Do It Yourself
  • Hvordan desinfisere en madrass

    click fraud protection

    Introduksjon

    Enten du har en tradisjonell innerfjær, minneskum eller en populær madrass-i-boks, alle madrasser blir skitne. De er depoter for døde hudceller, smuss, svette og bakterier. Hvis dette er nyheter for deg, er det på tide rengjør madrassen din.

    Men hva med desinfisering? Er det mulig?

    "Det avhenger av hvordan du definerer desinfeksjon," sier Allen Rathey, direktør for Innendørs helseråd. Teknisk sett betyr desinfeksjon å drepe bakterier på harde, ikke-porøse overflater, og "madrasser er for porøse og tykke til å effektivt og fullstendig 'desinfisere' på plass," sier Rathey.

    Men hvis du definerer det mer uformelt - si å lage noe mer hygienisk - du kan gjør det med en madrass.

    En måte er å spraye den med en Environmental Protection Agency (EPA) registrert desinfeksjonsmiddel. "Noen av disse produktene vil også redusere bakterier på myke overflater," sier Rathey, "men ikke nødvendigvis ved samme nivå som på harde overflater." Rathey sier at med denne metoden er det viktig å følge etiketten veibeskrivelse. Løsningen må forbli i fibrene i madrassen lenge nok til å drepe bakterier.

    Hvis det ikke er noe for deg å spraye madrassen din med et sterkt kjemikalie, Leanne Stapf, driftssjef i Renholdsmyndigheten, leder oss gjennom en DIY-rengjørings- og desinfeksjonsteknikk som fysisk fjerner smuss, hudflak og andre matkilder som bakterier trenger for å trives.

instagram viewer anon