Do It Yourself
  • Radiatordeksler: Hva du bør vite før du kjøper

    click fraud protection

    Hvert redaksjonelt produkt er uavhengig valgt, selv om vi kan bli kompensert eller motta en tilknyttet kommisjon hvis du kjøper noe gjennom våre lenker. Vurderinger og priser er nøyaktige og varene er på lager fra tidspunktet for publisering.

    Få oversikt over hvordan du gjemmer en stygg radiator med et deksel som kombinerer stil og praktisk.

    Radiatorer kan lett kalles milde kjemper. De varme et hjem stille uten fans. Men de kan være store og klumpete, og deres industrielle utseende passer ikke alltid med stilpreferanser.

    Løsningen? Skjul dem helt eller delvis med noe som passer bedre til din stil. Og det er en rekke måter å gjøre det på, fra ferdig til tilpasset. Bare pass på at omslaget ikke gjør det hindre at radiatoren gjør jobben sin. Her er det du trenger å vite.

    På denne siden

    Hvordan fungerer radiatorer?

    Radiatorer varmer opp luften gjennom stråling og konveksjon. EN kjele skyver varmt vann eller damp gjennom en radiator finner, som deretter sprer den varmen inn i rommet. Varmen flytter kaldere luft tilbake mot radiatoren, der den varmes, og skaper en konveksjonsstrøm.

    Hva er et radiatordeksel?

    Et deksel kan være så minimalt som en topper, som bare sitter på toppen av radiatoren. Eller det kan være en eske du kjøper eller bygger til dekk til radiatoren på toppen og tre sider. Hovedformålet er å skjule en uattraktiv radiator.

    Hvorfor bruke et radiatordeksel?

    I tillegg til å skjule en stygge radiator, tilbyr et deksel flere fordeler:

    • Noen dampvarmeanlegg gjøre radiatorfinnene farlig varme. De skal ikke berøres, og et deksel beskytter deg mot brannskader hvis du kommer for nært.
    • Det får radiatoren til å forsvinne hvis du velger en stil som passer med innredningen din.
    • Det utnytter plassen bedre ved å lage en hylle for bøker, lamper eller til og med noen typer planter.

    Påvirker et radiatordeksel varmeeffekten?

    Alt du legger over en radiator forhindrer at det kommer litt varme inn i et rom, ifølge Jeff Beiriger, administrerende direktør for VVS-oppvarming-kjøleentreprenører Wisconsin Association i Germantown, Wisconsin. Så det er viktig at hvis du bruker et radiatordeksel, la det være mange ventilasjonsåpninger på toppen, bunnen og sidene.

    Typer av radiatordeksler

    Du har to stilvalg: en topper som går over radiatoren, eller et skap som dekker toppen og tre sider. Dekslene skal ha åpninger på toppen og på alle sider for varmesirkulasjon. Begge stilene bør være solide, spesielt hvis du planlegger å bruke toppen som en hylle. Toppers er vanligvis laget av tre. Materialer som vanligvis brukes til å lage skap (deksler) inkluderer:

    • Metall eller stål: Disse blokkerer minst mulig varme, sier Bieriger. Metallgitter eller skjermer tillater luftsirkulasjon. De er billigere enn tre, men kan også bulkes. Vær oppmerksom på at hvis radiatoren din vanligvis er for varm til å berøre, kan et metalldeksel også bli varmt.
    • Tre: Hardved fungerer godt, spesielt hvis du vil at omslaget skal blandes med naturlig treverk i et rom. De overfører mindre varme enn metall, og de er dyrere.
    • Konstruert tre: MDF (medium density fiberboard) er bra for a malt radiator dekke. Dette materialet er solid som løvtre, men billigere.
    • Kombinasjon: Tre eller MDF utgjør strukturen, med metall for ristene.

    Uansett materiale, sier Beiriger at foring av omslaget med en reflekterende folie bør gi mer varme ut i rommet.

    Kjøpe eller gjøre det selv?

    Det er opp til deg. Det er mange kilder til ferdige omslag i en rekke materialer og stiler (se nedenfor). Noen steder kan du skreddersy radiatordeksler for deg. Men det blir sannsynligvis billigere å bygge en selv, spesielt hvis du vurderer løvtre.

    Hvordan få tak i radiatordeksel i riktig størrelse

    Hvis du kjøper et ferdig deksel, følg produsentens måleinstruksjoner. Ellers bruker du disse retningslinjene for å bestemme en minimum ferdig størrelse:

    1. Mål høyden på radiatoren, dens dybde og bredde, inkludert rørene som går til den.
    2. Legg til fire tommer i bredden og to tommer til dybden og høyden. Dette gir rom for luft mellom radiatoren og dekselet.
    3. Legg tykkelsen på dekkmaterialet til høyden og dybden, og to ganger tykkelsen på dekkmaterialet til bredden.

    Sørg for at den ferdige størrelsen passer uten å treffe hindringer vindusbekledning over radiatoren eller veggene i nærheten.

    Kilder og kostnad for radiatordeksel

    Sjekk ut disse kildene for ferdige radiatordeksler:

    • Fichman møbler: Laget av MDF, tilbyr de et bredt spekter av design, inkludert kombinasjoner av MDF og metall. Prisene starter på $ 200 for en ferdig-selv-modell og går opp til $ 350+ for deres mest dekorative kombinasjonsmodell.
    • Lukkerhytte: Selger ferdige tredeksler og tilpassede eller ferdige ståldeksler. Noen av dekslene inkluderer innebygde skjulte panner som du kan fylle med vann til tilsatt fuktighet. Prisene varierer fra $ 390 til $ 500 for tre; $ 515 til $ 755 for stål.
    • Wayfair: Selger omslag fra forskjellige produsenter i mange stiler og materialer. Prisene varierer fra $ 90 til $ 240.
instagram viewer anon