Do It Yourself
  • Hvordan kjøpe en ny kjele

    click fraud protection

    Trenger du en ny kjele for å varme opp hjemmet ditt? Oppdag hva som gjør kjeler unike og lær hvordan du finner den beste for hjemmet ditt.

    Mens bare rundt ni millioner hjem i USA varmes opp med kjeler, ca. 85 prosent av hjemmene i Storbritannia bruk denne svært effektive og effektiv varmekilde. Enten du kjøper en kjele for første gang eller erstatter den eksisterende, er det viktig å vite hvilke faktorer som spiller inn i en klok kjøpsbeslutning. Les videre for å lære hva kjeler er, hvordan de skiller seg fra andre oppvarmingsmetoder, og hvordan du velger den beste kjelen for hjemmet ditt.

    På denne siden

    Hva er en kjele?

    En kjele er en sentralvarme apparat som varmer opp vann i en tank (omtrent som en konvensjonell varmtvannsbereder) og distribuerer den gjennom en serie rør til forskjellige radiatorer i hele hjemmet ditt.

    Avhengig av kjelen, vil den enten varme opp vannet til det blir damp (a dampkoker) eller hold vannet i flytende tilstand (varmtvannsbereder). Begge kan drives av flere drivstoffkilder, inkludert naturgass, propan, fyringsolje eller elektrisitet, med sammenlignbare nivåer på energieffektivitet. Hvis du skal bytte en kjele, må du velge samme type som originalen fordi radiatorene er designet spesielt for damp eller varmt vann.

    Forskjeller mellom kjeler og andre oppvarmingsalternativer

    Ovner er den vanligste sentralvarmekilden i USA, og sprer varmen ved å tvinge varm luft gjennom en system for kanalarbeid. De er vanligvis en del av et hjemmes omfattende varme, ventilasjon og klimaanlegg (HVAC) system, og del kanalarbeid med en Klimaanlegg for klimakontroll året rundt.

    Kjeler er bare i stand til å generere varme. Deres manglende evne til å bringe kald luft i sommermånedene gjør dem mindre populære i de varmeste områdene i de amerikanske kjelene, og er vanligvis også dyrere. EN ovnen kan koste $ 700 til $ 2000 å kjøpe og $ 2500 til $ 6000 å installere, mens en kjele kan kjøre $ 3.500 til $ 8.000 for å kjøpe og $ 3.500 til $ 10.000 for å installere.

    Når det er sagt, tilbyr kjeler flere fordeler i forhold til ovner:

    • Ta mindre plass;
    • Er mer energieffektive;
    • Varme mer effektivt;
    • Krever mindre vedlikehold;
    • Roligere drift.

    Av disse grunnene er kjeler noen ganger det sentrale varmesystemet som er valgt i kaldere områder der effektiv varme er det viktigste problemet og sentral klimaanlegg er ikke nødvendig.

    Hva er energieffektivitetsvurderinger for kjeler?

    En kjeles energieffektivitet er rangert med en "årlig drivstoffutnyttelseseffektivitet" (AFUE) -score, som står for og angir prosentandelen energi kjelen omdanner til varme. Etter føderal lov må en ny kjele ha minst 80 prosent AFUE -vurdering, men gamle kjeler kan ha en AFUE -verdi mellom 56 prosent og 70 prosent.

    Høyeffektive kjeler kan ha en AFUE-score så høy som 98,5 prosent, og er ofte Energy Star -sertifisert. En høyeffektiv kjele vil vanligvis ha en høyere prislapp, men vil spare deg for penger i det lange løp en mindre bruksregning.

    Hva er de viktigste egenskapene for kjeler?

    • Kondensering. En av de viktigste forskjellene er om de er "kondenserende" eller "ikke-kondenserende" enheter. Ikke-kondenserende kjeler var tidligere den eneste typen som var tilgjengelig. De drev ut utrolig varme (rundt 400 grader F) avgasser ut av ventilasjonsrøret, noe som resulterte i en stor mengde tapt varmeenergi og redusert energieffektivitet. Nyere kondenserende kjeler fanger opp mesteparten av den varmeenergien som ellers går tapt gjennom ventilasjon, noe som kan gjøre dem 10 til 12 prosent mer energieffektive.
    • Lukket/forseglet forbrenning. En annen viktig forskjell er om de er forseglede (eller "åpne") eller ikke-forseglede ("lukkede") forbrenningsenheter. Ikke-forseglede forbrenningskjeler bruker luften i rommet til å drive brennerens forbrenningsprosess, mens forseglede forbrenningskjeler bruker uteluft til forbrenningsdrivstoff. Forseglede forbrenningskjeler er mer energieffektive og gir en lavere risiko for innføring karbonmonoksid (CO) inn i hjemmet ditt, noe som gjør dem til det foretrukne valget for de fleste huseiere.

    Hvordan velge den beste kjelen

    Generelt sett er de beste kjelene forseglede forbrenningskondenserende kjeler som tilbyr det høyeste nivået av energieffektivitet. Imidlertid er disse enhetene de dyreste. Du bør veie forhåndskostnaden for enheten mot de langsiktige besparelsene på strømregningen for å avgjøre om den tilbyr en kostnadseffektiv løsning for hjemmet ditt.

    Å finne den rette kjelen for hjemmet ditt vil også påvirke energieffektiviteten og den generelle funksjonen. En underdimensjonert kjele vil jobbe for hardt for å kjøre effektivt, mens en for stor kjele vil forbruke mer energi enn nødvendig for å varme opp hjemmet ditt. Det er flere faktorer som spiller inn størrelsen på en kjele, som isolasjonsverdier, veggtykkelse, dør og vindustetninger, type og kvalitet på hjemmets grunnlag, etc. Det er vanligvis nødvendig å rekruttere en varme- og kjøleprofessor for å gjøre en nøyaktig størrelsesberegning.

    James Fitzgerald
    James Fitzgerald

    James Fitzgerald er en altmuligmann og frilans skribent for hjemmeforbedring med en lidenskap for DIY, hagearbeid og alt som involverer å jobbe med hendene. Han har over et tiår med yrkeserfaring innen en rekke bransjer, inkludert konstruksjon, trearbeid, landskapsarbeid og generelt vedlikehold. Når han ikke er på jakt etter det neste fristende DIY -prosjektet, kan han lage mat, løfte vekter, sykle på motorsykkel, vandre ute ved kysten eller nese dypt i en flott bok.

instagram viewer anon