Do It Yourself
  • Najlepšie kotúčové píly pre vašu domácu dielňu

    click fraud protection

    1/11

    10 najlepších kotúčových píl Ft Ecomm Via Homedepot.comCez obchodníka

    Čo by ste mali vedieť pred kúpou kotúčových pílových kotúčov

    Pri riešení vážne DIY projekty, musíte urobiť rýchlo a presné rezy v rôznych materiáloch. Väčšina z nich vyžaduje kotúčovú pílu na rýchle a jednoduché priečne rezy (cez vlákno) a pozdĺžne rezy (s vláknom). Kotúčové píly sú nevyhnutné v súprave nástrojov pre domácich majstrov.

    Hoci sa zvyčajne používajú v ručných počítačoch kotúčové píly, pracujú v pokosových a stolové píly tiež. Kotúčové píly môžu rezať tvrdé a mäkké drevo, kov a murivo. Ak plánujete rezať 2x4, trhať preglejkové dosky, sekať tenké výstuže alebo orezávať betónové dlažobné kocky, budete potrebovať kotúčovú pílu.

    Pílové kotúče sa dajú ťažko rozoznať, preto majte na pamäti tieto úvahy:

    • Typ čepele: Identifikované podľa materiálu. Či už režete drevo, kov alebo murivo, uistite sa, že ste si vybrali kotúč vyrobený pre toto konkrétne použitie. Na rezanie dreva nikdy nepoužívajte murársky kotúč.
    • Veľkosť: Vyberte si taký, ktorý je kompatibilný s vaším typ píly
      . Väčšina ručných píl používa 7-1/4-in. čepele. Čokoľvek väčšie, až do 12 palcov, bude zvyčajne najlepšie pre a pokos alebo stolová píla.
    • zuby: Počet zubov udáva, na aký typ rezu je najvhodnejší. Čepele s menším počtom zubov (18 až 30) režú rýchlejšie a stoja menej ako možnosti s vyšším ozubením; sú ideálne na rezanie dreva. Kotúče s vyšším počtom zubov (60 až 80) sú lepšie na priečne rezy do dreva, pretože vytvárajú hladšie ostrie. Kombinované kotúče s asi 40 zubami sú vhodné na priečne a roztrhávacie rezy. Ak si nie ste istí, aký druh dreva režete, použite kombinovanú čepeľ. Čepele na rezanie kovu majú rôzny počet zubov, takže sa pred kúpou uistite, že presne viete, čo režete. Murované čepele nemajú zuby; tieto zvyčajne používajú diamantový kotúč na vyrezávanie tehál a kameňa.
    • Zubný uhol: Uhol ovplyvňuje spôsob, akým čepeľ reže. Zuby, ktoré sa nakláňajú dopredu, AKA zuby s pozitívnym uhlom, režú agresívnejšie a sú vhodné na hrubé trhacie rezy. Čím menej agresívny je uhol, tým lepšia je čepeľ pre čisté priečne rezy.
    • Kerf: Toto je šírka zubov čepele; udáva, koľko materiálu sa odoberie pri každom reze. Tenšie rezné kotúče prirodzene vyžadujú menej energie, vďaka čomu sú preferované pre akumulátorové píly s obmedzenou výdržou batérie.
    • Náter: Odporúčame čepeľ s nepriľnavou alebo ochrannou úpravou, ak si to môžete dovoliť. Tento povlak pomáha znižovať hromadenie smoly, prirodzeného zvyšku dreva, ktorý môže vytvárať zbytočné trenie na čepeli. Toto trenie môže spôsobiť prehriatie čepele a rýchlejšie poškodenie.
    • Ostrenie: Relatívne nízka cena pílových kotúčov spôsobuje, že sú menej praktické na ostrenie. Ostrenie môže stáť viac ako kúpa novej čepele. Akonáhle sú čepele príliš tupé na efektívne rezanie, môžu sa recyklovať v akomkoľvek recyklačnom stredisku alebo u obchodníka s kovovým šrotom.

    2/11

    Diablo Freud D0724 24 zubov Atb karbidová rámovacia pílová čepeľ Ecomm cez AmazonCez obchodníka

    Najlepší kotúč pre kotúčovú pílu: rámový kotúč

    The Diablo Frameing Blade je ťažná univerzálna čepeľ. Pravdepodobne ho použijete na 75 percent práce, ktorú robíte.

    Ľahko si poradí s hrubým rámovým drevom, preglejkou a obkladovým materiálom. Tenký zárez reže rýchlo a menej namáha pílu, čím sa predlžuje doba chodu píly akumulátorové okružné píly. Nepriľnavý povrch tiež znižuje hromadenie smoly a koróziu, vďaka čomu je táto možnosť mimoriadne odolná.

    Nakupuj teraz

    3/11

    Precízne dokončovanie kotúčovej píly Dewalt Ecomm cez AmazonCez obchodníka

    Najlepší kotúč pre kotúčovú pílu: Dokončiť

    Ak režete tvrdé drevo dyhová preglejka alebo plastový laminát, zvážte Precízny dokončovací pílový list DeWalt. Jeho vysoký počet zubov a menej agresívny uhol zubov zanecháva čistejší rez. Rebrované tepelné otvory vyrezané do čepele zabraňujú jej zahrievaniu a zvyšujú jej odolnosť. Uistite sa, že ste si túto čepeľ odložili na veci, ktoré vyžadujú čistý rez.

    Nakupuj teraz

    4/11

    Irwin Marathon kotúčová píla 18t Ecomm cez AmazonCez obchodníka

    Najlepší kotúč pre kotúčovú pílu: Rip rezy

    Ak máte na roztrhnutie hromadu dosiek alebo listov, 18-zubová kotúčová píla Irwin dokáže to rýchlo a jednoducho. Táto čepeľ má menej zubov a je naklonená tak, aby efektívne trhala. Relatívne nízka cena v kombinácii s robustnou konštrukciou z legovanej ocele robí z tejto čepele skvelú hodnotu.

    Nakupuj teraz

    5/11

    Diamantová čepeľ Dewalt pre blokové a tehlové Ecomm cez AmazonCez obchodníka

    Najlepší kotúč kotúčovej píly: Murivo

    The Diamantová čepeľ na murivo DeWalt bez námahy prerezáva betón, tehla, kameň alebo dlaždice. Našou obľúbenou vlastnosťou je tenký zárez, ktorý znižuje kamenný prach, ktorý je škodlivý pre dýchanie a ťažko sa čistí. Zárez je tiež ideálny pre prácu s dekoratívnymi dlaždicami alebo dlažbou, kde je prvoradé zachovanie maximálneho množstva materiálu.

    Nakupuj teraz

    7/11

    Diablo kotúčové pílové listy D0724dr 64 1000Cez obchodníka

    Najlepší kotúč pre kotúčovú pílu: Demolácia

    Ak plánujete prerezať šrot alebo hrubé rezivo s klincami alebo spojovacími prvkami vo vnútri, budete potrebovať vysokovýkonný Diablo Demo Demon kotúčová píla. Nie je ideálny na jemné alebo dokončovacie rezy, ale dokáže spracovať extrémne tvrdý materiál, ako je drevo s klincami, tlakovo upravené rezivo a strešné šindle a lemovanie.

    Tenký zárez z neho robí skvelú voľbu aj pre akumulátorové okružné píly. Predlžuje životnosť batérie a uľahčuje prenášanie na veľkom pracovisku.

    Nakupuj teraz

    8/11

    Diablo 8 Inch Steel Deomon Cermet 2 Carbide Ecomm cez AmazonCez obchodníka

    Najlepší kotúč pre kotúčovú pílu: Heavy-Duty Metal

    The Diablo Steel Demon kotúčová píla je dostatočne robustný na to, aby zvládol náročné úlohy rezania kovov, vrátane rezov cez uhlové železo alebo mäkkú oceľ do 1/8 palca. hustý.

    42 zubov má tri rezné hrany, ktoré zvyšujú odolnosť a znižujú nebezpečné iskry. Desať prieduchov stabilizátora znižuje vibrácie počas používania, udržuje čepeľ chladnú a zvyšuje presnosť.

    Nakupuj teraz

    9/11

    Diablo kotúčové pílové listy na pokosové píly D0760r 64 1000 Via AmazonCez obchodníka

    Najlepší kotúč pre kotúčovú pílu: Ultra jemný povrch

    So 60 zubami a 0,059-palcovým zárezom Pílový kotúč Freud D0760X Diablo vytvára čisté, hladké rezy na jemnom materiáli, ako je dyhová preglejka a melamín. Tento tenký zárez výrazne znižuje možnosť odštiepenia a prasknutia a neplytvá materiálom. Nepriľnavý povrch znižuje hromadenie stúpania, vďaka čomu je skvelou voľbou pre mokré rezivo.

    Nakupuj teraz

    10/11

    Dewalt Inch 40-zubová kotúčová píla Ecomm cez AmazonCez obchodníka

    Najlepší kotúč pre kotúčovú pílu: Kombinácia

    The Pílový kotúč DeWalt DWA171440 rýchlo a efektívne vykonáva základné priečne a roztrhávacie rezy. Nízka cena v kombinácii s odolnými zubami z karbidu volfrámu s dlhou životnosťou robí z tohto kotúča skvelú hodnotu, ktorá je vyrobená tak, aby vydržala.

    Šesť veľkých antivibračných otvorov znižuje kolísanie. To a povlak znižujúci trenie z neho robia efektívnu možnosť, najmä na predĺženie doby chodu akumulátorové píly.

    Nakupuj teraz

    11/11

    Frued Diablo Tcg Hardie Fibre Cement pílový kotúč Ecomm cez AmazonCez obchodníka

    Najlepší kotúč pre kotúčovú pílu: Vláknocementová doska

    The Freud D0704DH Diablo kotúčová píla má štyri diamantové zuby a tenkú ryhu. V kombinácii s laserom vyrezanými vetracími otvormi na zníženie vibrácií a prachu je skvelý na rezanie vláknocementová doska (FCB) vlečka. Je to drahšie ako mnohé iné čepele, ale vďaka vyššej presnosti a zníženému odpadu je to najlepšia voľba pre prácu s FCB.

    Nakupuj teraz

instagram viewer anon