Do It Yourself
  • Dekorative maletips (DIY)

    click fraud protection

    HjemHus og komponenterDeler av husetVegger

    • Facebook
    • Flipboard
    • Twitter
    • Pinterest
    • E -post
    • Skrive ut

    Selv en nybegynner kan lage designereffekter med disse brukervennlige malerverktøyene.

    Neste prosjekt
    FH01APR_DECPAI_01-2Familie Handyman

    Dual-roller dekorative malingssystemer kan skape unike farge- og tekstureffekter på veggene dine på en brøkdel av tiden som kreves av mer tradisjonelle metoder. Slik fungerer de.

    Av DIY -ekspertene i The Family Handyman Magazine

    Du vil kanskje også like: TBD

    Tid
    En hel dag
    Kompleksitet
    Nybegynner
    Koste
    $51–100

    Oversikt

    Dobbel rullemetode

    To forskjellige malingsfarger på doble ruller skaper den flekkete, teksturerte effekten.

    Rullemønstre

    Et utvalg av rullemønstrene som er tilgjengelige.

    Problemet med mange gjør-det-selv dekorative malingssystemer er at de krever mer kunstnerisk dyktighet enn de fleste av oss bryr oss om å utvikle for en og annen malingsjobb. Men noen gjør-det-selv-malingssystemer som nå selges i hjemmesentre og malingsbutikker, kan komme deg i nærheten av dyre eksperteffekter.

    Disse settene inneholder alt du trenger for å oppnå vakre malte vegger som vil se ut som de ble malt av en proff.

    Systemene inkluderer vanligvis en dobbel rulle, en enkelt rulle, et delt malingsbrett, kantesvamper og en rekke rulletrekk med unike mønstre (systemet som er vist her er laget av Wagner). Instruksjoner er gitt for å gjøre deg komfortabel med hvordan hvert verktøy fungerer og for å vise deg hvilke effekter du kan forvente.

    Å bruke et av disse dekorative malingssystemene er relativt raskt. Jeg fant ut at det bare tar omtrent dobbelt så lang tid som vanlig maleri. Et rom i gjennomsnittlig størrelse kan males på omtrent fire eller fem timer. Dine eneste kostnader er for maling og settet, pluss maskeringstape og en duk for å beskytte mot sprut. Hvis du sammenligner det med tapetsering av et rom, vil du finne at det vil være en brøkdel av kostnaden og vil kreve omtrent halvparten av tiden og krefter. Og best av alt, hvis du er misfornøyd med resultatene, kan du male rett over det. Prøv å gjøre det med tapet!

    Hvordan systemet fungerer

    Foto 1: Mett valsene

    Masker alt treverket og taket, legg en dråpe på gulvet og ha litt avis på hånden før du maler. Hell like mengder vanlig flat latexmaling i delene av den delte rullepannen som følger med malingssettet. Mett rullene jevnt med maling.

    Foto 2: Fjern overflødig

    Rull dobbeltvalsen på avisen for å kvitte seg med overflødig maling. Dette forhindrer flekker eller renner på veggen.

    Foto 3: Begynn å rulle

    Rull malingen på veggen i et diagonalt kryssmønster. Du vil umiddelbart se fargene overlappe hverandre og det teksturerte mønsteret dukker opp.

    Foto 4: Bland fargene

    Arbeid valsen frem og tilbake til du begynner å skjule det originale grunnlaget. Snu valsen for å få fargene til å blande seg nær en veggende eller et hjørne. Fortsett å dyppe valsene og bland blandingen til du begynner å se effektene du ønsker. For mye blanding vil slette den flekkete effekten.

    Foto 5: Rengjør blandet maling fra ruller

    Hver gang du fyller på malingsbrettet, rengjør du de blandede fargene på hver vals ved å rulle dem tørre på avisen. Start deretter på nytt som vist på bilder 1 og 2. Bland malingsstrøkene inn i de tidligere fullførte seksjonene for å unngå en synlig søm.

    Det kan virke som et vanvittig konsept, men den mønstrede dobbelrullen (Foto 1) lar deg blande de to nyansene av maling over en grunnmaling og etterlate tekstur på veggene. Grunnmaling kan være en off-white flat eller eggeskall latex (vi gikk over vår eksisterende hvite maling), eller du kan velg en utfyllende farge på grunnlaget og la det vise seg gjennom de to fargene som er brukt til det ferdige frakk. En enkelt påføring av de to toppstrøkfargene ga oss de vakre blandede resultatene du ser på bildene våre og gjemte grunnlaget helt.

    Det er et helt annet konsept enn å bruke en tradisjonell rulle. Du prøver ikke å skjule merkene som er igjen av valsekantene; du vil at de skal vises, så prosessen er mindre kjedelig. Jeg fant systemet ganske enkelt å bruke.

    Det er opp til deg hvor mye du skal blande de to toppstrøkfargene. Frem og tilbake diagonale streker som de som vises på bildene 3 og 4, blander fargene ved å "veve" den ene fargen med den andre. Mindre rulling gir deg den høyeste kontrasten mellom fargene; mer overlapping vil blande fargene ytterligere og redusere kontrasten. Selvfølgelig kan du overdrive vevingsprosessen, men det krever betydelig innsats. Hele prosessen er tilgivende, relativt rotfri og morsom. Du kan til og med gå tilbake når det er tørt og omarbeide områder du ikke er fornøyd med.

    For å få tak i verktøyene og bygge din selvtillit, kan du øve deg litt på et grunnmur av gips eller en veggdel på omtrent 6 fot. bred. Du vil se hvor godt fargevalgene dine blander seg. Ikke bekymre deg; du kan alltid male veggen på nytt når du er ferdig med å øve.

    Husk at effekten skal være gratis og tilfeldig, så ikke bry deg om et lite område. Arbeid store områder om gangen og nyt prosessen. Bare følg instruksjonene i Bilder 1-9 for å få flotte resultater.

    Håndterer kanter, bueganger og andre trange flekker

    Foto 6: Skjær i kantene med en pensel

    Mal kantene nær døren og vinduslisten med en pensel. Legg penselen i hver farge for å holde tonene i samsvar med veggene dine.

    Foto 7: Fyll ut små områder for hånd

    Fyll ut mellomrom der valsen din ikke kan nå med spesielle kantesvamper som følger med i settet ditt. Du kan bruke en svamp mettet med begge fargene eller to svamper (hver med en farge) for å blande områder på trange steder.

    Foto 8: Bruk kantsvamper i taket

    Bland malingen med kantesvamper for å passe til det omkringliggende mønsteret nær taket etter at du har børstet de innvendige hjørnene. Overlapp gjerne dette svampete området med din doble vals for å blande videre.

    Foto 9: Rull frem og tilbake ved bueganger

    Bruk din dobbelvals selv på små områder som denne buegangen. Plasser som er vanskelig å få tak i, kan kreve en enkelt rulle (følger med i settet).

    Nærbilde av hjørner

    Med litt ekstra oppmerksomhet på detaljer vil hjørner og smale områder smelte sømløst med resten av veggen.

    Arbeid dobbeltvalsen så nær vinduet og dørbekledningene som mulig og til taket, slik at disse områdene matcher resten av veggteksturen. Skjær deretter inn langs kantene med en pensel dyppet i begge fargene, og hold malingslinjen så smal som mulig (foto 6). Avslutt med kantesvamper (følger med settene), bland de to malingsfargene for hånd til området ser ut som resten av veggen (Foto 7, 8).

    Bruk også dobbeltrullen så mye som mulig ved bueganger og andre trange områder (Foto 9).

    Hvordan velger jeg attraktive fargekombinasjoner?

    Fargeprøver

    De mindre fargebrikker vil blande seg sammen i prøven mønstrene under dem. For å få lignende resultater må du matche disse prøvene med fargeprøver du finner hos lokale malingsbutikker.

    Med mindre du har et godt øye for farger, kan det være vanskelig å velge kombinasjoner. Ta med latexmalingprøver hjem fra malingsbutikken for å se hvordan fargene ser ut på rommet ditt. Kit -produsentene foreslår at du velger fargene dine fra samme fargeprøve. Du kan blande en lys nyanse med en mørk for høy kontrast, eller to nærmere nyanser for en mer konsistent tone. Jeg fant ut at det å eksperimentere med farger på forskjellige fargeprøver, men i samme fargefamilie, ga de rikeste resultatene.

    Start fargevalgsprosessen ved å vurdere stoffene, trykkene, teppene, teppene og møblene du jobber med. Finn fargeprøver som koordinerer med disse og prøv fargene. Før jeg malte rommet, kjøpte jeg kvartdunker i utvalgte farger og testet dem på en del av veggen. Hvis du ikke stoler på dømmekraften din, kan du spørre profesjonelle i malingsbutikken om forslag.

    Vi leverte prøvene på denne siden for å hjelpe deg å se effekten av visse farger når de blandes. (Rommet som ble vist ble malt med fargene i prøve nr. 1 og Toscana rulletrekk.) Nr. 2 og 4 ble også gjort med Toscana; Fresco -dekselet ble brukt til nr. 3. Merk: Malingen vi brukte er ikke tilgjengelig på landsbasis, så hvis du liker valgene våre, kan du matche dem fra magasinet til dine egne fargeprøver.

    Nødvendige verktøy for dette prosjektet

    Ha de nødvendige verktøyene for dette DIY -prosjektet på plass før du starter - du sparer tid og frustrasjon.

    • Pensel
    Du trenger også et dekorativt malingssett (tilgjengelig på hjemmesentre og malingsbutikker), en duk og fille for rengjøring av drypp.

    Nødvendig materiale for dette prosjektet

    Unngå shoppingturer i siste liten ved å ha alt materialet klart på forhånd. Her er en liste.

    • Latex veggmaling
    • Maskeringstape
    • Gamle aviser for rulling av overflødig maling

    Lignende prosjekter

    Hvordan male et rom
    Hvordan male et rom
    Hvordan bygge en dynamisk aksentvegg
    Hvordan bygge en dynamisk aksentvegg
    Hvordan male trepanel
    Hvordan male trepanel
    Hvordan male en Gingham -vegg
    Hvordan male en Gingham -vegg
    Hvordan male betonggulv
    Hvordan male betonggulv
    Hvordan male inngangsdøren din
    Hvordan male inngangsdøren din
    Taping Drywall Tips: Hvordan teipe gipsvegger
    Taping Drywall Tips: Hvordan teipe gipsvegger
    Hvordan velge og bruke primer
    Hvordan velge og bruke primer
    Vask vegger før maling Guide
    Vask vegger før maling Guide
    Landskapsarbeid: Tips for din bakgård
    Landskapsarbeid: Tips for din bakgård
    Tips for taping av gips
    Tips for taping av gips
    Enkel veggstensilering
    Enkel veggstensilering
    Hvordan kutte betong
    Hvordan kutte betong
    Eksperttips for etterbehandling av gips
    Eksperttips for etterbehandling av gips
    Tips for dårlige vegger for nye konstruksjoner
    Tips for dårlige vegger for nye konstruksjoner
    Slik forbereder du treskjæring for en jevn malingsjobb
    Slik forbereder du treskjæring for en jevn malingsjobb
    Ingen kuttehjørner: Tips for tette gjær og håndterte ledd
    Ingen kuttehjørner: Tips for tette gjær og håndterte ledd
    Hvordan installere Fiber Cement Siding
    Hvordan installere Fiber Cement Siding
    Hvordan ramme inn et vindu, bygge vindusoverskrifter og dørhoder
    Hvordan ramme inn et vindu, bygge vindusoverskrifter og dørhoder
    Trimless Windows: Hvordan oppnå utseendet
    Trimless Windows: Hvordan oppnå utseendet

    Populære instruksjonsvideoer

instagram viewer anon