Do It Yourself
  • Hvordan bli med forskjellige rør

    click fraud protection

    1/17

    Familie Handyman

    Gjør tilkoblinger

    Når du går for å legge til eller bytte ut rørledninger i et hus som er mer enn 10 år gammelt, er sjansen stor for at du ikke finner nye rør av samme type som de gamle. Det er ikke så farlig - maskinvarebutikker og hjemmesentre har hundrevis av forskjellige typer overgangsbeslag for å hjelpe deg med å få tilkoblinger. Det som er en stor avtale er at de hundrevis av forskjellige typer beslag ikke alle installerer på samme måte.

    Noen beslag må loddes; andre tar bare en skiftenøkkel eller tang. Flere krever spesifikke krympeverktøy, og det er nyere stiler som bare presses sammen. Vi spurte en rørleggermester hvordan han takler de han møter mest, men ikke løp over hele byen for å finne de eksakte beslagene vi viser her. Det er vanligvis flere passende løsninger ved hjelp av deler tilgjengelig på en lokal maskinvarebutikk eller hjemmesenter.

    Nødvendige verktøy

    Ha de nødvendige verktøyene for dette DIY -prosjektet på plass før du starter - du sparer tid og frustrasjon.

    • Cinch klemmeverktøy
    • 4-i-1 skrutrekker
    • Skiftenøkkel
    • Rørtang
    • Rørleggere tape
    • Slip leddetang
    • Rørskjærer
    • Stålbørste
    • Skiftenøkkel sett

    Nødvendige materialer

    Unngå shoppingturer i siste liten ved å ha alt materialet klart på forhånd. Her er en liste.

    • Koblinger og beslag
    • Røradaptere
    • Pipe dope
    • Rørlim
    • Lodding og fluss

    2/17

    bli med forskjellige rør komprimering tee kroppFamilie Handyman

    Icemaker -linje, kompresjons tee -kropp

    Installering av en messingkompresjons tee -kropp er en god måte å tilføre vann til kjøleskapets ismaskin. Selv om messinghylsen tetter kobberrørene til tee, bruker Les fortsatt en liten pipedop på ferrule for å hjelpe til med jevn kompresjon. Mange kommuner tillater ikke 1/4-in. ismaskinlinjer som skal dekkes av ferdige vegger, gulv eller tak, så du må kanskje kjøre en 1/2-in. linje til kjøleskapet i stedet.

    3/17

    bli med forskjellige rør vannfilterledningFamilie Handyman

    Vannfilterledning, vinkelstoppadapterventil

    Denne ventilstoppadapterventilen er en flott løsning hvis du vil installere et vannfilter under vasken. Den passer mellom avstengningsventilen og den flettede ledningen som går til kranen din. Ingen pipedop eller rørtrådbånd er nødvendig fordi gummiskiver forsegler forbindelsene.

    4/17

    bli med forskjellige rør pex til kobberFamilie Handyman

    PEX til kobber, hann svette adapter

    Hvis du vil koble PEX til kobber ved lodding på en overgangs kobberbeslag, må du vente på at beslaget er avkjølt før du fester PEX. Ulempen med PEX er at mange av kontaktene er proprietære, og det er ekstremt viktig at du bruker produsentgodkjente kontakter.

    Bruk denne lenken for mer informasjon om tilkobling pex til kobber.

    5/17

    bli med forskjellige rør pex til cpvcFamilie Handyman

    PEX til CPVC, CPVC adapter

    Det blir ikke mye enklere enn dette. Lim CPVC -enden (det er et bånd av CPVC i hunnenden av denne kobberbeslaget), og fest PEX med en cinch -klemme. La limet herde helt før du slår på vannet igjen (noen CPVC -sement krever flere timer å herde).

    Bruk denne lenken for mer informasjon om tilkobling pex til cpvc.

    bli med forskjellige rør cinch clamp verktøyFamilie Handyman

    Cinch Clamps and Clamp Tool

    Les liker å jobbe med merkene PEX som kan kobles til med cinchklemmer. Bare skyv cinchklemmen over PEX -slangen, og stram deretter klemmen med et cinch clamp -verktøy. Cinch klemmeverktøy selges i hjemmesentre.

    6/17

    føye forskjellige rør plast til galvanisert stålFamilie Handyman

    Plast til galvanisert stål, stål til PEX

    Innsiden av galvaniserte rør blir tynnere med årene. Og hannendene, hvor trådene ble kuttet i, kan bli så tynne at de lekker når du prøver å skru på en ny hunnbeslag over enden av dem. Så prøv å gjøre overgangen til en eksisterende kvinnelig innredning.

    7/17

    føye forskjellige rør plast til galvanisert stålFamilie Handyman

    Plast til galvanisert stål, stål til CPVC

    Når du arbeider med galvaniserte rør, pakker Les inn rørtrådbånd på trådene og dupper på en liten pipedop som en ekstra forsikring mot lekkasjer.

    8/17

    bli med forskjellige rør abs til pvcFamilie Handyman

    ABS til PVC, gjengede beslag

    En billig metode for å koble ABS til PVC -avløpsrør er å bruke mannlige og hunnbeslag. Påfør rørtrådbånd før du skruer dem sammen, og lim deretter rørene inn i beslagene med riktig sement. Ordne beslagene slik at vannet renner forbi gjengene på hanbeslaget, ikke inn i dem. Dette hjelper faste materialer til å flyte av forbindelsen uten å bli hengt opp.

    Bruk denne lenken for mer informasjon om tilkobling abs til pvc.

    9/17

    bli med forskjellige rør kobber til cpvcFamilie Handyman

    Kobber til CPVC

    Komprimering

    Plast og metall ekspanderer og trekker seg sammen i forskjellige hastigheter. Dette kan være et problem når du kobler CPVC til kobber, spesielt når du bruker gjengede tilkoblinger. Ett alternativ er å bruke fagforeningsadaptere. Gummiskiven skal bøye nok til å holde tilkoblingen forseglet.

    Bruk denne lenken for mer informasjon om tilkobling kobber til cpvc.

    bli med forskjellige rør kobber til cpvcFamilie Handyman

    Svettefitting

    Hvis du velger å lodde kobbersiden, må du først gjøre det, ellers smelter du plastsiden.

    10/17

    bli med forskjellige rør kjøp godkjente produkterFamilie Handyman

    Kjøp sertifiserte produkter

    Eksepsjonelt vanskelige inspektører vil at du skal vise dem at du bruker godkjente byggematerialer. Hvis du må velge mellom to lignende produkter, kjøp det som er tydelig merket som godkjent av nasjonalt anerkjente organisasjoner. ANSI og ASTM er eksempler på allment aksepterte produktsertifiseringsorganisasjoner. Og lagre etikettene dine til etter at inspeksjonen er fullført. For mer informasjon om hva disse merkingene betyr, sjekk ut safeplumbing.org/ produktmerker.

    11/17

    bli med forskjellige rør skjermede gummikoblingerFamilie Handyman

    Skjermede gummikoblinger - støpejern til PVC

    Disse koblingene blir ofte referert til som "misjonskoblinger", og de fungerer utmerket for å koble forskjellige dreneringsledninger: galvanisert stål til plast, støpejern til plast, ABS til PVC.

    12/17

    bli med forskjellige rør skjermede gummikoblingerFamilie Handyman

    Skjermede gummikoblinger - Galvanisert stål til ABS

    Sørg for at du bruker en helt båndet kobling, fordi koblinger med bare de to individuelle slangeklemmene ikke er tillatt i noen situasjoner.

    13/17

    koble forskjellige rør kobber til galvanisert stålFamilie Handyman

    Kobber til galvanisert stål, Dielectric Union

    Å koble sammen to forskjellige metaller kan forårsake galvanisk korrosjon, som forringes metall over tid. En dielektrisk forening er en armatur designet for å isolere de to metallene fra hverandre. Det er noen kontroverser om effektiviteten til dielektriske fagforeninger, men konklusjonen er at hvis du kobler et kobberrør til et galvanisert rør, vil noen rørleggerinspektører kreve det. Noen kommuner anser en messing som passer til en egnet dialektisk union, men andre gjør det ikke. Det beste er å spørre din lokale inspektør.

    Bruk denne lenken for mer informasjon om tilkobling kobber til galvanisert.

    14/17

    bli med forskjellige rør skyvebeslag er umiddelbareFamilie Handyman

    Trykkbeslag er umiddelbare

    Push -beslag har ikke eksistert så lenge, men de er uten tvil den enkleste måten å feste to rør på. Selv om push -beslag er enkle, må du fortsatt gjøre leksene dine. Les instruksjonene om hvilken type beslag du bruker for å se hvor langt røret må settes inn, og merk av på røret i den lengden for å sikre at det trykkes helt inn. Og vær sikker på at utsiden av røret som vil gli inn i beslaget er fri for grader og riper.

    15/17

    bli med forskjellige rørkontrollventiler for snekkerFamilie Handyman

    Kontrollventiler for snekker, isoler reparasjonen

    Når Les slutter seg til forskjellige rør, liker han å installere en kontrollventil når det er mulig, slik at vannet i resten av huset kan slås på igjen mens han utfører reparasjonene. Noen reguleringsventiler er designet for å være overgangsbeslag, men de fleste kan konverteres ved å legge til forskjellige beslag i hver ende.

    16/17

    bli med på forskjellige rør, gjett ikkeFamilie Handyman

    Ikke gjett, unngå potensielle problemer

    Bare fordi en beslag er riktig størrelse eller konfigurasjon, betyr det ikke at den kan brukes i enhver situasjon. Noen kan brukes over bakken, men ikke under. Andre fungerer helt fint i det fri, men kan ikke begraves bak gips. Spør inspektøren hvis du er i tvil. Her er noen eksempler på kontakter som kan virke som den perfekte løsningen, men som kan bli avvist av inspektøren, eller verre, unnlater å fungere og forårsake tusenvis av dollar i vannskader:

    Kommodekoblinger: Disse vil trekke fra hverandre på rør som ikke er helt ubevegelige.

    Raske albuer: Dreneringsslanger kan stikke rett gjennom dem.

    Sadelventiler: Disse ventilene er ikke alltid tillatt. De tetter seg lett og stenger ikke alltid pålitelig.

    No-hub-oppgavekoblinger: Disse koblingene er kun for støpejerns- til støpejernsforbindelser.

    17/17

    Møt eksperten

    Les Zell har vært rørlegger i 30 år. Mange av kundene hans har flere forskjellige typer rør i hjemmene sine, og antallet forskjellige typer beslag han bærer i varebilen sin har tredoblet seg. Å vite hvordan man kobler til forskjellige rør har vært viktig.

instagram viewer anon