Do It Yourself
  • Hva du skal gjøre det første året etter å ha flyttet inn i hjemmet ditt

    click fraud protection

    Hvert redaksjonelt produkt er uavhengig valgt, selv om vi kan bli kompensert eller motta en tilknyttet kommisjon hvis du kjøper noe gjennom våre lenker. Vurderinger og priser er nøyaktige og varene er på lager fra tidspunktet for publisering.

    Når du flytter inn i ditt nye hjem, er det en rekke rengjøringsoppgaver, grunnleggende prosjekter og oppgraderinger du bør vurdere. Her er en omfattende guide for å peke deg i riktig retning.

    Når du har signert og stengt ditt nye hjem, fortsetter arbeidet! Det er så mange prosjekter du kan gjøre i de første månedene så vel som i løpet av det første året. Enten du ser på det indre av hjemmet ditt og vurderer å oppgradere veggene med en et nytt strøk med maling eller hvis du ser på utsiden og vurderer nytt ideer om landskapsarbeid, Å være en ny huseier er et kjærlighetsarbeid.

    Her er hva du kan gjøre for å vedlikeholde hjemmet ditt hele året.

    På denne siden

    Å male hjemmet ditt

    Et av de vanligste husrenoveringsprosjektene du kan vurdere i løpet av det første året etter at du flyttet inn i ditt nye rom er male rommet ditt eller flere rom. Vi har tatt med noen tips og teknikkerhvordan male forskjellige deler av huset ditt - inkludert stue, i tillegg til jenter og guttens soverom - og gi også noen ideer om hvilke farger som kan sette akkurat den tonen du leter etter.

    Vindusbehandlinger

    Når du flytter inn i ditt nye hjem, vil du bare ha riktig dekning på vinduene dine for å belyse eller mørke rommene dine samtidig, vise frem dine egne følelse av stil. Enten du leter etter gardiner til stuen din eller smarte persienner for soverommet ditt, her er noen inspirerende ideer om hvordan du kan livne opp vinduene dine på en kunstig måte.

    Isolasjon

    Uansett hvilken sesong det er, er det viktig for deg å sørge for at du har riktig isolasjon i huset ditt. Lær om de forskjellige isolasjonstyper for loftet ditt og hvordan forhindre frosne rør i den kalde årstiden.

    Landskapsarbeid

    Hvordan hjemmet ditt ser ut på utsiden er like viktig som hvordan det ser ut på innsiden. Enten du har en liten eller stor hage, har vi en forskjellige ideer om landskapsarbeid som vil forme utseendet til hjemmet ditt. Hvis du er gartner, bør du vurdere jordtesting områdene i hagen din der du planlegger å dyrke planter og/eller grønnsaker.

    Oppgraderinger og utskiftninger

    Hva er noen DIY -jobber du kan takle når en apparatet eller en del av hjemmesystemet ditt går i stykker? Lær noen av det grunnleggende - fra hvordan fikse en dørklokke å bytte ut en lyspære når den slukker.

    Vedlikehold

    Hjemmevedlikehold trenger ikke å være en belastning hvis du holder deg oppdatert på problemer når de oppstår. Enten du sjekker din sump pumpe, installere nye røykvarslere, eller tetting av vinduer, er det alltid noe å gjøre for å sikre at hjemmet ditt er sunt og i orden. Vurder å lage en sjekkliste for vedlikehold av hjemmet for hver sesong.

    Årlig

    Husvedlikehold året rundt er avgjørende hvis du ikke vil ende opp med å betale for en stor reparasjon. Som førstegangskjøper har vi en nybegynnerguide for vedlikehold av hjemmet så du vet alt om hvordan du sjekker ting som røykvarslere, vanntrykk og rengjøring av klimaanleggene.

    Elektrisk sikkerhetskontroll Video

    Sesongmessig

    Hver sesong har forskjellige ansvarsområder for hjemmet. Til vintervedlikehold, må du åpenbart sjekke om varmesystemene dine er klare til bruk og at du ikke har noen luft lekker gjennom vinduene dine. Til fjærvedlikehold, sørg for at hjemmet ditt er fri for skadedyr - særlig kakerlakker - og ta deg tid til å utføre treverk, takinspeksjoner og for å sjekke din sprinkleranlegg. Til sommervedlikehold, behold din kjølesystemer i sjekk og planlegge eventuelle større utendørs prosjekter deretter. Og sist men ikke minst, fallvedlikehold kan involvere alt fra lufting av jorda, rengjøring av takrenner til rengjøring av skorsteinen.

    Månedlig

    Her er noen nyttige tips for vedlikehold av hjem som du bør gjøre hver måned for å holde systemene i god stand.

    Grunnleggende prosjekter for nye huseiere

    Hvis du er ny i DIY -verdenen, har vi dekket deg! Lære hvordan starte en hage, reparere et ødelagt rør, fikse et apparat eller til og med bruke a løvblåser. Enten du gjør noe så vanlig som male et rom eller lære de mer involverte trinnene gjødsle plenen din, takler du denne typen prosjekter vil det bygge din selvtillit og utstyre deg til å bli en mer informert og erfaren huseier.

    • Slik beskjærer du hagen din: Våren er en ideell tid for å bli kvitt de uønskede delene av plantene dine, men du kan også beskjære på forsommeren og senhøstmånedene. Tenk på deg selv som en skulptør når du former plantene dine, gir rom for ny vekst og holder hagen din sunn.
    • Slik reparerer du kontorstolen: Trenger kontorstolen din å bli fikset? Hvis stolen ikke spretter eller har vanskelig for å rulle, trenger du bare noen grunnleggende verktøy og deler for å bygge den opp igjen.

    Grunnleggende verktøy å bruke

    Med alle prosjektene på listen din, trenger du noen grunnleggende verktøy for å få jobben gjort riktig. Hvis du har planer om det bygge et dekk eller et annet stort prosjekt, trenger du en slagbor. Kjedelige hull i tre eller metall? Da vil du kjøpe en drill presse. For gjøremål som hjelper til med å holde utsiden av hjemmet rent og ryddig, se på en høytrykksspyler å rengjøre gammel maling og a løvblåser å opprettholde din landskapsarbeid.

    Flere tips og informasjon om nye huseiere

    Her er noen flere tips og informasjon som kan hjelpe deg med å forberede deg best på å ta de riktige avgjørelsene som ny huseier - fra å sjekke elektrisk og VVS -systemer, utarbeider en liste over entreprenører for nødvendige reparasjoner og lage en oversikt over alle dine verdifulle eiendeler du skal flytte inn med.

    via amazon.com
    Familie Handyman
    William Potter/Shutterstock
    MONKEY-BUSINESS-IMAGES/SHUTTERSTOCK
    Familie Handyman

    Nye huseierprodukter

    Det er ikke mangel på ting du kan kjøpe til ditt nye hus. Det er en liste som kan bli lang og veldig dyr ganske raskt. Nøkkelen her er å fokusere på det du trenger. Bruk denne listen for veiledning og vet hva du bør unngå.

    Shutterstock / Artazum
    baitong333/Shutterstock

    Nye huseierressurser

    Hvis du har spørsmål om produkter du vurderer å kjøpe til hjemmet ditt, er disse nasjonale boligforbedringskjedene utprøvde ressurser.

    Rob Wilson/Shutterstock
    Matt Rourke/AP/Shutterstock
    Kevin Khoo/Shutterstock
instagram viewer anon