Do It Yourself
  • 11 Veggmalerveier som gjør mer skade enn godt

    click fraud protection

    HjemferdigheterMaleri

    Familie HandymanFamilie HandymanOppdatert: Aug. 25, 2021
    • Facebook
    • Flipboard
    • Twitter
    • Pinterest
    • E -post

    Alle malingsprosjekter, store eller små, krever flittig forberedelse og oppmerksomhet på detaljer. Å ta snarveier fører til en skuffende maling som ikke vil vare veldig lenge. Her er hva du ikke bør gjøre på ditt neste maleprosjekt.

    1/11

    Par som maler vegg Gettyimages A0034 000149bJohn Giustina/Getty Images

    Prøver å dekke i ett strøk

    Det er en dårlig idé å slamre på et tykt lag med maling i et forsøk på å spare tid. Til å begynne med dekker et strøk sjelden godt. Og et tykt lag med maling vil løpe og ta evigheter å tørke. Påføring av to tynne, jevne strøk er enklere og gir deg mye bedre resultater.

    I tillegg lærer du disse 10 malerier om myter du må slutte å tro på i dag.

    2/11

    FH03APR_PAILAS_03Familie Handyman

    Vasker ikke sidespor før maling

    "JEG fjernet flere lag med maling fra huset mitt. Deretter slipte jeg, lappet, tappet og brukte den beste primeren og den dyreste malingen jeg kunne finne. Men neste vår falt malingen av i ark. Jeg hadde gjort en stor feil. Jeg hadde ikke vasket sidesporet først

    . Nå skrubber jeg alltid sidesporet med en løsning med spesiell ‘sidesporvask’ før det påføres maling. ” - Jeff Gorton, redaktør.

    3/11

    sand før malingFamilie Handyman

    Ikke sliping av vegger

    For en klumpfri finish må du slipe veggene før du ruller på maling. Sliping blir kvitt støt, ruller og annet råolje igjen fra tidligere malingsjobber.

    Det er best å bruke en gips slipestang og 80- eller 100-korn gips slipepapir. Du kan også bruke en håndholdt slipeblokk, det vil bare ta lengre tid.

    4/11

    FH10APR_PRIMER_05Familie Handyman

    Maling over uklippte lapper

    Problemet med de fleste lappemidler er at det etterlater et tåkete sted på malerveggen når du maler over det. Malere kaller dette "blinkende", og det er stygt. Det er to måter å forhindre blink.

    Den første er å prime over lappen med en primer av tetningstype. Den andre er å bruk selvfyllende lappemiddel, for eksempel 3M’s Patch

    5/11

    shutterstock_284908373

    Maling over delvis tørket maling

    Har du det travelt med å få jobben gjort? Maling over maling som ikke er helt tørr er ikke svaret. Det verste scenariet er at du vil løsne den delvis tørre malingen, og den begynner å komme av på penselen eller rullen din, skape et skikkelig rot.

    Men selv om dette ikke skjer, kan maling over maling som ikke er tørr forårsake vedheftsproblemer eller langsom tørketid. Følg tørketidens instruksjoner på malingsboksen.

    6/11

    FH14MAY_MASKIN_03-1Familie Handyman

    Maskerer ikke baseboardet

    Selv om du er en superfin maler og kan børste en helt rett linje uten noen malertape, bør du fortsatt maske av gulvlister. Ellers vil du sikkert ha malingssprut (eller verre) over dem.

    Du trenger ikke å dekke grunnplaten helt. En stripe på 1-1/2-in. eller 2-tommers tape, som stikker ut som et lite tak, er alt du trenger for å fange spruten.

    7/11

    FH_99OCT_PAINTL_09Familie Handyman

    Hoppe over forarbeidet

    Det er ingen tvil om at vask, lapping, tetning og sliping er kjedelige og tidkrevende oppgaver. Men det er det ingen erstatning for godt forarbeid hvis du vil ha en flott maling.

    8/11

    FH10APR_PAIROO_02Familie Handyman

    Maleri fra boksen

    Det er fristende å male rett fra gallonboksen, da det er en ting mindre å rydde opp. Men det er en feil av flere grunner. En full gallon er tung, og hvis du søler den, har du en stor oppryddingsjobb. Dessuten er det vanskelig å laste en pensel riktig fra en full gallon maling.

    Overfør alltid en liten mengde maling til en annen beholder, og mal fra den. Og mens du holder på, er det en god idé å sile malingen til fjerne klumper og urenheter.

    9/11

    FH04NOV_TRMTRK_04Familie Handyman

    Forvent at maling skal fylle hull

    Feltredaktør Pat Stinson regnet med at han ville spare tid ved å bare la den tykke malingen fyll hullene på tavlen. Men da malingen tørket, dukket gapene opp igjen, og han måtte tette uansett. Leksjonen: Caulk først, deretter maling.

    10/11

    shutterstock_21790090

    Blander ikke malingen grundig

    Flere feltredaktører hadde malerkatastrofer relatert til maling som ikke var godt blandet. Michael Rueber brukte den gjenværende malingen i bunnen av boksen til å røre opp, bare for å oppdage at den var en litt annen farge da den tørket fordi malingen var ikke godt blandet.

    11/11

    shutterstock_54052549

    Maling over tapet uten å forsegle den

    "Jeg malte over en roms tapet, og det så bra ut til tapetet suget opp malingen og begynte å falle av på flekker. For et rot! Et endagsprosjekt ble en uke lang jobb. Neste gang planlegger jeg å fjerne papiret først, eller i det minste forsegle det først med en flekkblokkerende forsegler. " - Bruce Fox.

    Neste, sjekk ut disse 11 lite kjente malerihakker fra våre ekspertfeltredaktører.

instagram viewer anon