Do It Yourself
  • 16 ting du aldri visste at du kunne putte i vaskemaskinen

    click fraud protection

    1/15

    istock/Christopher Ames

    Kosedyr

    Plasser hvert kosedyr i sin egen vaskepose og sett maskinen til å vaske og skylle. Bruk kaldt vann (varmt eller varmt vann kan smelte leketøyets lim) og halvparten av den vanlige mengden vaskemiddel Husmor How-Tos. Kjør dyrene gjennom en annen skyllesyklus for å fjerne all såpe, og la dem lufttørke. Fluff pels etter behov. Her er noen flere tips for rengjøring av husholdningsgjenstander som er vanskelige å rengjøre.

    Har leker gått amok i hjemmet ditt? Prøv disse 12 fantastiske leketøylagringsideene.

    5/15

    istock/spaggia

    Joggesko

    Fjern snørebåndene fra lerret eller nylon joggesko og legg dem i et putetrekk i bomull der de ikke blir sammenflettet. Ta innersåler eller polstring fra joggeskoene og kast skoene og putetrekket i vaskemaskinen (hvis du er bekymret for at skoene forårsaker en racket, må du kaste inn noen få håndklær også). Tilsett vanlig mengde vaskemiddel, pluss en skvett eddik for å deodorisere. Sett maskinen på en delikat syklus med kald vask. La skoene og skolissene lufttørke. Sjekk disse tips som gjør vasketjenesten enklere.

    Her er 10 måter å unngå at skoene dine stinker.

    6/15

    istock/ilbusca

    Små leker

    Legg små leker som Legos, badepuffer eller ballen som hunden din bruker til å leke i en vaskepose. Kjør dem gjennom en kul delikat syklus for å få dem til å skvette rent. Lære hvilke gjenstander du sannsynligvis rengjør også mye.

    7/15

    istock/artiste

    Puter

    Vask putene to om gangen i en mild, varmvannssyklus. For å sikre at du vasker ut såpen, tilsett en ekstra kaldtvannsskylling og sentrifugering, gir råd God rengjøring. For å lufte opp ting, tørk putene på svak varme, sammen med noen baller i gummitørker. Slik kan du bleke gulfargede puter.

    9/15

    istock/littlehenrabi

    Ryggsekker og matbokser

    Åpne alle ryggsekkens lommer og se etter ting som kan være skjult. Hvis det er store smuler eller rusk, kan du bruke støvsugerens sprekker for å gjøre en grundig forhåndsrensing. Legg ryggsekken i en tøyveske eller putevar og vask den i en mild syklus i kaldt vann med en liten mengde skånsomt vaskemiddel. La lufttørke. Lær noen overraskende ting du ikke visste at du kunne rengjøre i oppvaskmaskinen.

    10/15

    istock/Tatomm

    Joga matte

    Hvis pleieinstruksjonene på matten din ikke fraråder å sette den i vaskemaskinen, kan du mest sannsynlig gjøre det. “Kast [matten din] i vaskemaskinen en gang i måneden. Ingen såpe. Deretter inn i tørketrommelen på middels til høy varme, sier Lauren Imparato, grunnlegger av I.Am. Du yoga i New York City, fortalte Vel+Bra.

    Følg disse kjøptipsene for vaskemaskin og tørketrommel hvis det er på tide med et nytt sett.

    11/15

    istock/PeopleImages

    Badematter og små tepper

    Ta matten ut og rist den for å fjerne løst smuss, og legg deretter teppet i vaskemaskinen med noen få håndklær for å balansere belastningen. Sett maskinen på en delikat syklus med kald vask, og tilsett halvparten av den vanlige mengden vaskemiddel. La matten lufttørke (sett aldri en gummiunderlag i tørketrommelen). Her er noen flere ting som aldri skulle havne i tørketrommelen din.

    12/15

    istock/Yuri_Arcurs

    Gjenbrukbare dagligvareposer

    Dine gjenbrukbare matposer i lerret går fra innsiden av handlekurven til bagasjerommet på bilen til... kjøkkenbenken. I tillegg har de nær kontakt med frukt og grønnsaker. Gi dem grundig rengjøring de fortjener. Lerretposer kan gå rett inn i vaskemaskinen på en varmtvanns regelmessig syklus med anbefalt mengde vaskemiddel. Sett dem rett i tørketrommelen etterpå. Her er et tips du vil vite for å gjøre matvareposene dine flere.

    13/15

    istock/lenaeivy

    Sportsutstyr

    Gi sportsutstyr (kne, albue og skulderputer, skinnebeskytter, hansker) en god rengjøring minst en gang i måneden. Lukk alle borrelåslukkinger for å forhindre at de henger eller floker seg, og legg dem hver i vaskeposer og i vaskemaskinen. Tilsett en halv mengde skånsomt vaskemiddel og vask på en vanlig syklus. Sørg for at du kjenner måter du vasker alt på.

    14/15

    istock/Renee Keith

    Pet senger

    Skumdyrsenger kan rengjøres når du måtte ønske det. Fjern sengens ytterdeksel og legg det i vaskemaskinen med kaldt vann og vanlig vaskemiddel. For å rengjøre skumstykket, fyll badekaret halvveis med varmt vann. Tilsett en skje vaskemiddel og senk sengen i såpevannet. Tøm såpevannet fra karet og fyll på med rent vann. Skyll skummet og legg det i solen for å lufttørke. Sett på skumdekselet og glidelås det. Å vaske disse 10 opprørende hundesengene kan være en annen historie.

    15/15

    istock/MilosStankovic

    Treningsvesker

    Bortsett fra svetten og gunk som samler seg inne i vesken din, er utsiden også dekket av bakteriene som posen plukker opp i garderoben. Åpne alle lommene på treningsposen din for å se etter glemte ting og vask den i kaldt vann. Deretter lærer du ting som aldri skulle havne i vaskemaskinen.

instagram viewer anon