Do It Yourself
  • Čo je to ocot a ako ho používať

    click fraud protection

    Každý redakčný produkt je vybraný nezávisle, aj keď vám môže byť poskytnutá kompenzácia alebo provízia za pridruženú spoločnosť, ak si niečo kúpite prostredníctvom našich odkazov. Hodnotenia a ceny sú presné a položky sú v čase zverejnenia na sklade.

    Heinz-čistiaci-ocotcez Amazon

    Už to asi vieš biely ocot je účinný prírodný čistiaci prostriedok používať v domácnosti. Možno ste si však tiež všimli produkt s označením „Čistiaci ocot“ na poličke v obchode. Čistiaci ocot si poradí s každou špinavou, špinavou alebo zaprášenou prácou vo vašej domácnosti. Asi 3 až 4 doláre za galón je veľmi cenovo dostupné. A rovnako ako iné druhy octu, na ktoré ste zvyknutí, je netoxický a šetrný k životnému prostrediu. Väčšina značiek získava najvyššie hodnotenie bezpečnosti Pracovná skupina pre životné prostredie. Pokračujte v čítaní a zistite všetko, čo potrebujete vedieť o čistení octu.

    Existuje rozdiel medzi čistením octu a bieleho octu?

    Dôvod, prečo je čistiaci ocot účinnejší ako biely ocot, spočíva v úrovni kyslosti. Kyselina v octe je tá, ktorá pretína mastnotu a špinu, odstraňuje lepkavé zvyšky a bojuje proti mydlovej pene. Biely ocot má 5 percentnú kyslosť; pri čistení octu má naopak 6 percent. Aj keď je to len jednopercentný rozdiel v kyslosti, v skutočnosti to znamená, že čistiaci ocot je o 20 percent silnejší ako biely ocot.

    Ako používať čistiaci ocot

    Čistiaci ocot je možné použiť nezriedený alebo zmiešaný s vodou, v závislosti od práce. Pre tuhé škvrny na textilnom nábytku alebo oblečení použite na čistenie miesta, ako je špongia alebo handra, samotný čistiaci ocot. (Najprv urobte test na malom mieste, pretože ocot je na niektoré jemné látky príliš silný.) Neriedený čistiaci ocot môže vašu pokožku alebo nechty podráždiť, preto si dajte rukavice.

    Pri každodenných čistiacich prácach úlohu zvládne zriedený čistiaci ocot. Vyrobte si univerzálny čistič kombináciou dvojdielneho čistiaceho octu a jednodielnej vody v rozprašovači. Ak nemáte radi vôňu octu, môžete pridať pár kvapiek svojho obľúbeného esenciálneho oleja. Tento DIY čistič je skvelý na dosky, drezy, kúpeľne, spotrebiče z nehrdzavejúcej ocele a dokonca aj okná. Ak máte pred sebou extra špinavú prácu, napríklad mastnú dosku, použite rovnaký roztok sprejovej fľaše, ale pridajte jednu polievkovú lyžicu mydla na umývanie, aby ste získali mimoriadnu čistiacu silu; potom potraste, aby sa spojilo.

    Kedy nepoužívať čistiaci ocot

    Čistiaci ocot je bezpečné používať takmer kdekoľvek, ale kvôli jeho silnej kyslosti; môže spôsobiť poškodenie niektorých povrchov. Neodporúča sa používať čistiaci ocot - alebo biely ocot - na prírodný kameň, voskované drevo, liatinu alebo hliník.

    Je pravda, že nezriedený čistiaci ocot je skvelý na zabitie niektorých choroboplodných zárodkov, vrátane E. coli, buďte opatrní pri jeho použití na dezinfekčné účely. Ocot sa neodporúča ako dezinfekčný prostriedok Centrá pre kontrolu a prevenciu chorôb pretože je neúčinné zbaviť sa niektorých typov škodlivých baktérií, ako je Salmonella.

    Kde kúpiť čistiaci ocot

    Čistiaci ocot nájdete v domácich predajniach a diskontných predajniach a v mnohých obchodoch s potravinami, hneď vedľa bieleho octu. Nie je žiadny rozdiel medzi značkou generických obchodov a značkovými značkami, ako je Heinz. Môžete tiež nákup čistiaceho octu na Amazone.

    Populárne videá

    Erica Youngová
    Erica Youngová

    Erica Young je nezávislá spisovateľka a tvorkyňa obsahu, špecializujúca sa na domáce a životný štýl. Miluje písanie o výzdobe domu, organizácii, vzťahoch a popkultúre. Má bakalársky titul zo žurnalistiky a masovej komunikácie.

instagram viewer anon