Do It Yourself

Her er hvor mye trening hunden din virkelig trenger

  • Her er hvor mye trening hunden din virkelig trenger

    click fraud protection

    1/13

    Nærbilde-Hvit-shih-tzu-legging-på-gulvetSanyalux Srisurin/Shutterstock

    Du barker opp på feil tre

    Stamtre altså. Hundrevis av år med rasespesifikk genetikk går gjennom hundens vener, og det er best å ta hensyn til genetikken for optimal mental og fysisk helse. For eksempel vil hunder som ble avlet for flokk, trekkvogner eller jakt trenge mer trening fordi historisk sett var dagene fylt med aktivitet og kroppene deres beveget seg oftere. På den annen side foretrekker noen leketøyraser, for eksempel Shih Tzu og Pekinese, lunsjtid fremfor båndtid - disse rasene ble avlet for å være fanghund for kongelige. Pluss: Sjekk ut 8 geniale måter å plukke opp hunden din.

    2/13

    Happy-Golden-Retriever-Dog-leker-henter-med-en-ballMPH Photos/Shutterstock

    Jeg må flytte!

    Beklager, et raskt spill med henting mens du sitter i sofaen eller slipper hunden din ut i bakgården for å gjøre jobben sin, treffer ikke preget. Og hvis din pelsbarn ikke får nok mosjon, vil du merke det i vektøkning. På samme måte som med mennesker, belaster ekstra vekt hundens hjerte og ledd. Sår ledd fører til redusert mobilitet slik at det kan være en ond sirkel. Mangel på trening kan også forårsake en ho-hum-holdning til leker og trening og alvorlige helsemessige forhold som diabetes. Trenger hunden din å gå ned noen kilo?

    Dette er de 19 rengjøringstipsene som hver hunde- eller katteeier bør vite.

    3/13

    Berner-fjellhund-med-munn-åpen-liggende-ned-på-gressl i g h t p o e t/Shutterstock

    Men hold øye med statistikken min

    Noen hunder blir lett slitne mens andre har en "kan ikke stoppe-ikke-stoppe" -innstilling, så du må se etter tegn på overanstrengelse. "Du må overvåke og lytte til kjæledyret ditt under turer og løp for å sikre at de ikke har problemer," sier Jennifer Freeman, DVM, PetSmart fastboende veterinær og dyrepleieekspert. Hvis du merker at pelsbarnet ditt virker helt utslitt, peser tungt, har en endret gang, eller tungen er slapp og dinglende, er det på tide å ringe den tilbake. Og hvis han virker virkelig ute av det etter en spasertur eller spilletid, må du trekke tilbake mengden trening til neste gang. Finn ut av tegn på at den "friske" valpen din er syk.

    Prøv disse 10 tekniske elementene du og din pooch vil elske.

    4/13

    Nærbilde-av-liten-ung-terrier-bland-valp-gjemmer-ansikt-i-brun-plysj-hund-sengAnna Hoychuk/Shutterstock

    Jeg må trene hjernen min også

    Dr. Freeman sier at det er viktig å sørge for mental trening for valpen din i tillegg til den fysiske. "Hunder trenger mental trening like mye som fysisk for å holde dem mentalt skarpe." Leker og spill er en morsom måte å få det gjort på. "For eksempel kan det å leke gjemsel med godbiter hjelpe hunden din til å trene kognitive evner som hukommelse. Du kan også dele opp hundemåltidet og gjemme det på forskjellige steder for å oppmuntre hunden din til å lete etter den i stedet for bare å legge den i en matbolle, "foreslår Dr. Freeman.

    Du har sannsynligvis prøvd å stille hundespørsmål før, men dette er de 13 spørsmålene alle har til hunden sin.

    5/13

    lav utsikt-av-en-anonym-kvinne-gå-en-pitbull-på-en-parkManuelfromMadrid/Shutterstock

    Kan vi stoppe og lukte rosene i dag?

    Ingen tvil om at turgåing er en velprøvd måte å trene hunden din på (og flott for deg også), men den samme turen er ikke noe å hyle over. Turgåing kan tjene en dobbel hensikt når mental stimulering tilbys. “La hunden din snuse på bakken, buskene, trærne, etc. og bruk turen til treningsmuligheter som å sjekke inn, tilbakekalle og sitte ved krysset, sier Erin Askeland, en sertifisert rådgiver for hundeadferd og Camp Bow Wow. Husk at hunder sover mellom 12 og 14 timer om dagen, og de fleste tilbringer dagen med å slappe av, spesielt hvis de er alene hjemme i løpet av dagen eller i kasse. Her er det noe smarte måter å holde hunden din opptatt mens du er på kontoret.

    Ta en titt på disse flotte hundesengene som vil holde kjæledyret ditt komfortabelt når det slumrer.

    6/13

    Portrett-av-bokser-valp-hund-på-strandenSlavica Stajic/Shutterstock

    Hard Pass on the Run, mamma

    Hunder med korte neser eller brachycephalic raser, for eksempel engelske og franske bulldogger, bull mastiff, Boston terrier, boksere, mops og Shih Tzus kan ha problemer med å puste hvis de jobber for hardt. "Det anbefales ikke at disse hundene tas ut på løp, men de bør heller gå vanlige, rolige turer," sier Dr. Freeman. "Dette sikrer at de får treningen de trenger for å holde en sunn vekt uten å påvirke evnen til å puste." Vekt kan krype raskt opp på disse rasene hvis de ikke får trening, noe som vil forverre pusten og påvirke deres evne til å trening. Brachy hunder og intens varme er en farlig kombinasjon. Du kan bygge en hunderampe for din beste venn med disse enkle å følge prosjektplanene.

    7/13

    Stor-dansker-valp-ligger-i-gressetSomporn Pratoommanee/Shutterstock

    Jeg er for ung til dette!

    Valper ser ut til å ha ubegrenset energi og leker lenger og raskere enn eldre hunder, men det betyr ikke at de er klare for alle typer trening. "Ikke ta hunden din på løp før den er minst ett år, og for gigantiske raser (som en flott dansker), enda litt eldre," advarer Whitney Miller, DVM, direktør for veterinærmedisin på PetCo. "Før da er ikke valpens bein og ledd fullt utviklet, og de har ikke utholdenhet til å følge med deg." Sørg for å unngå disse 53 feil hver kjæledyrforelder gjør.

    8/13

    Mange-hunder-løp-og-lek-med-en-ball-i-en-eng-en-søt-pakke-med-Jack-Russell-Terrierthka/Shutterstock

    Noen ganger vil jeg henge med laget mitt

    Vi vet at hunden din er din beste knopp, og du liker å inkludere ham i alt du gjør, men noen ganger er det ikke den tryggeste ideen. "Unngå rulleskøyter, sykling eller skateboard med kjæledyret ditt med mindre sikkerhetstiltak er på plass og hunden din kan håndtere intens trening," sier Dr. Miller. “De fleste hunder kan ikke følge med på disse aktivitetene, og det er stor sannsynlighet for skade for deg og hunden din. " Så, når du gjør noen menneskelige ting, bør du vurdere å ta pelsbarnet ditt til vovve barnehage. "Hunder er sosiale skapninger, og så mange liker dynamikken i gruppelek med andre hunder," sier Askeland.

    Finn ut hvorfor hunder virkelig liker å snuse på hverandre.

    9/13

    En renraset-Kooikerhondje-hund-uten-bånd-utendørs-i-naturen-på en solrik dag.BIGANDT.COM/Shutterstock

    Jeg har rasespesifikke behov

    Typen trening hunden din vil like er ofte drevet av genetikk, og selv blandede raser har en dominerende egenskap for en bestemt rase. Høyenergiraser som Weimaraners, Vizslas og visse terrier kan være gode løpepartnere, sier Dr. Miller. "Bare sørg for at de er festet i bånd, får rikelig med vann, er på et kosthold av høy kvalitet og bygger opp en toleranse for lange turer." Hvis du har en hund fra gjetningsgruppen som en border collie, de kan glede seg over en aktivitet som ligner ekte gjetning som smidighet opplæring. Har du en nysgjerrig jakthund som en beagle? Askeland sier at han foretrekker nesearbeid eller turer som gjør ham i stand til å undersøke hver lille kvist og blad. Og hvis du har en spinky Jack Russel terrier, sier Askeland at de kan gå ga-ga for å lokke jakt. Visste du at dette er den virkelige kostnaden for å eie et kjæledyr?

    10/13

    Rød-Pembroke-walisisk-Corgi-hund-sittende-i-gressGrisha Bruev/Shutterstock

    Du vil være i hundehuset hvis du lar meg gjøre dette

    Når vi snakker om rasespesifikk nei-nei, sier Dr. Miller at hvis du har en kortere rase som en dachshund eller Corgi, som er utsatt for ryggskader, unngår du kraftige aktiviteter som hopp og tung løping. Hold deg til å gå, hente og jage og tilby leker med godbiter gjemt inne. Du vil bli imponert over disse hundehusene.

    11/13

    pomeranian-leker-med-gul-flipflopFOTOmcfly/Shutterstock

    Dette er grunnen til at jeg tygget skoene dine

    "Når en hunds fysiske behov ikke blir dekket, kan du se atferdsproblemer som ødeleggende tendenser eller redusert respons på treningstegn eller kommandoer," sier Askeland. Faktisk stammer flertallet av atferdsproblemer fra mangel på trening, sier Askeland. Dr. Miller legger til at hvis en hund tygger sko, graver eller bjeffer overdreven, kan det være "kjedsom oppførsel" og et tydelig tegn på at hunden din ikke har et godt utløp for energien sin og kan ha nytte av mer trening. Det er derfor du ikke bør bruke sjokkbånd på hunden din.

    12/13

    Leken-havanese-valp-hund-gå-med-en-rød-ball-i-munnen-i-gressetDorottya Mathe/Shutterstock

    Dette er hvor mye jeg skal trene

    I likhet med mennesker vil en hunds treningsbehov variere avhengig av alder, størrelse og generell helse. "Vanligvis bør hunden din bruke mellom 30 minutter og to timer på alle typer fysiske aktivitet enten det er å gå, jage et leketøy eller å spurte i bakgården eller hundeparken, sier Dr. Freeman. Interessant nok - og praktisk også, er at det ikke trenger å være alt på en gang. Dr. Freeman sier at den kan deles opp i løpet av dagen for å unngå å slite hunden - og kjæledyrsforeldre. På vei til hundeparken? Les disse 15 regler for hundepark etikette først.

    Her er en hundefôrbeholder som vil holde huset ditt mye renere.

    13/13

    Kvinne-veterinær-undersøkelser-gul-labPressemester/Shutterstock

    Men dobbeltsjekk med min veterinær først

    Sørg for at du får grønt lys fra veterinæren din før du prøver nye aktiviteter. “Veterinæren din kan anbefale et treningsprogram basert på hundens spesifikke behov, med tanke på eventuelle helsemessige forhold. Det er også viktig å bygge opp hundens toleranse for aktivitet, starte med en lett treningsrutine og bygge opp et passende treningsprogram, sier Dr. Miller. Og hvis hunden din er eldre, er trening fortsatt avgjørende for den generelle helsen, men den vil bli redusert, spesielt hvis leddgikt har vist seg.

    Hvis hunden din sliter med stormvær, kan du prøve en av disse toppanmeldte tordenjakkene.

instagram viewer anon