Do It Yourself
  • Kan du forhandle leie?

    click fraud protection

    Klar til å fornye leieavtalen? Leter du etter et nytt sted? Eksperter forklarer hvordan du får best mulig avtale på husleien din.

    Som skatter og dagligvarepriser, Leien ser alltid ut til å gå opp. Enten på grunn av stor etterspørsel, økning i eiendomsskatt eller utbedringskostnader, er det aldri gøy å betale mer. Det er til og med en hele det politiske partiet viet til problemet.

    Men sitter du fast? Må man ta det som kommer, eller kan man forhandle?

    "Når det kommer til å forhandle husleie, er hver utleier og eiendom forskjellige," sier Ryan Barone, medgründer og administrerende direktør i RentRedi programvare for eiendomsadministrasjon. Stacy Brown, opplæringsdirektør ved Eiendomsforvaltning, a Nabolig selskap, enig. "Det avhenger virkelig av forholdet mellom leietaker og eiendomseier," sier hun.

    Nedenfor forklarer Brown og Barone den beste måten å henvende seg til utleieren din angående denne vanskelige saken.

    På denne siden

    Kan du forhandle leie?

    Ja, men Brown sier at du kanskje har mer flaks med private fester vs. eiendomsforvaltningsselskaper. Barone sier at uavhengig eide eiendommer vanligvis administreres av menneskene som eier dem, mens leilighetskomplekser kan eies av større selskaper.

    Hvis du er en nåværende leietaker, er det viktig å begynne å snakke før leieperioden starter, sier Barone. "På denne måten huseier kan hensiktsmessig budsjettere for eiendomsutgiftene hvis de bestemmer seg for ulike leievilkår med deg, sier han. Du har en bedre sjanse hvis du er en god leietaker som betaler husleien i tide.

    Hva om du leter etter et nytt sted? Kan du forhandle leie før du signerer den første leiekontrakten? "Faktisk, ja, en ny potensiell leietaker kan forhandle," sier Brown.

    De fleste utleieeiendommer forvaltes av lisensierte eiendomsmeglere, sier Brown, og de har en tillitsplikt til å presentere alle tilbud til eieren. Hvis du ønsker å leie fra en individuell eiendomseier, prøv absolutt å forhandle. Alt de kan gjøre er å si nei.

    For å slå inn dette poenget siterer Brown Wayne Gretzky: "Du bommer 100 % av skuddene du ikke tar."

    Hvordan forhandle leie

    Forhandling er en delikat prosess, sier Brown, så gjør leksene dine og ha en plan. Du må overbevise utleier om en reduksjon i husleien vil være verdt tiden. Avhengig av din utleiers omstendigheter, kan de imøtekomme et unikt arrangement for deg, sier Barone.

    "Dette oppsettet kan bety rabattert husleie i bytte for vedlikeholdsoppgaver som å feie gangveier, rense bassenget eller klippe plenen," sier han. "Dette kan være spesielt nyttig for utleiere med flere eiendommer, hvis en leietaker er villig til å hjelpe med disse oppgavene i alle enhetene deres."

    Hvis du er klar til å forhandle, husk disse tipsene:

    • Kjenn markedsrenten for eiendomstypen og området. Bruk Zillow eller annet leie søkemotorer å gjøre sammenligninger.
    • Vær klar til å bevise at du er en pålitelig leietaker som betaler regninger i tide og tar vare på enheten.
    • Se etter fasiliteter eller funksjoner som kan forbedre eiendommen, eller oppdateres med litt arbeid.
    • Tilby dine tjenester til utleier i bytte mot en husleienedgang.
    • Vær realistisk. De fleste utleiere har høye eiendomsutgifter å vedlikeholde, så ikke forvent en rabatt som er under markedsverdi.

    Hvordan forhandle leieøkninger

    Eiendomseiere har også kostnadsøkninger hvert år og kan øke husleien din for neste leieperiode. Hvis økningen vil legge en belastning på budsjettet ditt, se etter måter du kan bidra til å kompensere for disse kostnadene. Hvis du ikke er den hendige typen, eller du bor i en leilighet med færre DIY-muligheter kan du kanskje få en fordel for å kompensere for økningen.

    "Hvis utleieren din ikke er i stand til å senke husleien din, er det andre ting du kanskje kan spørre om," sier Barone. "For eksempel, hvis du er en langvarig leietaker som er klarert av utleieren din, kan de være villige til å tilby deg en parkeringsplass uten kostnad, eller gi avkall på kjæledyrets månedlige leie."

    Det kan ikke skade å spørre. Gjør leksene dine, og vær forberedt på å gå inn for deg selv som en verdifull leietaker med en god utleiehistorikk.

    Populære videoer

instagram viewer anon