Do It Yourself
  • Rose Gardens: My Radical Response to Japanese Beetles

    click fraud protection

    Jeg ble kvitt gratis lunsj.

    Billeskadede roser
    Japanske biller

    Jeg er normalt ikke en voldelig person. Og å jobbe i hagen min hjelper meg vanligvis med å oppnå en enda mer Zen-lignende tilstand. Men for tre somre siden da jeg oppdaget japanske biller som festet på mine Frau Dagmar Hafstrup -roser, ble jeg en morder som ikke angret.

    The Beetles - ikke musikk i mine ører!

    Japanske biller har spredt seg fra det østlige USA til sør og deler av Midtvesten de siste 30 årene. I Minnesota, hvor jeg hager, har befolkningen deres skutt i været det siste tiåret takket være perfekt vær forhold, økte plantinger av mottakelige plantearter og nye boligutviklinger med innbydende jord.

    Frossen og hardfør

    Voksne japanske biller koker ned i grupper og spiser både blomster og løvverk av favorittplantene sine i omtrent seks uker hver sommer. Fôringsvanene deres kan ha ødeleggende resultater. Etter parring legger hunebillene eggene i jorda, og larvene lever av gressrøtter om høsten og våren, og skader plener, barnehager og golfbaner alvorlig.

    Føre krig (uten hell)

    Som en organisk gartner er kjemikalier ikke en del av arsenalet mitt (og ærlig talt har de en flekkfull rekord når det gjelder å beseire denne skadedyret). I stedet brukte jeg de to siste deprimerende somrene på å banke horder av biller av rosene mine i en bøtte med såpevann tre eller fire ganger om dagen. Jeg klarte å holde rosene mine i live, men å drepe biller gir ikke en Zen-lignende hagearbeid. Og da de japanske billene slukte mitt 18 år gamle Cherry Tree i North Star i fjor sommer, visste jeg at jeg trengte en annen tilnærming.

    Ikke plant favorittmatene deres

    Ifølge det amerikanske landbruksdepartementet er dette de 10 beste favorittlandskapstrærne og buskene for japanske biller:

    • Amerikanske Lindens
    • Crabapples
    • Epler
    • Japanske lønn
    • Norway Maples
    • Roser
    • Crape Myrtles
    • Pin Oaks
    • bjørk
    • Prunus -arter (plommer, aprikoser, kirsebær og fersken)

    Den 60 fot. Amerikanske Linden og to 20 år gamle crabapples i gårdsplassen min er øverst på listen "mest utsatt" (mitt nå døde kirsebærtre var det også). Jeg er ikke klar til å hugge ned de resterende trærne, men i fjor høst bestemte jeg meg for å endre strategien for bekjempelse av biller.

    Min radikale løsning - ikke mer gratis lunsj

    Jeg bestemte meg for å bli kvitt alle plantene i hagen min som japanske biller elsker (selv om jeg også elsker plantene). Så jeg gravde opp alle mine elskede roser bortsett fra den som billene hadde latt være i fred. Og jeg hakket også ned min nydelige drue -vintreet, en annen favoritt av biller. I stedet for plantet jeg japanske buskresistente busker, vinstokker og planter, inkludert bartrær, kaprifolier og prydgress. Roseelskere vil forstå hvor radikalt dette er, men det vil være verdt det hvis hagen min blir en billefri sone igjen.

    En god venn ringte meg for noen dager siden - denne sesongens japanske biller hadde ankommet hagen hennes samme morgen. Jeg har sjekket min hver dag og så langt, ingen biller. Jeg krysser fingrene (og bøtta min klar!).

    Din lokale forlengelsestjeneste er den beste kilden som planter i ditt område sannsynligvis vil være utsatt for og resistente mot japanske biller. For mer informasjon om Japanske billetkontrolltiltak.

    For mer informasjon om hvordan du bekjemper skadedyr inne og ute, sjekk ut disse flotte artiklene:

    Gjør din egen skadedyrsbekjempelse

    Tips for forebygging av høsten skadedyr

    Populære videoer

instagram viewer anon