Do It Yourself

Beste måten å rengjøre huset ditt for å unngå å bli syk

  • Beste måten å rengjøre huset ditt for å unngå å bli syk

    click fraud protection

    1/11

    mops hjem allergener nyser allergiAfrica Studio/Shutterstock

    Når den kalde årstiden slår til

    Når forkjølelse og influensasesongen kommer og noen i hjemmet ditt blir forkjølet, vil du aldri at noen andre skal få det også. Så hvordan forhindrer du at forkjølelse sprer seg? Prøv å følge rengjøringstips for å forhindre forkjølelse i å spre seg.

    2/11

    RengjøringZhurilo Aleksandr/Shutterstock

    Rensing av huset ditt

    Før du begynner å rense huset for å redusere spredning av bakterier, må du være sikker på at du vet hva som vil fungere for å bli kvitt bakterier. Hånddesinfeksjonsmiddel er ikke alltid effektivt for enhver sykdom, men et blekemiddelbasert rengjøringsmiddel gjør vanligvis en god jobb med å drepe bakterier. Slik rengjør du et bad med blekemiddel.

    3/11

    rengjøringBudimir Jevtic/Shutterstock

    Hvordan forhindrer du at bakterier sprer seg i hjemmet ditt?: Rengjøringstips for ikke å spre bakterier

    Lær områdene eller tingene folk berører mest i hjemmet ditt. Dette er ting som håndtak, kraner, toaletthåndtak, rekkverk og andre ofte brukte gjenstander. Bakterier og virus kan leve på overflater i dager og til og med uker.

    Disse 15 dagligdagsartiklene er skitnere enn et toalettsete.

    4/11

    hånddesinfeksjonsmiddelFamilie Handyman

    Begrens spredning av bakterier

    Som nevnt tidligere kan hånddesinfeksjonsmiddel hjelpe, men det er bare ett verktøy for å bekjempe bakterier. Dette er noen av de mest bakteriedrevne stedene på soverommet, og det er et godt sted å starte. Vask sengetøy i varmt vann og tørk av andre ting med et blekemiddelbasert rengjøringsmiddel. Papirhåndklær er bedre for å desinfisere overflater enn svamper, noe som vil spre bakterier mer.

    6/11

    sprøyteplantic/Shutterstock

    Vet hvordan du bruker desinfeksjonsmiddel

    Desinfeksjonsmidler kan være effektive forutsatt at de brukes riktig. For å sikre at et desinfeksjonsmiddel fungerer som det skal, må du tåke overflaten og tørke den med en mikrofiberduk eller papirhåndkle. La desinfeksjonsmidlet sitte på overflaten den tiden som er angitt på produktetiketten. Desinfeksjonsmidlet trenger tid til å fungere, og etter at tiden er ute, tørk av rester.

    7/11

    desinfeksjonsmiddel i butikkhylleneJeramey Lende/Shutterstock

    Vet hva du skal desinfisere

    Ikke bare trenger du å tørke av overflater og ting som blir mye brukt, du vil vaske tepper på sofaen alle bruker, rense badekar og håndklær. Desinfiser baderomsartikler som tannbørsteholderen og medisinskapet. Disse plantene er flotte innendørs for å rense luften.

    8/11

    rengjøringsmateriell i en bøtteJoanna Dorota/Shutterstock

    Vask rengjøringsmateriell

    Ja, du vil til og med rense rengjøringsmateriellet ditt som en ekstra sikkerhet for å forhindre spredning av sykdom. De mikrofiberklærne du bruker til å rengjøre, må vaskes for å fortsette å være effektive for å utrydde bakterier. Derfor bør du rengjøre med mikrofiberklær.

    10/11

    vaske hendene såpehxdbzxy/Shutterstock

    Lær riktig håndvask

    Riktig håndvask er spesielt viktig når noen i huset er syke. CDC anbefaler folk å skrubbe hendene i 20 sekunder. En god måte å huske hvor lenge du skal vaske hendene, er å synge "Happy Birthday" -sangen for deg selv mens du gjør det. Ikke bare det, men folk bør ikke dele mat eller drikke med noen som er syke. Folk bør også unngå å berøre øynene, nesen og munnen. Det er derfor du kanskje vil bekymre deg for å bruke for mye håndsprit.

    11/11

    Hushjelp-rengjøring-et-badMaryna Pleshkun/Shutterstock

    Hvordan desinfisere et hus etter forkjølelse

    Selv etter at noen ikke lenger viser forkjølelsessymptomer, er det fortsatt viktig å rengjøre for å kvitte seg med eventuelle bakterier. Det betyr å vaske klær, sengetøy og håndklær rundt huset, sammen med fortsatt rengjøring av fellesområder. Sørg for å ikke holde skittentøy i nærheten av deg når du legger det i vaskemaskinen. Dette er 10 vaskerifeil du gjør.

instagram viewer anon