Do It Yourself
  • Hvordan bli et flott landskapsarkitekt

    click fraud protection

    Folk som er interessert i å gå inn i landskapsindustrien har mange alternativer. Din spesielle vei avhenger av hva du vil gjøre.

    En profesjonell anleggsgartner kan jobbe på et plenvedlikeholdsbesetning, vedlikeholde hager, bygge støttemurer og uteplasser, eller designe uterom. De kan til og med drive sitt eget selskap. Hvis denne typen arbeid intrigerer deg, er det flere veier til å bli en profesjonell landskapsarkitekt.

    På denne siden

    Hva gjør en god landskapsarkitekt?

    Jeff Rossen, eier av Rossen landskap i Great Falls, Va. i nærheten av Washington DC, sier arbeidsetikk er det viktigste han søker hos potensielle ansatte. "Du leter etter noen som er villige til å jobbe," sier han. Rossen føler at han kan lære folk i jobben for de fleste stillingene i hans selskap, men landskapsarbeid er ikke for late. Det krever krevende, fysisk arbeidskraft, og arbeidere må klare det.

    Gresspersoner tilbringer store deler av dagen utendørs med gressklippere eller sykler bak stand-up gressklippere. Installer mannskaper for å grave grøfter, bære og sette tunge veggblokker, og legg torv og mulch. Hagebrukere og landskapsdesignere jobber mer på kontorer, men trenger erfaring innen feltet for å lykkes.

    Landskapsarbeid krever kanskje ikke et videregående diplom eller GED, men de fleste arbeidsgivere foretrekker den minste standarden. Pålitelig transport er et must på grunn av bytte av arbeidssted, så førerkort er ønskelig. Jobben krever også hyppig bøying og løfting. Arbeid kan være sesongmessig, men i nordlige stater går det ofte over til snørydding i vintermånedene.

    Finne en bane

    For håpefulle landskapsdesignere og hagebrukere, a fagskole å tilby en tilknyttet grad gir en pålitelig vei inn i yrket. Landskapsbedrifter som Rosens rekrutterer ofte fra disse programmene.

    Uansett om de er påmeldt et studium eller ikke, tilbyr Rossen praksisopplæring for lovende nykommere. Praktikanter utvikler grunnleggende ferdigheter, samtidig som de lærer den forretningssiden av operasjonen. Derfra kan de utvikle seg til mannskapsledere, selgere eller designere og hagebrukere.

    Rom for avansement

    Selvfølgelig starter mange handelsmenn på et mannskap og jobber seg oppover stigen. Noen oppgaver, som påføring av plantevernmidler og gjødsel, krever en statlig lisens. Ellers regulerer stater vanligvis ikke generelle landskapsarbeidere.

    Bare nylig, a formelt lærlingprogram for landskapsarkitekter har dukket opp for å koble arbeidssøkere med arbeidsgivere som sliter med å fylle mannskaper. Programmet kombinerer 2000 timers opplæring på jobb med 144 timer undervisning i klasserommet/online, tilsvarende omtrent et års kontinuerlig fremgang eller 18 til 24 måneders sesongarbeid. Ifølge Landsforeningen for landskapsarbeidere, begynner lærlinglønningene litt høyere enn en generell ansatt og øker etter hvert som lærlingen når programmets referanser.

    Lønnsinformasjon

    Ifølge US Department of Labor Statistics forventes muligheter for landskapsarbeidere å vokse ni prosent i løpet av de neste årene. Avdelingen viser medianlønnen til $ 15,43/time eller $ 32,360/år, hvor toppinntektene nærmer seg $ 50 000/år. Mannskapsledere og formenn kan tjene $ 23 til $ 25 per time ifølge Rossen. Lønnene for landskapsarkitekter med spesialisert grad øker for å anerkjenne disse ferdighetene innen design eller hagebruk.

    Rossen sier at han starter nye ansatte på $ 12,50/time, men etter så lite som en uke med demonstrert innsats støter han det vanligvis til rundt $ 14/time. "Det er et stramt arbeidsmarked," sier han. "Alle som faktisk er villige til å legge en ærlig arbeidsdag, tjener minst $ 14 i timen uten noen som helst erfaring. Du trenger ikke å være veldig dyktig for å bevise at du har en sterk arbeidsmoral når du graver en grøft for et vanningsanlegg. ”

    Populære videoer

instagram viewer anon