Do It Yourself
  • Hvordan velge mellom sedertre, trykkbehandlet tre og komposittdekk

    click fraud protection

    Hvilket er det beste terrassematerialet: sedertre, trykkbehandlet eller komposittømmer? Her er en sammenligning av holdbarhet, utseende og pris.

    Gettyimages 769716871Johner Images/Getty Images

    På denne siden

    Dekking -dilemmaet - Dekkmaterialealternativer

    Sannsynligvis den vanskeligste avgjørelsen å ta når bygge et dekk er hvilken type terrassebord som skal brukes. Alle tre av hovedvalgene-5/4 x 6-in. radiuskantet sedertre, trykkbehandlet og komposittdekk-deler likheter. De er alle råtebestandige i ulik grad, krever 16 tommer. bjelkeavstand for riktig støtte, blek ut til en sølvgrå, og kan alle kuttes og installeres ved hjelp av konvensjonelle verktøy og festemidler.

    Men akk, det er ikke noe perfekt dekkmateriale eller det beste utendørs terrassematerialet. Alle har avveininger. Finn ut hvilke egenskaper som er viktigst for deg, og velg deretter ut fra det beste terrassematerialet.

    Fordeler og ulemper med Cedar Decking

    Hvis det naturlige utseendet på tre er toppene på listen din, kan du bruke sedertre til trebord. Kjerneveden til treet (den dypere fargede røde delen, ikke den hvite saftdelen) er råtebestandig. Cedar absorberer ikke lett fuktighet - og siden fuktighet er det som skaper vridning og splitting, har sedertre en tendens til å ligge flatt og rett. De fleste snekkere regner med en levetid på 15 til 20 år for dekkplater av sedertre, men det kan forverres raskere når det brukes til dekk på bakkenivå og for skyggelagte dekk som er langsomme til å tørke ut.

    For å beholde fargen må du rengjør den og forsegl den igjen hvert år eller to, og selv da er det en tapende kamp. Jeg har aldri sett 10 år gammel sedertre for et dekk som fortsatt hadde det varme, rike utseendet på nytt tre. Cedar er også myk; når den brukes til trapper eller til dekk der møbler blir dratt mye rundt, kan spesielt kantene bli slått. Til slutt er kostnaden for sedertre moderat, mer enn trykkbehandlet, men noe mindre enn kompositt.

    Fordeler og ulemper med trykkbehandlet terrassebord

    Hvis økonomi og lang levetid er vesken din, kan du bruke trykkbehandlet tre. Det er fargbart, vanskelig nok til å motstå misbruk, og mange merker har livstidsgaranti (men begrenset). Men vær forsiktig, ikke alle behandlet skog er skapt like. Standardbehandlet terrassebord på mitt lokale tømmerverk koster mindre enn sedertre. Men billig behandlet treverk er ofte fullt av fuktighet og krymper ujevnt og vrir seg når det tørker. En huseier fortalte meg: "Ja, det behandlede dekket mitt kan vare evig - men det kommer til å se DÅRLIG ut for alltid."

    Typer trykkbehandlet tre

    Vi foreslår at du kjøper "choice", "premium" eller "select" behandlede brett. Med omtrent 40 prosent mer per lineær fot betaler du mer, men brettene har færre knop og rettere korn. Og siden mange av valgene av høyere karakter er tørket i ovner både før og etter trykkbehandling, har de mindre tendens til å skje.

    Fordeler og ulemper med sammensatt terrassebord

    Hvis vedlikehold nær null er målet ditt, kjøp komposittgulv. De fleste komposittdekk er laget av resirkulert plast og flis eller sagflis. Det er dyrere enn sedertre for et dekk, men en gang et komposittdekk er bygget, det vil ikke råtne, splintre eller vri. Fargeskiftet er jevnt (selv om det i skyggefulle, fuktige områder kan bli mørkt). Du kan til og med beise de fleste typer komposittgulv etter fire til seks måneder. Siden materialet er feilfritt, kan du bruke hver tomme. Vedlikehold innebærer hovedsakelig å spraye den av med en slange. Noen mennesker liker ikke utseendet på tingene, og det er kaldt på bare føtter. Men hvis du vil slappe av på dekk i stedet for å jobbe med det, kan du bite i kulen og bruke de ekstra pengene.

    Populære videoer

instagram viewer anon