bruke, tilsett en unse til to liter vann i en bøtte. Bløtlegg et mykt mikrofiberhåndkle i løsningen og vask en seksjon om gangen til den er ren. Tørk med et rent, mykt mikrofiberhåndkle. Det er det!

    Veronica Graham
    Veronica Graham

    Veronica Graham er frilansskribent i Arlington, Mass. Hennes arbeid har dukket opp i The Washington Post og SheKnows. Hun dekker helse, politikk, fotball på videregående skole og alt i mellom. Graham liker å lære om verden gjennom en rekke objektiver som reporter.

instagram viewer anon