Do It Yourself

Pro tips og triks for installasjon av laminatgulv

  • Pro tips og triks for installasjon av laminatgulv

    click fraud protection

    1/12

    Laminatgulv Illustrasjon | Construction Pro Tips
    Familie Handyman

    Taper begge sider av rommet

    Når du skal finne ut størrelsen på startrekken, må du også sørge for at veggene er parallelle. Du kan installere laminat i et rom på 6 tommer. smalere i den ene enden enn i den andre. Det betyr at du må rive en alvorlig avsmalnende siste rad, og det vil se stygt ut. Med mindre den ene siden av rommet vil være dekket med møbler for alltid, er det bedre å dele forskjellen og avsmalne både den første og den siste raden, slik at ingen av sidene blir så merkbare.

    2/12

    Bruk riktig tape | Construction Pro Tips
    Familie Handyman

    Hvilken tape bør du bruke?

    Alle sømmer i underlaget må teipes. Det er fristende å bruke hvilken som helst tape du finner i pickupen, men ikke gjør det. Noen pakkebånd og husfoliebånd er for stive og kan forårsake en irriterende krøllelyd når de tråkkes på. Bruk hvilken tape som er anbefalt av underlagsprodusenten, eller kjøp et underlag som har innebygd sømbånd.

    Våre gulvprofiler anbefaler å installere underlag vinkelrett på måten plankene skal installeres på. Underlaget vil være mindre sannsynlig å "boble" når du legger gulvet. Han foreslår også at du bare installerer noen få rader med underlag om gangen for å unngå å rive det opp med støvlene dine.

    3/12

    Verktøy for utjevning av undergulv | Construction Pro Tips
    Familie Handyman

    Start med et jevnt undergulv

    Laminatgulvsystemer fungerer ikke godt på ujevne overflater. Undersøk undergulvet før du starter gulvarbeid. Kryp rundt med en rettlinje for å finne områder som er mer enn 1/8 tommer høye eller lave. Sømmer i undergulvet er de vanlige mistenkte.

    En beltesliper med et grovt belte vil slå ned sømmer ganske fort, men du må kanskje leie en kommersiell gulvsliper for å slipe ned alvorlige topper.

    En dukkert i gulvet vil føre til en myk, svampete del i laminatgulvet. De fleste dips kan tas vare på med en murske og vinylgulv. Kjøp en hurtigtørkende variant hvis du vil begynne å legge gulvet samme dag.

    "Unngå selvutjevnende gulvforbindelser, spesielt på eldre hjem," sier Jay, vår gulvproff. "Et gulv som ikke er i nivå, kan ta en hel last med selvutjevnende forbindelse for å flate ut. Og oh, ja - dette er på tide å skru kryssfiner til bjelkene hvor som helst det er et knirk. "

    4/12

    Skjærebiter med skjær | Construction Pro Tips
    Familie Handyman

    Hvordan kutte laminatgulv

    Å kutte laminat med en gjærsag blir ganske støyende og støvete ganske raskt, og det er ikke veldig effektivt å gå frem og tilbake til gjærsagen. Skjær heller plankene med en laminatskjær stille og rent akkurat der de skal installeres.

    5/12

    Start ved Doorway | Construction Pro Tips
    Familie Handyman

    Hvor å begynne gulvinstallasjoner

    Installasjon av gulv rundt døråpninger er et av de mest vanskelige problemene du vil håndtere. Forenkle det ved å starte på veggen som har flest døråpninger. Selvfølgelig må du fortsatt underkutte syltetøy og trimme, men det er mye lettere å starte ved en døråpning enn å ende opp ved en.

    6/12

    Den første gulvrekken | Construction Pro Tips
    Familie Handyman

    Montering av laminatgulv

    Det er fristende å finne den lengste, retteste veggen og begynne å slå ned planker. Problemet er at når du kommer til den motsatte veggen, kan du ende opp med å rive ned en tynne gulvrekke. Det ser ikke bra ut og er vanskelig å installere.

    Planlegg fremover ved å knipse sammen en seksjon på fire eller fem stykker, legg den mot en vegg og lag en blyantlinje på utsiden av det tilkoblede stykket, og skyv deretter seksjonen mot den motsatte veggen, og strekk den ut med blyanten linje. Gå din vei over rommet slik for å avgjøre om du skal begynne med en revet rad og hvor bred den skal være. Det er ikke en eksakt vitenskap, men det er en rask måte å få en god ide om hvor bred den siste raden kommer til å være uten å gjøre en masse matte.

    7/12

    Et offerskrap | Construction Pro Tips
    Familie Handyman

    Bruk et offerskrap med en tappeblokk

    Noen ganger vil det være nødvendig å trykke en planke på plass eller koble sammen en ikke -samarbeidsvillig. Ja, du bør bruke en tappeblokk, men for å unngå å skade det splitter nye gulvet, klikker du inn et offerskrap og klikker på det for å unngå å ødelegge kanten på det nye gulvet.

    8/12

    Snap i en rad med en gang | Construction Pro Tips
    Familie Handyman

    Fest en hel rad med laminatgulv på en gang

    Hvis du faktisk leser instruksjonene på de fleste laminatgulv, skal brikkene festes i rekkefølge. Noen gulv (vanligvis de billige tingene) er nesten umulig å installere på den måten uten å skade plankene. Hvis du har problemer, klikker du rumpene på en hel rad sammen, og klikker den inn som om det var et langt stykke.

    9/12

    Overgangslister | Construction Pro Tips
    Familie Handyman

    Bruk overgangslister under dører

    Hvis du installerer gulv som fortsetter gjennom en døråpning, er det bedre å la et gap være (i stedet for å knipse sammen gulvet) for å motta en overgangslist mellom radene. Plasser gapet direkte under døren, slik at overgangsstrimmelen vil være visuell fornuftig. En overgangsstripe lar deg behandle hvert rom som et eget prosjekt. Dette gir større fleksibilitet i design og layout.

    10/12

    Slik slutter du ved en døråpning | Construction Pro Tips
    Familie Handyman

    Slik avslutter du gulv ved en døråpning

    Ofte er det ikke til å unngå å havne ved en døråpning. Når det skjer, er det litt vanskelig fordi du må skyve gulvet under begge syltetøyene. Slik håndterer du det med bare en liten bit av snekring:

    Trinn 1. Løft for å passe

    Planlegg en søm midt på døråpningen. Hakk og kutt det første stykket for å passe, og skyv det deretter helt under syltetøyet. Hakk det andre stykket, så det kommer like kort av dørstoppet når det er på plass. Løft gulvet for å få det rundt hjørnet og under foringsrøret, og klikk det deretter inn.

    Steg 2. Skyv begge delene over

    Når de to delene er koblet sammen, skyver du dem like langt nok til at begge syltetøyene dekker gulvendene.

    11/12

    Tunge møbler på laminatgulv er et problem | Construction Pro Tips
    Familie Handyman

    Vær oppmerksom på tunge møbler på laminatgulv

    Laminatgulv utvides og trekker seg sammen med variasjoner i fuktighet og temperatur. Så før du starter en laminatjobb, vær oppmerksom på møblene i rommet. Tunge møbler som et biljardbord eller en fullastet bokhylle kan feste laminatet, slik at det enten skyver opp når det utvides eller skilles når det trekker seg sammen. Problemet starter virkelig når du har to tunge møbler rett overfor hverandre, som fanger gulvet. Du må enten miste en av møblene eller bruke et annet gulvmateriale for å unngå problemer. Hvor stor vekt vil et gulv fange? En god tommelfingerregel er at et typisk laminatgulv fortsatt kan bevege seg skikkelig under et fullt utstyrt kjøleskap

    12/12

    Knebeskyttere | Construction Pro Tips
    Familie Handyman

    Beskytt knærne under gulvinstallasjon

    Kneskjermene i hardt skall du bruker for taktekking og landskapsarbeid, er ikke kneputene du bør bruke for å installere et gulv. Det er ingen tvil om det: Gulv er hardt på knærne og feil kneputer vil klø laminatgulv. Gulvinstallasjon krever pads som har en klut, skum eller mykt gummimateriale på forretningsenden. Gelfylte puter er de mest komfortable fordi gelen hjelper til med å fordele vekten.

instagram viewer anon