Do It Yourself
  • Sikker gressbekjempelse rundt innsjøer og elver

    click fraud protection

    Balansere en vakker plen og hage med rent vann beste fremgangsmåter ved å følge dette rådet fra profesjonelle.

    Bestemme hvordan du trygt kan luke eller gjødsle plenen din kan by på mange utfordringer i enhver hage, enn si en ved siden av en vannvei. Hvis din primære bolig eller sommerhus/hytte ligger nær en innsjø, bekk eller elv, vet du det kjemikalier for stell av plen pleide å tørke ut tøft ugress kan også være giftig for mennesker, kjæledyr, annet dyreliv og planteliv.

    "Generelt er det største problemet at du ikke vil at kjemikalier og fysiske gjenstander som utklipp eller blader skal være i vann, ”sier Kirsten Barta, utdannet vannbiolog og prosjektleder for Minnesota Pollution Control Byrå.

    Problemet, sier Barta, er mangefasettert. “Kjemikaliene har en tendens til å være veldig vannløselige og inneholde giftige forbindelser som direkte skader vann liv, samt næringsstoffer (fosfor og nitrogen) som vil øke alge-/planteveksten, ”sier hun sier. "Den veksten dør deretter og bakteriene bryter den ned tar alt oksygen ut av vannet og dreper fisk og andre organismer."

    Og, legger Barta til, mange fisk og virvelløse dyr i vann er så følsomme for omgivelsene at "det trenger ikke store endringer for å drepe dem."

    Når du ser innsjøer og andre vannmasser med det ertsuppeutseendet, sier Barta at det er et tegn på næringsstoffer som vannsystemet ikke er ment å håndtere. Nitrogen og plantevernmidler kan også forgifte mennesker og forurense grunnvann og brønner, spesielt grunne eller sandpunktbrønner.

    På denne siden

    Plenpleieprodukter som kan skade innsjøer og elver

    "Stort sett alle feil eller overdrevne plenpleieprodukter kan skade miljøet, selv ikke-giftige," sier Barta.

    En måte å identifisere riktig behandling på er å gjør en jordprøve, som kan bidra til å unngå overforbruk eller misbruk. "Nøkkelen er å bruke et minimum, om noen i det hele tatt," sier Steve McComas, Lake Detective og eier av Blue Water Science.

    Barta sier at disse produktene og kjemikaliene bør unngås hvis du bor i nærheten av en vannvei:

    • RoundUp. Dette produktet er ikke føderalt godkjent for bruk i nærheten av vann. Det kan forurense drikke/drikkevannskilder og er lett vannløselig. "Så mens det kan ta vare på ugress, det vil også drepe alle strandlinjeplanter, sier Barta.
    • Gjødsel som inneholder fosfat. Avrenning i innsjøer vil forårsake algeoppblomstring.
    • Weed-and-feed produkter. Disse inneholder vanligvis mer gjødsel og ugressmiddel enn nødvendig, og begge er lett vannløselige.
    • Glyfosat. Dette er en vanlig ingrediens i mange ugressmidler. Men det er ikke en målrettet ugressdrepende - det dreper også godt vannplanter.
    • 2,4-D. Den er en vanlig ingrediens i ugress og fôrprodukter, og er også kjent for kreftfremkallende og giftig for vannlevende organismer.

    For ytterligere plantevernmidler, anbefaler Barta Nasjonalt informasjonssenter for plantevernmidler.

    Vannveisikker plenpleie og ugressbekjempelse

    Så, hva fungerer trygt? "Godt gammelt håndtrekking er alltid et godt alternativ," sier McComas.

    I tillegg til det, foreslår Barta noen andre vannveisikker plenpleie praksis:

    • I stedet for ugressmidler, legg ned mulch eller ugressundertrykkingsmatter rundt landskapsarbeid.
    • La gresset vokse litt høyere - omtrent tre centimeter er ideelt for de fleste typer gressplener. Dette reduserer behovet for ugressdrepere og kan beskytte gress under tørke og andre stressfaktorer.
    • Hvis du bestemmer deg for å bruke et ugressmiddel eller gjødsel, må du begynne med lavest mulig toksisitet og sørge for å vente hele den anbefalte tidsrammen for at den skal fungere. Ikke alle ugressmidler virker umiddelbart.
    • Unngå å legge ned ugressmidler eller gjødsel før forventet nedbør. Og vær oppmerksom på bakker der kjemikaliene kan vaskes ned i kloakk eller vannveier.
    • Bruk produkter som inneholder organiske eller naturlige ingredienser, men vær oppmerksom på at overpåføring eller direkte påføring i nærheten av vann eller brønnhoder fortsatt kan være skadelig.
    • Kombiner en gallon standard hvit eddik, en kopp salt og en spiseskje flytende oppvaskmiddel for å lage en trygg ugressdrepende formel. Rør eddik og salt sammen til saltet er oppløst, og tilsett deretter oppvaskmiddel, som hjelper løsningen til å feste seg til plantebladene. Ha blandingen i en sprayflaske og spray på ugress. Barta sier at det vanligvis tar to til tre dager i gjennomsnitt å arbeide, avhengig av plantearten.

    Vannvei-vennlig plenpleie

    Det er et par andre ting du bør vurdere når du prøver å forskjønne verft mens du beskytter vannveier. Barta foreslår:

    • Samle gressklipp og blader til riktig kast dem som gårdsavfall. Brennende blader skaper giftig røyk. Utklipp eller blader kan renne ut i innsjøer og bekker, eller i stormkloakk som renner direkte ned i vann og bekker. Du kan legg gressutklipp til komposten din, eller legg dem på toppen av aviser eller papirposer for å fungere som kortsiktig mulch i ugrasete områder.
    • Hent og kast husdyravfall. Næringsstoffene og bakteriene forårsaker vannforurensning og er en helsefare.
    • Vurder å vokse en buffer på innfødte planter eller høyt gress langs strandlinjen for å filtrere avrenning, forhindre erosjon og gi dyreliv.
    Katie Dohman
    Katie Dohman

    Katie Dohman er en prisbelønt frilansskribent som har skrevet om temaer innen hjem, design og livsstil i mer enn 15 år. Hennes arbeid har blitt omtalt i Artful Living, Midwest Home, Star Tribune og Teen Vogue, blant mange andre. Hun lever for tiden sin egen veiledningshistorie mens hun og mannen jobber gjennom en fullstendig oppussing av tarmen hjemmet deres fra 1921 - mens de oppdret tre små tots og unngikk hunden og katten, som alltid ser ut til å være det under føttene.

instagram viewer anon