Do It Yourself

Kan huseiere insistere på at entreprenører bruker masker i hjemmene sine?

  • Kan huseiere insistere på at entreprenører bruker masker i hjemmene sine?

    click fraud protection

    Sosialt samspill er en vesentlig del av de fleste husreparasjoner, men kan være farlig midt i en pandemi. Hvilke sikkerhetskrav har du lov til å kreve av folk som kommer inn i hjemmet ditt?

    Westend61/Getty Images

    Siden det første utbruddet i slutten av 2019 har COVID-19 økt livet til millioner av mennesker over hele verden. I den nye verden av sosial distansering, overflate desinfisering, og maske iført, kan det være vanskelig å vite nøyaktig hva du kan forvente i de sjeldne tilfellene der sosial interaksjon blir nødvendig.

    Hva skjer for eksempel hvis du trenger en nødreparasjon hjemme som ligger utenfor ekspertisen til en erfaren DIYer? Hvor langt har du lov til å gå for å holde deg og din familie trygge? Og hvilke sikkerhetstiltak kan du kreve av folk som kommer inn i hjemmet ditt?

    På denne siden

    Kan du be entreprenører om å bruke maske?

    I følge sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC),

     du kan (og bør) spørre noen tjenesteleverandør kommer inn i hjemmet ditt for å bruke maske. Den beste måten å gjøre det klart på er å bruke en selv når du svarer døren for å slippe dem inn. CDC anbefaler at du unngår enhver hilsen som krever fysisk kontakt, for eksempel et håndtrykk, og har "ren, ekstra masker ”for hånden i tilfelle de ikke har masker (eller hvis de de tok med er dårlige tilstand).

    Er masker påkrevd ved lov?

    Mens det er allment anerkjent blant det medisinske samfunnet at masker og andre forebyggende tiltak bidrar til å bremse spredningen av koronaviruset, maske iført seg selv er ikke lovpålagt. Ifølge Occupational Safety and Health Administration (OSHA) er det til syvende og sist opp til arbeidsgiveren å bestemme sikkerhetstiltakene de ansatte har tatt.

    “Arbeidsgivere bør vurdere farene som deres arbeidere kan bli utsatt for; vurdere risikoen for eksponering; og velg, implementer og sørg for at arbeidstakere bruker kontroller for å forhindre eksponering, "heter det OSHAs veiledning på emnet.

    OSHAs retningslinjer er hovedsakelig fokusert på å holde arbeidstakere trygge og ta mindre hensyn til å beskytte kunder. De er også bare anbefalinger.

    "Denne veiledningen er ikke en standard eller forskrift, og den skaper ingen nye juridiske forpliktelser," lyder toppen av OSHAs retningslinjer for reparasjonstjenester i hjemmet.

    Hva skal jeg gjøre hvis noen nekter å bruke maske

    Du kan ikke bare ringe politiet til noen for ikke å bruke maske. Det du kan gjøre er å appellere til deres følelse av felles respekt. Hvis du høflig og rolig ber noen om å ta på seg en maske, er det sannsynlig at de vil være enige ut fra en generell anstendighet.

    Men hvis de nekter å ta på seg en maske, er det innenfor dine rettigheter å nekte dem adgang til ditt hjem og ringe arbeidsgiveren deres. Informer arbeidsgiveren rolig om at arbeidstakeren nekter å overholde dine personlige sikkerhetskrav. Det skifter ansvaret for å løse situasjonen og håndheve sikkerhetsforskrifter tilbake på arbeidsgiveren - eller risikere å miste virksomheten din.

    Populære videoer

instagram viewer anon