Do It Yourself
  • Klassiske DIY arbeidsbenkplaner

    click fraud protection

    HjemVerktøy, utstyr og utstyrVerktøy og rekvisitaArbeidsbenker

    • Facebook
    • Flipboard
    • Twitter
    • Pinterest
    • E -post

    En tidløs design som er enkel og sterk

    Neste prosjekt
    FH14SEP_WORKBE_01-2Familie Handyman

    Tøffe, rimelige DIY arbeidsbenker av furu vil gjøre god service i generasjoner. Ved å bruke denne enkle planen kan du bygge en om morgenen.

    Av DIY -ekspertene i The Family Handyman Magazine

    Du vil kanskje også like: TBD

    Tid
    En hel dag
    Kompleksitet
    Nybegynner
    Koste
    $51–100

    Starter

    Hvis denne arbeidsbenken ser kjent ut, er det sannsynligvis fordi du har sett en som ligner den i din fars eller bestefars butikk. Variasjoner av dette designet har eksistert i flere tiår, og med god grunn: Benken er sterk, praktisk og superenkel å bygge. Du kan løpe til tømmerhagen om morgenen, ta et par brett, og til middag har du en perfekt funksjonell arbeidsbenk.

    Arbeidsbenken er ikke fancy - den er bygget av standard konstruksjonstømmer. Men du kan enkelt tilpasse den med skuffer eller andre funksjoner nå eller senere. For å se noen av forbedringene du kan gjøre, besøk DIY arbeidsbenkoppgraderinger.

    Hvis du kan kutte et brett, kan du bygge denne benken. Og du trenger ikke noe fancy verktøy heller. I tillegg til en liten firkant og et målebånd trenger du en sirkelsag for å kutte delene og en drill for å drive skruene.

    Du finner alt materialet på et tømmerhage eller hjemmesenter. Velg tømmer som er rett og flatt, og som ikke har for mange hull, skiver eller sprekker. Vi brukte Torx-hodeskruer med selvborende tips. Men du kan bytte ut hvilken som helst konstruksjonsskrue. Hvis du ikke bruker skruer med selvboringstips, borer du hull for å unngå å kløyve veden.

    Hvis bilen din er for liten til de lange brettene, kan du be om å få brettene kuttet i lengde. Bare husk å ta med deg skjærelisten til butikken.

    Klipp delene i henhold til skjærelisten. Vi brukte en gjærsag, men en sirkelsag vil fungere fint. Merk 2x4s med en Speed ​​square eller kombinasjon square. Skjær deretter brettene forsiktig i lengden. Hvis du planlegger å beise eller male benken, er det på tide å slipe delene. Og for å forenkle jobben din, kan du også beise eller male delene før du monterer benken.

    De generelle dimensjonene til DIY-arbeidsbenken er: 60 'bred x 28-1/4' dyp x 36 'høy pluss en 7-3/4' bakplate.

    Start med å bygge topp- og hyllekarmene

    Foto 1: Bygg rammene

    Bruk 3-in. skruer for å montere rammene som støtter toppen og hyllen. For å unngå å splitte 2x4s, enten bor pilothull eller bruk selvborende skruer. Bygg begge rammene og sett den øvre rammen til side.

    Foto 2: Fest hylleplatene

    Fest de utvendige brettene først. Plasser deretter de to gjenværende brettene for å skape like mellomrom mellom dem og skru dem til rammen. Før du skruer, bor pilothull med en forsenkingsbit.

    Vi brukte en gammel dør som var festet på saghester som arbeidsflate, men gulvet vil også fungere. Legg 2x4s på forsiden og baksiden av toppen og hyllen på arbeidsflaten og merk sentrene. Husk at hvis du ikke bruker selvborende skruer, borer du hull for skruene. Bilde 1 viser hvordan du monterer rammene. Sett den øvre rammen til side og skru hylleplatene til hyllerammen (Foto 2).

    Bygg og fest benmonteringene

    Foto 3: Monter bena

    Bor fem hull ca 2 tommer. fra kanten av tappeplaten med den forsinkende biten. Spred en perle med byggelim på beina og fest tappeplaten med 1-1/4-in. skruer. Hvis det siver lim gjennom hullene, vent til det tørker. Barber den deretter av med en skarp meisel.

    Foto 4: Skru bena til den øverste rammen

    Påfør konstruksjonslim der bena kommer i kontakt med den øvre rammen. Fest deretter bena med skruer.

    Foto 3 viser hvordan du bygger beinene. Du vil legge merke til at beinene er 1/8 tommer. smalere enn innsiden av toppen. Det er slik at du kan installere bena uten å binde, noe som vil føre til at tappeplaten bøyer seg. Hvis den eneste tavlen du finner er tynnere enn 1/4-in. pegboard angitt, legg differansen til forsiden og baksiden av hyllerammen (C). For eksempel, hvis du kjøper 1/8-in. tappeplate, tilsett 1/4 tommer. til del C.

    Platen er nyttig for å henge verktøy, men den virkelige funksjonen er å stabilisere arbeidsbenken som en avstivning. Vi la til konstruksjonslimet for å sikre at enhetene holdt seg sterke og stive. Vær imidlertid oppmerksom på at noe av limet vil være synlig gjennom hullene.

    Pegboardhullene er litt for store til å brukes som skruehull, så bruk en nr. 6 forsenkingsbit for å bore pilothull og lage forsenker for skruene. Sikre fem 1-1/4-tommer jevnt fordelt. skruer inn i hvert ben.

    Det neste trinnet er å feste bena til den øverste rammen. Påfør konstruksjonslim på de 3 tommer. av beina. Fest deretter benmonteringene med 3-in. skruer (Foto 4).

    Legg til hyllen og toppen

    Foto 5: Legg til hyllen

    Hvil benken i den ene enden. Skyv hyllen mellom beina og legg den på linje med bunnen av tappeplaten. Skru gjennom hyllen i bena.

    Foto 6: Monter de øverste brettene

    Start på baksiden, juster den første 2 × 6 flushen til baksiden og mål for 2-in. overheng på siden. Fest 2 × 6 med trimskruer. Fest resten av brettene på samme måte. Den forreste 2 × 6 vil henge rammen omtrent 2 tommer.

    Stå arbeidsbenken i den ene enden. Deretter er det enkelt å skyve hyllen på plass og rette den opp med tavlen (foto 5). Kjør 3-in. skru gjennom hyllestativet inn i bena for å støtte hyllen.

    Toppen på denne benken er 2x6s, plassert tett sammen. Platene henger over rammen 2 tommer. på sidene og foran. Overhenget gjør det lettere å bruke klemmer på kantene på arbeidsbenken. Bilde 6 viser hvordan du kommer i gang. Vi festet 2x6s med trimskruer, men du kan erstatte 16d foringsspiker.

    Fest ryggstøtten og bakplaten

    Foto 7: Installer bakplaten

    Fest 1 × 4 -hyllen til 1 × 10 -bakplaten. Legg deretter til en 2 × 4 blokk i hver ende. Hvil ryggplatenheten på arbeidsbenken og skru skruene gjennom baksiden for å holde den på plass.

    1 × 10 ryggstøtten holder ting fra å falle fra baksiden av hyllen, men det stivner også benken for å forhindre gynging fra side til side. Påfør byggelim før du fester bukseselen med 2-in. skruer.

    Bakplaten er en 1 × 10 med en 1 × 4 hylle festet. På siden av 1 × 10 du vil vende ut, tegner du en linje på lengden på brettet, 1-3/4 in. ned fra toppen. Det er her du vil justere bunnen av 1 × 4. Tegn en andre linje 1-3/8 tommer. fra toppen. Bor pilothull med forsenkingsbiten hver 8. tommer. langs denne linjen. Be en hjelper om å holde 1 × 4 på linjen mens du kjører 2-in. skrues inn i hyllen gjennom styrehullene. Etter at hyllen og 2 × 4 blokker i hver ende er festet, skrur du bakplaten til arbeidsbenken (Foto 7).

    Du kan endre benken slik at den passer til din plass og arbeidsstil. Vi monterte en billig trebearbeidingstang foran på arbeidsbenken og boret hull i 1 × 4 -hyllen for å holde skrutrekkere. Hvis du har en halvliter-snekker i familien, sjekk ut Mini Classic DIY arbeidsbenk for barn. Det ville være et flott prosjekt å bygge med barna dine eller barnebarna.

    Nødvendige verktøy for dette prosjektet

    Ha de nødvendige verktøyene for dette DIY -prosjektet på plass før du starter - du sparer tid og frustrasjon.

    • Caulk pistol
    • Sirkelsag
    • Trådløs drill
    • Bor sett
    • Innramming av firkant
    • Nivå
    • Gjærsag
    • Orbital slipemaskin
    • Sikkerhetsbriller
    • Målebånd

    Lignende prosjekter

    Hvordan bygge en 2-i-1 arbeidsbenk og stang topp
    Hvordan bygge en 2-i-1 arbeidsbenk og stang topp
    Bygg en arbeidsbenk på et budsjett
    Bygg en arbeidsbenk på et budsjett
    Enkle arbeidsbenkplaner
    Enkle arbeidsbenkplaner
    Hvordan bygge en DIY Wood Workbench: Superenkel $ 50 benk
    Hvordan bygge en DIY Wood Workbench: Superenkel $ 50 benk
    Hvordan øke lagringsplassen på badet ditt
    Hvordan øke lagringsplassen på badet ditt
    Lørdag formiddag Workshop: Folding Mobile Workbench
    Lørdag formiddag Workshop: Folding Mobile Workbench
    Rolling Tool Box Cart Plans
    Rolling Tool Box Cart Plans
    Garasje arbeidsbenk
    Garasje arbeidsbenk
    Hvordan bygge en kompakt sammenleggbar arbeidsbenk med lagring
    Hvordan bygge en kompakt sammenleggbar arbeidsbenk med lagring
    Konverterbare gjærsagstasjonsplaner
    Konverterbare gjærsagstasjonsplaner
    Modulær arbeidsbenk
    Modulær arbeidsbenk
    Workshop lørdag morgen: Hvordan bygge en nedfellbar arbeidsbenk
    Workshop lørdag morgen: Hvordan bygge en nedfellbar arbeidsbenk
    Tre arbeidsbenk
    Tre arbeidsbenk
    DIY arbeidsbenkoppgraderinger
    DIY arbeidsbenkoppgraderinger
    Hvordan bygge arbeidsbenker: 4 nedslagsdesigner
    Hvordan bygge arbeidsbenker: 4 nedslagsdesigner
    Mini Classic DIY arbeidsbenk for barn
    Mini Classic DIY arbeidsbenk for barn
    Hvordan lage og installere en vaskemaskin og benkeplate
    Hvordan lage og installere en vaskemaskin og benkeplate
    Slik monterer du RTA -skap
    Slik monterer du RTA -skap
    Hvordan tilpasse garasjeskap for mer lagring
    Hvordan tilpasse garasjeskap for mer lagring
    Slik gjør du vaskerihyller
    Slik gjør du vaskerihyller

    Populære instruksjonsvideoer

instagram viewer anon