Do It Yourself

13 ting alle barn burde vite før de går på høyskole

  • 13 ting alle barn burde vite før de går på høyskole

    click fraud protection
    Rachel BroughamRachel BroughamOppdatert: Mar. 20, 2019
    • Facebook
    • Flipboard
    • Twitter
    • Pinterest
    • E -post

    Til tross for hva de tror, ​​vet ikke tenåringer alt. Hvis du har en tenåring på vei til college snart, er det 13 ting de bør vite for å være trygge og ha en vellykket høyskoleopplevelse.

    1/13

    vask vaskemaskinFamilie Handyman

    Hvordan vaske

    Sørg for at barnet ditt ikke ødelegger alle klærne den første måneden de er borte på skolen. Lær dem det grunnleggende, for eksempel å skille hvite fra mørke, vann og tørketemperaturer for forskjellige stoffer, hvordan mye vaskemiddel å bruke, hvor ofte de skal vaske ting som jeans, sengetøy og håndklær, og hva som aldri bør gå i tørketrommel. Og ikke glem å bruke noen minutter på å gå gjennom det grunnleggende om å brette og til og med stryke, hvis de vil lytte. La barnet ta over å vaske klærne sine minst et par måneder før de drar på college, og de vil være mye bedre forberedt enn mange av klassekameratene. Unngå disse 10 vanlige feilene når du vasker.

    2/13

    stinkende toalett antoniodiaz/Shutterstock

    Hvordan rengjøre et bad

    Du vil ikke være i nærheten av å rengjøre badet, så sørg for at de vet hvordan de skal rengjøre. Gå over ting som å rense disken og vasken, skrubbe toalettet og dusjen. Hvis de er i en sovesal og har felles bad, trenger de ikke denne kunnskapen med en gang, men det er fortsatt en viktig livskunnskap.

    Rengjør badet ditt raskere og bedre med disse 13 triksene.

    3/13

    sykStokkete/Shutterstock

    Hva du skal gjøre når de blir syke

    Barnet ditt blir syk mens det er på skolen, og du vil ikke være der med kyllingsuppe og kald medisin. Sørg for at de vet hva de skal gjøre hvis de får forkjølelse, matforgiftning eller feber. Lær dem det grunnleggende om reseptfrie medisiner som Tylenol, ibuprofen, decongestants og hostemedisiner, og når de skal brukes. Sørg også for at de vet at disse medisinene aldri bør blandes med alkohol. Oppfordre dem også til å gå til klinikken på campus når de ikke har det bra. Disse 13 husholdningsartiklene øker risikoen for forkjølelse og influensa.

    5/13

    roterende dekkrotasjonsplan for dekkl i g h t p o e t/Shutterstock

    Hvordan bytte dekk

    Det siste du vil ha for studenten din, er at de skal sitte fast på siden av veien med et flatt dekk og ikke vite hva de skal gjøre. Sørg for at de har verktøyene for jobben i bagasjerommet på bilen sin, og hvis alt annet mislykkes, hvem du kan ringe for å få hjelp.

    Hvis du ikke er komfortabel med å bytte dekk, er et alternativ å legge dem til i motorklubbmedlemskapet og gi dem sitt eget medlemskort. Følg disse tipsene for hvordan du bytter bildekk.

    6/13

    matlagingShutterstock / Zigzag Mountain Art

    Hvordan lage det grunnleggende

    Lær barnet ditt å lage noen grunnleggende ting før de drar på college. De bør vite hvordan de bruker mikrobølgeovnen, hvordan de skal koke vann og lage toast. Lær dem også de riktige måtene å lagre forskjellige typer mat, slik at det ikke ødelegger, blir gammelt eller gjør dem syke. Å vite hvordan man skal rydde opp er også viktig for å holde romkamerater lykkelige. Her er 16 ideer om pantryorganisasjon du skulle ønske du visste før.

    7/13

    bilRomrodphoto/Shutterstock

    Grunnleggende bilvedlikehold

    Hvis en student har en bil, bør de vite om grunnleggende bilvedlikehold. Hvordan fylle opp bilen med gass, hvordan sjekke oljen, fylle spylervæske og til og med bytte vindusviskere. Vis dem hvordan du rengjør snø fra bilen, og sørg for at de har en lang nok snebørste hvis de går på skole i et snødekt klima. Alle bør ha disse fem tingene i bilen i nødstilfeller.

    8/13

    penger Sayan Puangkham/Shutterstock

    Hvordan håndtere penger

    Studenter bør kjenne til fordeler og ulemper med kredittkort, hvordan man betaler regninger og hvordan man bruker minibank/debetkort. Sørg for at barnet ditt er kjent med hvordan du bruker mobile betalingssystemer som Apple Pay, PayPal og Venmo. De bør også vite hvordan de lager et budsjett og sporer utgifter. Sørg for at de vet å holde sensitiv informasjon som kontonummer og passord hemmelig. Lær studenter hvordan de kan spare på oppvarmingskostnader i leiligheten sin.

    9/13

    Unge kvinner handler sammen i supermarkedet med folk i bakgrunnenShutterstock / Tyler Olson

    Hvordan handle dagligvare

    Det spiller ingen rolle om du studerer i en leilighet eller i en sovesal, de bør vite hvordan de skal handle. Lær dem å handle smart og se etter hva som er i salg. Du kan også vise dem noen få måltider og snacks de kan tilberede seg selv med lite kunnskap om matlaging. Dette er de virkelige tallene du bør se på når du handler daglig.

    12/13

    Mål

    Hvordan holde seg organisert

    Det spiller ingen rolle om det er skolearbeid, en arbeids- eller praksisplan eller bare å følge med i oppgavene rundt leiligheten eller hybelet, studenter bør vite hvordan de skal holde seg organisert. Hjelp dem med å lage et oppslagstavle for å kommunisere med romkamerater og vise dem hvordan du sporer viktige datoer (som når stipendpapirer må leveres inn) og hvordan du sender viktige papirer slik at de ikke får det tapt. Bygg et meldingssenter for å hjelpe deg med å holde orden.

    13/13

    hengelåsdnd_project/Shutterstock

    Slik holder du deg trygg

    Studentene bør gå på høyskole med sikkerhet i tankene. Sørg for at de vet hvem de skal ringe i nødstilfeller. Studentene bør vite å gå parvis sent på kvelden, ikke å drikke og kjøre bil og holde øye med drikkene sine. Hjelp dem med å sørge for at låsene på sovesalen eller leilighetsdøren fungerer. Tyverisikre hjemmet ditt med disse 22 rimelige ideene.

instagram viewer anon