Do It Yourself
  • Slik rengjør du fugemasse med husholdningsrengjøringsprodukter

    click fraud protection

    1/6

    Slik rengjør du fugemasse

    Hyppig eksponering for hardt vann, såpe og hårpleieprodukter kan raskt gjøre ren fugemasse til en snusket rot. Den gode nyheten er at i de fleste tilfeller kan snusket fugemasse effektivt rengjøres med en blanding av vanlige husholdningsrengjøringsmidler. Den anbefalte rengjøringsmetoden avhenger av hvor skitten fugemassen din er til å begynne med. Noen løsninger vil være mer egnet for vanlig rengjøring og vedlikehold av fugemasse, mens andre er laget for å virkelig komme seg etter gunk på spesielt skittent fugemasse. Her er fire metoder for rengjøring av fugemasse rengjøringsprodukter du sannsynligvis allerede har under vasken.

    Denne videoen forklarer hvordan du fjerner fugemasse som ikke kan repareres.

    2/6

    Familie Handyman

    Varmt vann og en stiv børste

    Hvis fugemassen din ser ut til å være i god form, og du vil beholde den på den måten, rengjør den regelmessig med varmt vann og en stiv børste. Fyll en sprøyteflaske med varmt vann, spray og skrubb deretter langs fugemasselinjene. Unngå børster med metallhår siden de kan fjerne eventuelle fugemasser, skade fugemassen og skrape flisen.

    Disse tipsene for installasjon av fliser kommer rett fra en proff.

    3/6

    Familie Handyman

    Lag en blanding av vann og eddik

    Hvis rent vann ikke lenger holder fugemassen ren, er det på tide å tilsette eddik. Start med å fylle halvparten av en sprayflaske med varmt vann og den andre halvdelen med hvit eddik. Vanlig destillert hvit eddik vil fungere fint, men gå med rengjøring av eddik hvis du har det for hånden. Spray blandingen langs injeksjonslinjene og vent i minst fem minutter før du begynner å skrubbe, igjen med en børste med stive (men ikke metall) børster.

    4/6

    Familie Handyman

    Bryt ut natron

    Som alle som er kjent med å lage sine egne husholdningsrengjøringsprodukter kan fortelle deg, natron er ikke bare til baking. Den kan brukes til å deodorisere sko, rengjøre møbeltrekk og ja, skrubbe skitten fugemasse. Lag en pasta med natron og vann og fordel det over fugemørtelinjene. Når pastaen er påført, spray litt av den halve eddik- og halvvannsløsningen på toppen av pastaen. Dette får det til å skumme. Når skummingen avtar, skrubber du fugemassen med en ikke-metallbørste og skyller.

    5/6

    Familie Handyman

    Tilsett hydrogenperoksid

    Hvis du har prøvd vann, eddik og natron og du fortsatt har en snusket fugemasse, ikke bekymre deg. Det er en ingrediens til i repertoaret for rengjøring av fugemasse: Hydrogenperoksid. Påfør det direkte på fugemassen din, børst og skyll vekk. Eller bytt det ut med vannet når du lager natronpastaen ovenfor.

    Hydrogenperoksid kan også hjelpe deg med å rengjøre et farget badekar.

    6/6

    Familie Handyman

    Andre alternativer for rengjøring av fugemasse

    Hvis du har prøvd alle disse løsningene og fremdeles befinner deg med stygge fugemasse, er det på tide å gå til neste nivå av rengjøringsprodukter. Kraftige alternativer inkluderer klorblekemiddel; oksygen blekemiddel; og hendige blekepenner som gjør det enkelt å påføre blekemiddelet rett på injeksjonslinjene. Hvis du bestemmer deg for å bruke en blekemiddelbasert løsning eller lignende, må du sørge for at du håndter giftige kjemikalier med forsiktighet og ventiler arbeidsområdet ditt så godt du kan.

instagram viewer anon