Do It Yourself
  • Hva er en Hammer Drill vs. Rotary Hammer (med bilder)

    click fraud protection

    Hammer Drill vs. Roterende hammer

    hammer vs roterende øvelserFamilie Handyman

    Hammerøvelser og roterende hammer er begge gode for boring av murverk. Roterende hammere er imidlertid kraftigere og har en "bare hammer" -modus uten rotasjon. De har vanligvis en SDS -chuck, som er bedre for hamring.

    Visst, du kan bore et hull eller to i en betongblokk med en vanlig drill og en murbit, men du vil øke det et hakk hvis du har en hel haug med hull å bore i 50-åringen betong. I denne historien gir vi deg nedgangen på forskjellene mellom hva som er en hammerbor og en roterende hammer, og hjelper deg med å finne ut hvilket verktøy som er riktig for deg. Vi viser deg også noen kule biter og tilbehør og deler noen nyttige tips om hvordan du får mest mulig ut av disse praktiske verktøyene.

    Hammerbor og borehammer (også kalt borehammer) gir begge en slagkraft som gjør dem ekstremt effektive ved sprengning gjennom murverk. Etterhvert som hammerboret snurrer meitelen borte ved murverket. Den mekaniske prosessen som leverer denne bankende handlingen er det som skiller de to verktøyene.

    Figur A: Inne i en hammerbor

    hammer vs rotasjonsbor inne i en hammerborFamilie Handyman

    En hammerbor har to skiver som har rygger som ligner åsene på en pokerbrikke (se Figur A). Når den ene hammerboreskiven glir forbi den andre, stiger den og faller, og får chucken til å smelle frem og tilbake. Hvis det ikke er noen kraft på chuck, skivene skilles med en clutch og bankende handling stopper. Dette sparer slitasje. Mange hammerbor kan brukes som en vanlig drill ved å slå av hammeringen.

    Figur B: Inne i en roterende hammer

    roterende vs hammerbor inne i en roterende hammerborFamilie Handyman

    En roterende hammer skaper sin dunkende handling med et stempel drevet av en veivaksel (se Figur B). Stempelet kjører i en sylinder og skaper lufttrykk når det kjøres fremover, og det er lufttrykket som faktisk driver hammermekanismen. Roterende hammere gir mye mer slagkraft enn slagbor. De er mye mer holdbare og foretrekkes proffens verktøy. En annen stor fordel er at de fleste borehammer har tre innstillinger: boremodus, hammerbor eller bare hammer, slik at de kan fungere som en mini -hammer. Selvfølgelig koster en roterende hammer mer enn en hammerbor, men mer om det senere.

    Hammerbor

    hammer vs roterende bor hammerborFamilie Handyman

    En hammerbor er perfekt for lett murverk. Det fungerer best ved å bore hull i murstein, mørtel og betongblokker. Men den kan også håndtere sporadisk hull i støpt betong.

    Du trenger ikke å bruke tonnevis med penger på hammerbor, men dyrere bits er vanligvis utstyrt med overlegne hardmetallspisser, og spissene er sikrere festet til skaftet på bitene, noe som reduserer brudd i tung bruk.

    Roterende hammerbiter og tilbehør

    Den mest populære typen chuck på hyllene på hjemmesentre i dag er SDS-Plus. SDS-Plus-biter har riller på skaftene som låses godt fast i chucken, men lar borkronen bevege seg frem og tilbake uavhengig av chucken. De er super enkle å sette inn og fjerne - ingen verktøy kreves. Noen av de virkelig store borehamrene har et lignende system, men større kalles SDS-Max. Og det er et par merker som har proprietære systemer, så sørg for at biten du kjøper samsvarer med verktøyet du bruker.

    Når den er satt til hammermodus, kan roterende hammer brukes til alle slags jobber, og det er mange vedlegg for å få jobben gjort.

    Noen av de mer populære vedleggene er vist på bildet:

    • Leirespade: Bryter opp hard jord.
    • Kald meisel: For å bryte opp betong.
    • Flisfjerner: Fungerer godt for å trekke opp keramiske fliser.
    • Bull point meisel: Brukes til å starte hull i betong.
    • Skalering meisel: Designet for å fjerne rust, betong og sveisesprut.

    Hvis du allerede eier en borehammer og leter etter en kraftig boremaskin for å bore store hull i tre eller blande skjøtemasse, bør du vurdere å kjøpe en SDS-Plus chuckadapter (vist på det tredje bildet). Denne adapteren lar deg bruke glatte skaftbor, hullsager og blandeblokker. Bare husk å beholde innstillingen på boremodus, ellers kan du ødelegge chucken.

    roterende vs hammerbor flisfjernerFamilie Handyman

    Roterende hammere er for større jobber

    Borehamre utmerker seg ved å bore hull i herdet betong. En roterende hammer kan også utstyres med alle slags andre redskaper.
    roterende vs hammerborFamilie Handyman

    Rotary Hammer Tilbehør

    Roterende hammerutstyr inkluderer en rekke meisler for å skalere metall, bryte betong, fjerne fliser og til og med grave hard jord. (Den til venstre er for en SDS-Max chuck.) Du kan også legge til en tre-kjeve chuck for vanlige bor.

    roterende vs hammerbor sds-plus adapterFamilie Handyman

    SDS-Plus Chuck-adapter

    Denne adapteren lar deg bruke glatte skaftbor, hullsager og blandeblokker. Bare husk å beholde innstillingen på boremodus, ellers kan du ødelegge chucken.

    Lære om 5 flere boreutstyr du må ha her.

    Velge mellom en armeringsjern og standardbit

    roterende vs hammerbor armeringsjern og standard karbidborFamilie Handyman

    Du kan bruke $ 50 på en hammerbor som skal bore 1/2-in. hull i de fleste murverk, men å bruke mer vil gi deg to ting: muligheten til å bore større hull og - enda viktigere - raskere boring, noe som er flott når du har mange hull å bore.

    Bankhammerens slagkraft måles i BPM (slag/slag per minutt). Men BPM -karakteren er ikke hele historien: Motorstyrke og hvordan boret føles i hendene dine er viktigere. Chuck i metall er mer holdbare enn de med plastdeler. Og selv om nøkkelfri chuck er praktisk på en vanlig drill, har de ofte ikke holdekraften som trengs for boring i murverk. Chuckstørrelse dikterer ofte den maksimalt anbefalte hullstørrelsen boret kan håndtere.

    Den slagende kraften til en roterende hammer måles i pund slagkraft. Når du skal kjøpe roterende hammer, er mer forsterkere bra, men mer slagkraft er enda viktigere. Borehamre er kategorisert etter hullet med maksimal størrelse anbefalt av produsenten, men det betyr ikke at de ikke kan bore et større hull en gang i blant. Hvis du trenger en drill for bare 7/8-in. hull, kjøp en større drill som ikke trenger å jobbe med maksimal kapasitet hele tiden.

    Hvor mye og hva du kan forvente av øvelsene dine

    $ 50 til $ 100 Hammer borer inn denne prisklassen har motorer med 6 til 8 ampere. Bra for å bore hull opptil 1/2 tommer. i blokk, mørtel, murstein og annet lett murverk. Disse borene vil også bore i betong, men sakte.

    $ 100 til $ 150 Hammer borer inn denne prisklassen har motorer fra 7 til 10 ampere. Bra for boring av hull opptil 5/8 tommer. i lett mur og betong.

    $ 150 til $ 225 I denne prisklassen, roterende hammer har motorer som varierer fra 7 til 10 ampere og gir 1,5 til 3 ft.-lbs. av slagkraft. Bra for boring av hull i lett mur og betong opptil 1 tommer. Kan også brukes i hammermodus for å fjerne mørtel, byste små områder av betong og meiselfliser.

    Over $ 225 Roterende hammere i denne prisklassen leverer en slagkraft på over 10 ft.-lbs. og kan bore 1-3/4-in. hull hele dagen. De koster $ 400 til $ 800, men leier for $ 60 per dag.

    Batteridrevne bor

    Hvis du allerede eier batteridrevne verktøy, må du kontrollere om det samme selskapet lager en hammerbor eller en roterende hammer som fungerer med de samme batteriene. Noen ganger kan du kjøpe et trådløst verktøy uten batteri billigere enn du kan kjøpe et med ledning.

    4 tips for boring i betong

    roterende vs hammerøvelser fjerner ruskFamilie Handyman

    1. Fjern rusk

    Fløytene på et bor er designet for å trekke opp rusk fra hullet mens du borer, men den beste måten å fjerne hullet på er å trekke boret av og til ut av hullet mens du borer. Mindre rusk i hullet reduserer friksjon, noe som betyr jevnere boring, mindre sjanse for binding og mer holdbare borekroner.

    roterende vs hammerbor ødelagte biterFamilie Handyman

    2. Ikke press for hardt

    Det er et "sweet spot" hvor riktig turtall kombinert med riktig trykk bores raskest. Men du vil ikke finne det søte stedet ved å presse ned så hardt du kan. Faktisk vil for mye press bremse boreprosessen og sette mye unødvendig slitasje på motorhjulene. I tillegg bryter du biter.

    roterende vs hammerbor dybdestoppFamilie Handyman

    3. Unngå overboring

    De fleste hammerbor og borehamre selges med et sidehåndtak og dybdestopp. Gjør deg selv en tjeneste og bruk dem. Det er ingen grunn til å brenne opp både tid og biter ved å bore dypere hull enn du trenger. Og du vil ikke alltid bore helt gjennom en betongblokk til den hule kjernen - noen plastankre trenger en bakside for å stoppe dem, eller de blir presset rett gjennom hullet.

    roterende vs. hammerbor mindre hull førstFamilie Handyman

    4. Bor et mindre hull først

    Hvis du trenger å bore et par hull som er større enn den anbefalte kapasiteten til boret ditt, starter du med et mindre hull først. Dette vil redusere belastningen på boret betydelig. Mindre biter skøyter ikke rundt så mye som større biter gjør, noe som er nyttig når du trenger et hull på et presist sted.

    Lær noen tips for å få mest mulig ut av borepressen her.

instagram viewer anon