Do It Yourself
  • Sprekkemutter med håndverktøy - Praktisk tips fra The Family Handyman

    click fraud protection

    For mange husholdninger gir ferien vakre boller med blandede nøtter, og moroa ved å sprekke opp skjellene for å avsløre de deilige godbitene inni. Men hva skjer når du ikke finner en nøtteknekker? Ikke få panikk, bare stikk inn i verktøykassen!

    Familie Handyman testet med flere forskjellige håndverktøy for å sprekke opp en rekke nøtter. Den gode nyheten er at alle verktøyene vi brukte fungerte, men et par av dem fikk jobben gjort litt bedre. Her er hva vi lærte:

    knekk nøtter med en hammer

    Bare et par whacks med en hammer åpnet en paranøtt, som er kjent for å ha et ganske tøft skall. Vi brukte en liten tang for å holde mutteren (og beskytte fingrene) og plasserte et skjærebrett under for å beskytte benkeplaten.

    knekke nøtter med en C-klemme

    En C-klemme gjorde jobben med en pekannøtt, men det var ikke den mest effektive måten å knekke en mutter på. Det er litt vanskelig å holde mutteren på plass mens du dreier klemmen og deretter løsner den når skallet er brutt.

    knekk nøtter med en skrutrekker

    En skrustikke er spesielt nyttig hvis du spiser blandede nøtter mens du jobber i butikken. Bare vær sikker på å fange den sprukne mutteren før den faller til gulvet når du løsner skrustikken.

    sprekknøtter med kanaltang

    Kanaltang viste seg å være det beste verktøyet for å knekke nøtter. Kjeftene justeres enkelt, slik at du kan bruke dem til å knekke store valnøtter eller små hasselnøtter.

    sprekker med muttere med håndskrue

    Å stramme en voluminøs håndskrueklemme rundt en liten mandel var litt humoristisk, men den sprakk mutteren akkurat som de andre verktøyene. Det er kanskje ikke det mest effektive valget, men det var morsomt å prøve!

    sprekkemuttere med klemmestangklemme

    Gummiputene på en liten klemmestangklemme bremset prosessen med å sprekke opp en valnøtt, men det gjorde til slutt jobben. Og utløseren for å stramme klemmen var veldig enkel.

instagram viewer anon