Do It Yourself
  • Dog Clicker Training Guide

    click fraud protection

    Hvis du har hørt om klikkertrening for hunden din, men ikke vet hva det er eller hvor du skal begynne, fortsett å lese.

    I 1992 opprettet Karen Pryor og Gary Wilkes klikkertrening, en spesifikk form for positiv forsterkning hundetrening. En trener høres ut som et klikk i det øyeblikket en hund gjør det treneren vil, og belønner den oppførselen umiddelbart med en godbit. Klikkertrening kan brukes til valper og eldre hunder.

    Når den brukes riktig, kan klikkertrening hjelpe trenere og hunder med å trekke ut alle slags triks! Heldigvis er det enkelt å bruke klikkertrening når du forstår hvordan en klikker fungerer og noen grunnleggende regler.

    Hvis klikkertrening høres ut som noe du vil prøve med hunden din, kan du lese videre.

    På denne siden

    Hva er klikkertrening?

    Clicker -trening, alias markørtrening, innebærer å bruke en bestemt lyd - "klikk" fra klikkeren - til informer hunden din

    oppførselen de nettopp utførte var oppførselen du lette etter. Klikkeren tar forvirringen ut av treningen. Hunden din vet nøyaktig hva de gjorde i det øyeblikket de gjorde det.

    Hvordan får jeg klikkeren til å fungere?

    Først må du "lade" den - sammenkoble lyden til klikkeren med en belønning. Belønningen kan være mat, men noen hunder foretrekker lek, så hundeleker kan også brukes.

    Til å begynne med trenger ikke hunden din å gjøre noe spesielt. Hvis de høflig venter på matbelønning, er det bra nok. Bare trykk på klikkeren for å lage støy gi hunden din en godbit. Gjenta denne prosessen til tilkoblingen er opprettet. Du vil vite at du har lykkes når hunden din ser seg rundt på klikkelyden og venter på en godbit.

    Når sammenkoblingen er utført, kan du bruke klikkeren din til å trene hunden din til å utføre alle slags triks og atferd. Å ha det gøy med klikkertrening, en flott måte å tilbringe tid med hunden din. Bare husk å holde treningene korte, ettersom klikkearbeid er mentalt utmattende for hunden din.

    To regler for klikkertrening

    Hvis du klikker, må du belønne

    Uansett hvorfor du klikker, må du belønne hunden din, selv om du ved et uhell satt på klikkeren din. Hver gang. Hvis du ikke gjør det, vil forbindelsen mellom støy og belønning begynne å bryte ned, noe som gjør klikkeren din mindre effektiv i fremtiden.

    Klikkere er ikke fjernkontroller

    Clickers forsterker oppførsel, noe som gjør hunden din mye mer sannsynlig å gjenta denne oppførselen i fremtiden. Men et klikk er ikke en fjernkontroll. Hvis du klikker på hunden din mens de løper over parken for å få dem til å komme tilbake, er det mer sannsynlig at de gjør det løpe vekk i fremtiden. Ikke gjør det hundetreningsfeil. Bruk i stedet klikkeren din til å kommunisere godkjenning av positiv atferd.

    Ikke alle hunder liker klikkere

    Hunder har mye bedre hørsel enn vi, og de liker kanskje ikke støyen. Klikkingen kan også være skummelt for hunder som er lydfølsomme. Vurder begge faktorene før du introduserer hunden din for en klikk.

    Klikkertrening er en enkel måte å fortelle hunden din når de har gjort det du ville at han skulle gjøre. Forsterkning driver oppførsel, så jo oftere du klikker og behandler, desto mer sannsynlig er det at hunden din gjentar denne oppførselen.

instagram viewer anon