Do It Yourself
  • 8 insekter du aldri bør drepe i hagen din

    click fraud protection

    HjemUtendørsHage

    Carol J. AlexanderCarol J. AlexanderOppdatert: Aug. 03, 2021
    • Facebook
    • Flipboard
    • Twitter
    • Pinterest
    • E -post

    Ingen liker feil. Vel, med mindre du er en entomolog. Men ikke alle bugs er skapt like, spesielt når det gjelder de som bor i hagen. Noen pollinerer avlingene eller lever av ødeleggende skadedyr, mens andre bare passerer. Her er åtte insekter du burde være glad for å ha i hagen din.

    1/8

    Larve fra Mealybug DestroyerGetty Images

    Mealybug Destroyer

    Mealybugs er de irriterende pansrede billene som du ofte finner i hagen din eller drivhuset. De er en problem for gartnere fordi de lever av plantesaft, og bærer og spre plantesykdom. Skriv inn mjølke -rovdyret, eller Cryptolaemus montrouzieri. Spesielt hentet fra Australia for skadedyrsbekjempelse, er mjølbekjæreren ufarlig for planter og mennesker, men som larver og voksen spiser bladlus og andre insekter med mykt skall, og selvfølgelig, melus.

    2/8

    Mantis Lightspring/Shutterstock

    The Praying Mantis

    Den største og mest formidable av hageinsekter er den beende mantis. Dette "trofaste" insektet har et stort trekantet hode med bulende øyne og en lang kropp der de skjuler vingene. Mantises har forstørrede forben som brukes til å fange og holde byttedyr. Ja, for å tilfredsstille sin enorme appetitt, lever disse rovdyrene på andre insekter som bladlus, larver og biller.

    Hvis du finner denne feilen i hagen din, ikke drep den. Hvis du finner en et annet sted, legg den i hagen din.

    3/8

    edderkoppAncha Chiangmai/Shutterstock

    Edderkopper

    Hvis du er livredd for edderkopper, forstår at de betyr at hagen din ikke skader. Faktisk vever de nettene sine for å fange de insektene du ikke vil spise plantene dine. Vil de bite deg? Sannsynligvis ikke. Og hvis de gjør det, er sjansen stor for at bitt vil drepe deg er ganske slank. Din gjennomsnittlige hagesedderkopp er ikke-dødelig, i det minste for mennesker.

    4/8

    Marihønemahirart/Shutterstock

    Lady Beetle

    Vanligvis kjent som Ladybug, Lady Beetle (Hippodamia konvergerer) spiser bladlus, midd, andre myke insekter og alle eggene hun finner. Ladybug er ikke bare en insekt du vil beholde, noen gartnere kjøper dem til og med for å introdusere dem til hagen sin.

    Men ikke forvirre Lady Beetle med den japanske eller asiatiske marihøne (Harmonia axyridis). Denne invasive arten, mens den er like ufarlig i hagen, er et skadedyr som invaderer boliger og bygninger i stort antall. Hvis du har en plage i og rundt hjemmet ditt, det er mange ting du kan gjøre for å kontrollere dem.

    5/8

    Braconid Brett Hondow/Shutterstock

    Braconid Wasp

    Hvis du liker tomater, du vil elske hva Braconid -vepsen kan gjøre for deg. Denne vepsen er en fiende av den fryktede tomathornet, og legger eggene like under huden på ormens bakside. Når eggene klekkes, lever larvene på innsiden av hornormen, bokstavelig talt å spise det levende. Larvene tygger seg deretter ut gjennom huden og spinner en kokong på baksiden av hornormen. Selvfølgelig dør hornormen til slutt. Og tomatene dine er reddet!

    I tillegg til fordelaktige insekter, kan du inkludere planter i hagen din som holder skadedyrene borte. Sjekk disse 11 plantevernmidler du trenger i hagen din.

    6/8

    humleMauricio Acosta Rojas/Shutterstock

    humle

    Alle vet om trussel mot honningbien og bekymringene for kolonikollapsforstyrrelse. Men kanskje du ikke skjønte det alle av våre plantebestøvere er truet. Faktisk er flere arter av humle inkludert på U.S. Fish and Wildlife Services liste over truede arter. Disse ufarlige biene er viktige fordi de pollinerer planter som andre innfødte bier eller europeiske honningbier ikke kan.

    7/8

    snøringBoza C/Shutterstock

    Grønn snøring

    I sin larvestadium er Green Lacewing kjent for å sluke over 200 bladlus på en uke, i tillegg til andre myke skadedyr. Det er mange feil. De fortsetter denne fôringsvanen i to til tre uker før de spinner til små kokonger. De voksne lever av nektar og pollen, men fortsetter den gunstige syklusen med å spise bladlus ved å legge opptil 200 egg på undersiden av bladene.

    I tillegg til fordelaktige insekter over bakken, må hagen din være hjemmet til noen spesielle under overflaten. Ikke en feil - den ydmyke meitemarken. De beste luftemaskinene til jorda og gjødselprodusentene, det er flere måter å lokke meitemark til å ta bolig i hagen din.

    8/8

    larve Tomasz Klejdysz/Shutterstock

    Aphid Midge

    Aphid Midge, den minste av fluene, står høyt på sine slanke ben med antennene plassert bakover over hodet. Larvene er lyse oransje og lever av myke skadedyr. Fordi de spiser 60 forskjellige arter av bladlus, disse fordelaktige insektene er uvurderlige i hagen. Faktisk kan de tørke bladlus ut raskere enn Lady Beetle eller Green Lacewing.

    Å introdusere fordelaktige insekter i hagen din er en måte å håndtere insektpopulasjonen din på. Det er imidlertid andre humane metoder for skadedyrsbekjempelse for critter-sikre hager og plantemaskiner.

    Carol J. Alexander
    Carol J. Alexander

    Carol J. Alexander er en forfatter i Virginia som spesialiserer seg på temaer for bærekraftig/grønn livsstil, oppussing og livsstil. Siden 2007 har arbeidet hennes dukket opp i Grit, AcreageLife, Hobby Farms og over 70 andre nasjonale, regionale og lokale trykte publikasjoner, så vel som online. Carol hjelper kundene med å posisjonere seg selv som en autoritet på markedet ved å tilby lettfattelig, pedagogisk innhold som tiltrekker seg lesere, svarer på spørsmålene deres og dekker deres behov.

instagram viewer anon