Do It Yourself
  • Når skal du kutte prydgress

    click fraud protection

    Hvert redaksjonelt produkt er uavhengig valgt, selv om vi kan bli kompensert eller motta en tilknyttet provisjon hvis du kjøper noe gjennom lenkene våre. Rangeringer og priser er nøyaktige og varene er på lager på tidspunktet for publisering.

    Lær når prydgress må kuttes og hvordan du deler dem, sammen med dyrkingstips for å holde gresset vakkert hele året.

    når du skal kutte prydgress
    Miscanthus gress

    Det er lett å vite når du skal kutte ned prydgress når du vet det grunnleggende. Det er langt enklere enn klipping, vanning og gjødsling som kan tenkes når du tenker på tradisjonelle plener. Med prydgress er vedlikeholdet langt mindre intensivt. Likevel kan du iverksette tiltak for å sikre at prydgresset ditt seiler inn i høsten og gjør det skarpt gjennom vinteren.

    Vanning og gjødsling av prydgress

    "Mange huseiere liker prydgress fordi de er det tørketolerant og blir sjelden plaget av skadedyr, sier Iowa landskapsdesigner Dori Hein. «De trenger sjelden gjødsling heller. Gjødsling av prydgress kan faktisk få dem til å falle over."

    Men lite vedlikehold er ikke det samme som ingen vedlikehold. "Sommeren er den beste tiden å holde øye med vanningsbehov, spesielt i løpet av plantens første år mens den etablerer røtter," sier Dori. "Jeg liker å legge fra meg en naturlig mulchogså fordi den etterligner naturlige forhold og mater plantene når den brytes ned. Bare ikke legg mulch opp mot plantens base fordi det kan føre til at kronen råtner."

    Når skal du kutte og dele prydgress

    Når de er etablert, har prydgress få behov. "Det store med gress er å klippe dem tilbake en gang i året og dele dem en gang hvert fjerde eller femte år," sier Dori.

    De fleste gartnere forlater sine innfødte gress på plass for vinterinteresse og å gi mat for fugler. Tidspunktet du bør kutte ned prydgress er på senvinteren eller tidlig på våren. Klipp dem tilbake til noen få centimeter fra bakken. "Kutt ned før de nye skuddene vokser opp gjennom de gamle," legger Dori til, "eller du ender opp med å kutte av de nye vekst også." I områder der skogbranner er en sesongmessig bekymring, klipp ned gresset om høsten for å redusere trusselen om Brann.

    Du vet at det er på tide å dele gress når en ring av levende gress omgir et dødpunkt. "Det er lettere å dele de fleste gressene når de fortsatt er korte etter vinterfrisyren, så det er ikke noe løvverk som kan komme i veien," sier Dori. Dette er også den beste tiden å dele gress som blomstrer på sensommeren og høsten. Bruk en skarp spade eller rotsag og skille den levende delen av gresset i mindre seksjoner. Sikt på seksjoner som er litt større enn en softball. Plant seksjonene på nytt, vann godt og nyt gjennom sesongene.

    Fordeler med prydgress

    Ikke gå glipp av disse prydgressfordelene for landskapet ditt.

    • Skjerm skjemmende verktøy og andre gjenstander rundt i hagen.
    • Legg til litt privatliv ved å rime en terrasse med høyt prydgress.
    • Myk opp det tøffere utseendet til en struktur, gjerde eller hjørne.
    • Lag en scene for planter å poppe mot gresskledde bakteppe.
    • Tilby atmosfære med de avslappende synene og lydene av gress som svaier i vinden.

    Populære videoer

    Luke Miller
    Luke Miller

    Luke Miller er en prisvinnende hageredaktør med 25 års erfaring innen hagebrukskommunikasjon, inkludert å redigere et nasjonalt magasin og lage trykt og online hageinnhold for en nasjonal detaljist. Han vokste opp rett over gaten fra et parkarboret og har en livslang lidenskap for hagearbeid generelt og trær spesielt. I tillegg til journalistutdanningen har han studert hagebruk og er gartnermester.

instagram viewer anon