Do It Yourself
  • Maletips og triks

    click fraud protection

    Når du maler tavle, glir noen malere maskeringstape under tavlen. Men dette er tidkrevende og skaper ikke en siktsikker tetning mellom grunnplaten og teppet. Trykk i stedet tapen mot bunnplaten, og dekk omtrent 1/4 tommer. av nedre kant. Trykk hardt ned på teppet mens du påfører tapen. På den måten vil tapen holde teppet nede mens du maler. Senere, når du fjerner tapen, vil teppet heve seg og dekke den umalte kanten på grunnplaten.

    Bruk en tape av høy kvalitet til denne jobben fordi den tar tak i og holder bunnen bedre. Legg til en stripe med billig tape for å skape et bredere skjold over teppet. Til slutt fordeler du en dråpeklut over tapen. Denne teknikken vil ikke fungere hvis teppet ditt har en veldig lav haug eller hvis du ikke har polstring under teppet.

    Store dråpekluter fungerer utmerket hvis du maler et tak, men de er overkill hvis du bare maler vegger og trimmer. Slippdukløpere er vanligvis 3 til 4 fot. brede og er mye lettere og tryggere å jobbe med fordi du ikke trenger å brette dem flere ganger. Foldede dråpekluter er enkle å snuble i, og ingenting godt resultat av å snuble med en åpen malingboks i hånden.

    Selv om du rengjør børstene flittig, blir de til slutt utslitte. Vurder å lagre et par forskjellige størrelser til bruk som rengjøringsbørster. En gammel pensel er et utmerket verktøy for å tørke av vindusbekledning eller noe annet som trenger en lett berøring.

    Etter at du har påført malertape, kjører du en sparkel eller et 5-i-1-verktøy over den for å "sette" tapen til trimmen. Dette binder tapen til overflaten og hjelper til med å stoppe maling fra å sive under tapen og opp på trimmen.

    Maskeringstapen du installerte for å beskytte ytterkanten av trimmen, beskytter ikke nødvendigvis vinduer eller dører. Så det er viktig å dekke dem helt, spesielt hvis du maler taket.

    Når du fjerner maskeringstape som har stått for lenge, kan tapen trekke av biter med maling med den. Det er vanligvis best å trekke av malertapen mens malingen er relativt våt; men hvis den holder seg for lenge, klipp forsiktig tapen langs linjen der malingen møter trimmen. Dette forhindrer at malingen fester seg til tapen og kommer av veggen.

    Maskeringstape er en forhåndsregel, ikke en garanti. Uansett hvor forsiktig du er, kan det fortsatt være et tomrom eller to mellom båndet og trimmen. Hvis du utsetter tapen for en haug med maling, vil noen sikkert komme igjennom. Trikset er å late som om båndet ikke er der. Tving ikke mye maling inn i hjørnet på skrå. Last heller penselen lett og kjør den parallelt med trimmen.

    Det er vanskelig å lage en rett linje når du maler veggen langs et strukturert tak. Når du flytter penselen din, blir børstene hengt opp på teksturen, noe som skaper merkbare malingsklokker. Bruk 5-i-1-verktøyet eller en skrutrekker til å fjerne ca. 1/8 tommer. til 1/4 in. av tekstur, og skaper en tydelig bane for børsten.

    En penselkam er det beste verktøyet for rengjøring av en pensel. I motsetning til andre børsterengjøringsverktøy trenger en kam inn og renser dypt mellom bustene. Det forhindrer også at børsten holder seg sammen, noe som hjelper børsten din til å holde seg myk og beholde formen lenger.

    Her er en fin måte å unngå å få maling på deg selv. Før den første malingboksen sprekkes, fest en fille til beltet ditt. Så når du ubevisst tørker hånden på buksebenet, er du beskyttet. Bruk en stor fille og brett den ut litt, slik at den rotete siden blir vendt ut.

    Etter noen timers maling kan maling jobbe seg opp i børsten som er dekket av stålhylsen. Hvis du ikke rengjør malingen derfra, vil den bygge seg opp og føre til at penselen din blir stiv og ujevn. Etter at du har kammet all maling ut av børstene, renn du vann ned i penselen. Til slutt retter du ut bustene med en kam før du legger bort børsten. Beskytt børstene ved å oppbevare børsten i pakken den kom i.

    Ikke forsøm valsen din. Hvis du ikke skyller av rullen, vil du ende opp med herdet maling inne i foringer eller lagre, og det vil til slutt resultere i en malerulle som ikke ruller. Å holde verktøyene rene trenger ikke å være dyrt. Du kan få flotte resultater med en gassskrubber på $ 2 kjøpt i en rabattbutikk.

instagram viewer anon