Do It Yourself
  • Kjøkkenideer: Riktig omsorg og fôring av søppelavfalleren

    click fraud protection

    Unngå dyre rørleggerreparasjonsregninger (eller lange helger under vasken) med disse enkle tipsene.

    Unlocking en disposer

    Jeg kom hjem fra jobb her om dagen, og det var en rørleggerbil foran naboens hus. Det viser seg at søppeldisponereren hennes igjen hadde vært utsatt for dårlig beslutningstaking. Denne gangen hadde en av barna hennes dumpet pasta ned i avfallsbeholderen, og de hadde brukt en lang, frustrerende dag på å prøve å rydde tresko før de endelig ringte til en proff.

    Dette fikk meg til å tenke at det kan være på tide med en liten grunning om hva som gjør og ikke hører hjemme i søppeldisponenten din. Et par av disse kan overraske deg (de gjorde meg). Jeg spurte våre rørleggere for deres klokeste råd om å unngå problemer med søppelavfalleren din. Her er deres 5 bud for å holde søppelavfallsbehandleren i gang uten problemer:

    1. Du skal ikke helle fett ned i avfallsbeholderen. Det størkner til slutt og tetter til rørene.

    2. Du må ikke legge ris, pasta eller andre stivelsesholdige matvarer til din disponerer. Det vil samle seg i fellen, hovne opp og tette rørene.

    3. Du skal alltid bruke kaldt vann når du bruker disponeren. Kaldt vann størkner alt fett som kommer inn i avfallsbeholderen, slik at det kan brytes opp i små biter og skylles bort. (Varmt vann gjør væske fett flytende slik at det renner nedover rørene dine til det stivner nær fellen.)

    4. Du skal ikke legge grønne eller tøffe grønnsaker i disponenten din, for eksempel gulrotskall, selleri, løkskall, potetskall, mangold og asparges. Ditto med eggeskall (de har en fibrøs membran). Disse kan gli forbi bladene og tette fellen eller vikle rundt bladene og sette fast motoren.

    5. Du skal ikke legge dyrebein, ferskengroper eller andre harde gjenstander ned til din disponerer. Med mindre du vil kjøpe en ny avfallshåndterer.

    - Elisa Bernick, assisterende redaktør

    Trenger du å tømme et avløp, reparere en søppelbøtte eller fikse et annet apparat? Ta en titt på disse flotte artiklene for trinnvise instruksjoner:

    • Enkle løsninger for vanlige apparatproblemer
    • Slik fjerner du kjøkkenvasken

    Populære videoer

instagram viewer anon