Do It Yourself
  • Vindus klimaanlegg: Hva du bør vite før du kjøper

    click fraud protection

    Hvert redaksjonelt produkt er uavhengig valgt, selv om vi kan bli kompensert eller motta en tilknyttet kommisjon hvis du kjøper noe gjennom våre lenker. Vurderinger og priser er nøyaktige og varene er på lager fra tidspunktet for publisering.

    På markedet for et vindus klimaanlegg? Her er noen viktige hensyn for å velge, installere og vedlikeholde en.

    Oppfunnet på 1930 -tallet, vindusenhet klimaanlegg fikk større bruk etter andre verdenskrig, og ble en stift i noen amerikanske hjem til etableringen av sentral klimaanlegg på 1970 -tallet. De er fortsatt et godt alternativ for boliger som mangler sentral luft, eller når ett eller flere rom ikke blir like kule som resten av huset.

    Hvis du er i markedet, er det du trenger å vite om valg, installering og vedlikehold av et vindus klimaanlegg.

    På denne siden

    Hvordan velge riktig vindu Klimaanlegg

    Følgende hensyn vil påvirke din beslutning, selv om rekkefølgen av betydning avhenger av deg.

    Vindus klimaanlegg: Dimensjonering og energiforbruk

    Klimaanlegg for vinduer er klassifisert i britiske varmeenheter (BTUer). Generelt kan et klimaanlegg kjøle ned en kvadratmeter per BTU, selv om forskjellige faktorer påvirker beregningen. Hvis du bor i et spesielt varmt miljø, vinduene vender mot sør, eller taket er høyere enn åtte fot, kan det hende du trenger en enhet med en høyere BTU -vurdering.

    Du kan bli fristet til å kjøpe enheten med flest BTUer. Ikke gjør det. En overdimensjonert enhet vil sparke av og på for ofte, slite den ned og bruker for mye strøm. Så vær sikker på at vinduets klimaanlegg har riktig størrelse. En flott ressurs for å hjelpe med disse beregningene er Romstørrelse kalkulator for rom fra Energi stjerne.

    Vindus klimaanlegg: Funksjoner

    Bortsett fra dimensjonering og energieffektivitet, de viktigste egenskapene til et vindu klimaanlegg enhet innebærer bekvemmelighet. Vurder om disse funksjonene er viktige for deg:

    • Fjernkontroll;
    • App for smarttelefoner;
    • Lett tilgjengelige filtre;
    • Innstillinger for variabel hastighet;
    • Kun vifte.

    Vindus klimaanlegg: Priser

    Vinduer klimaanlegg priser er drevet av enhetens størrelse og funksjoner. Vanligvis vil en barbeinsenhet koste rundt $ 150, mens en fullt lurt modell kan koste $ 500 eller mer. For de fleste brukere vil det søte stedet som balanserer strøm og funksjoner være $ 250 til $ 300.

    Vindus klimaanlegg: Unike hensyn

    Hver bygning har unike egenskaper som må tas i betraktning når du velger og installere et vindu klimaanlegg. Variasjoner kan være ubegrensede, men vanlige faktorer inkluderer:

    • Uvanlige vindusstørrelser: Velg et vindus klimaanlegg som kommer så nært som mulig å fylle vindusbredden. Hvis du ikke finner en eksakt match, kan du plukke opp et skum -sidepanelsett som denne fra Air Jade.
    • Et dekk eller uteplass rett under vinduet: Hvis dette er din situasjon, vil vinduet klimaanleggets kondens sannsynligvis dryppe på møbler (eller mennesker!) Nedenfor. Noen enheter tillater a hageslange eller plastrør for å omdirigere kondens. Eller vurdere a bærbart klimaanlegg i stedet.
    • Sikkerhetshensyn: Dette er oftest et problem med installasjoner i første etasje. Det er mulig at et vindu klimaanlegg blir stjålet eller bare skyvet inn, slik at en innbruddstyv kan bryte seg inn i hjemmet. Reduser denne risikoen ved å sikre enheten på flere punkter, eller ved å installere den på et utilgjengelig eller vanskelig tilgjengelig sted.

    Vindusklimaanlegg: Installasjon

    Vindus klimaanlegg installasjon er relativt grei, og godt innenfor ferdighetssettet til enhver DIYer. Her er noen faktorer du bør vurdere:

    • Stabilitet: Større enheter kan trenge forsterkning i vinduskarmen, eller til og med en utvendig hylle for å bære kompressorens vekt.
    • Luftinntrengning: Mange vindusklimaanlegg er ikke like brede som vinduene der de installeres, og gapet mellom klimaanlegget og vinduskarmen må overbygges på en eller annen måte. Noen enheter bruker utvidbare vinger, mens andre krever ytterligere materialer for å lukke gapet, som skumplatene nevnt ovenfor. Uansett, det vindusforsegling blir ikke lufttett. Det er en god idé å bruke værpåvirkning for å redusere luftinntrengning og beholde den kalde luften der den hører hjemme - inne i huset ditt!
    • Kondensasjon: Alle klimaanlegg skaper kondens. Det meste faller til bakken utenfor eller samler seg i et brett og fordamper. Det er viktig at klimaanlegget for vinduer installeres i en liten nedadgående helling og aldri med en tilt mot interiøret. Hvis vannet renner ut på vinduskarmen, har du alvorlige råteproblemer.
    • Elektrisk forsyning: De fleste vindus klimaanlegg bruker standard 110 volt elektrisk service, selv om noen krever 220 volt service. Hvis 220-volts service ikke er tilgjengelig der du vil installere enheten, må du kjøpe en som fungerer med 110-volts service.

    Vindus klimaanlegg: Vedlikehold

    Den gode nyheten er at vindus klimaanlegg er bemerkelsesverdig lite vedlikehold. Som alle klimaanlegg må du bytte filtre noen ganger. Disse er normalt plassert bak grillen - bare skyv ut til toppen, bunnen eller sidene. Mest vindu AC filtre kan vaskes for hånd og returneres til enheten når de har tørket.

    Det eneste andre vedlikeholdsproblemet er å rense rusk av utsiden av enheten. Hvis vinduets klimaanlegg forblir på plass i lavsesongen, bør du vurdere å sikre det med et deksel for å forhindre at dyr bygger reir. Hvis det er tatt ned over vinteren, er det en flott mulighet til det gi den en god rengjøring.

instagram viewer anon