Do It Yourself

Ako vyčistiť pohovku z mikrovlákna pomocou čistiaceho prostriedku na gauče s jednou zložkou

  • Ako vyčistiť pohovku z mikrovlákna pomocou čistiaceho prostriedku na gauče s jednou zložkou

    click fraud protection

    Budete šokovaní tým, ako dobre táto základná položka čistí odolné škvrny.

    Pohovky z mikrovlákna sú lacnou alternatívou k semišu alebo koži a mäkká textúra je pohodlným a útulným miestom, kde sa môžete zababušiť. Jediná nevýhoda? Mydlo a voda väčšinu zničia, takže ich čistenie bude náročné. Aký čistič pohoviek by ste teda mali použiť? Našťastie existuje jednoduché, ale účinné riešenie.

    ako vyčistiť pohovku z mikrovláknaŠtúdio Africa/Shutterstock

    Ako vyčistiť pohovku vyrobenú z mikrovlákna

    Pred čistením pohovky z mikrovlákna skontrolujte, či na pohovke nie je štítok s pokynmi na údržbu. Ak hovorí „W“, znamená to, že tkanina je bezpečná pre vodu, „S“ znamená, že by ste mali používať chemické čistenie rozpúšťadlo na čistenie, „SW“ znamená, že váš gauč je bezpečný pre vodu aj rozpúšťadlá, a „X“ znamená suchý štetec iba. Toto riešenie funguje na pohovkách označených „W“, „S“ a „SW“. Predtým, ako začnete s čistením, ho však vyskúšajte na časti pohovky, ktorá je skrytá alebo pri stene. Prečítajte si ďalšie tipy na čistenie gauča z mikrovlákna.

    Tierací alkohol je tajnou prísadou na čistenie škvŕn na pohovkách z mikrovlákna, podľa HGTV. Pomocou fľaše s rozprašovačom striekajte, striekajte, striekajte alkohol, až kým škvrna nie je nasýtená. Potom pomocou svetlej špongie zotrite nečistoty. Voila! Špinavé stopy sú preč.

    Potrebujete vyčistiť semišový gauč? Tu je návod, ako vyčistiť semišový gauč.

    Triediaci alkohol nezanechá škvrny od vody, ale zmení farbu pohovky a sedadlo bude pôsobiť trochu tvrdo - ale nie dlho. Keď kefkový alkohol zaschne, krúživými pohybmi oblasť navlečte do štetín so štetinami a váš gauč bude vyzerať ako nový. Tu sú ďalšie DIY čistiace prostriedky pre každú izbu vo vašom dome.

    ako vyčistiť pohovku z mikrovláknaElnur/ShutterstockV čom sa čistenie pohovky z mikrovlákna líši od čistenia ležadiel z iných materiálov?

    Naučiť sa čistiť gauč vyrobený z mikrovlákna je trochu odlišný od toho, ako sa naučiť čistiť gauč vyrobený z rôznych poťahových materiálov. Na čistenie pohovky ľudia zvyčajne používajú čistiaci prostriedok na vodnej báze, ale ak používate čistiaci prostriedok na báze vody z mikrovlákna (pokiaľ nie je štítok je označený „W“), zanechá za sebou prsteň alebo vodnú škvrnu a môže vankúš z mikrovlákna vyzerať horšie, ako keď začal. Teraz, keď viete, ako vyčistiť pohovku vyrobenú z mikrovlákna, naučte sa ako vyčistiť ostatné chúlostivé veci do domácnosti.

instagram viewer anon