Do It Yourself
  • 13 ting du aldri bør vaske

    click fraud protection

    1/13

    høytrykkende husBeth Van Trees/Shutterstock

    Trebekledning

    Selv om det er mulig høytrykksvask trebekledning, kan du også tvinge vann opp og under den ytre overflaten hvis vanntrykket er satt for høyt. Hvis det kommer vann under siden, kan det skade isolasjon, elektriske ledninger og til og med stimulere til muggvekst. En høytrykksvask kan også ødelegge aluminiums- og vinylsider, så lær de riktige teknikkene først hvis du planlegger å bruke en høytrykksspyler for å rengjøre sidesporet.

    2/13

    elektrisk boks på husetChristian Delbert/Shutterstock

    Elektriske paneler og målere

    Ikke vask vaskemaskinene med elektrisitet, selv ikke på utsiden av hjemmet ditt eller i hagen din. Selv om det er bygget for å tåle et regnvær, kan høytrykksvask tvinge vann inn i sprekker og sprekker og forårsake skade og kostbare reparasjoner.

    4/13

    fikse ac -finner med smørkniv hjem klimaanlegg

    Klimaanlegg

    For rengjøring av din klimaanlegg, ikke strekk etter en høytrykksspyler. Den intense vannstrømmen kan bøye eller knuse de delikate finnene og begrense luftstrømmen, noe som igjen forkorter enhetens levetid. Rett heller kjøleribber med en smørkniv og

    bruk et vakuum og en mye mildere vannføring å skylle bort rusk.

    6/13

    smuldrende murstein

    Gammel mørtel

    En høytrykksspyler vil skade forvitret murhus og andre landskapsflater med mørtel. Eventuelt løsmasser, spesielt på eldre konstruksjoner, sprenges bort ved høytrykksvask. I stedet for en høytrykksspyler, bruk denne metoden for å rene harde vannflekker av murstein.

    7/13

    høytrykksspylerstrøm

    Levende ting

    Denne er (forhåpentligvis) en no-brainer. Aldri høytrykksvask mennesker, kjæledyr eller planter. Vannkraften som kommer fra en høytrykksspyler kan forårsake fysisk skade - til og med trenge inn i huden - og vilje ødelegger absolutt plantene dine.

    Når du vasker passende overflater, bruk alltid vernebriller for å beskytte øynene dine mot rusk.

    9/13

    knust vinduSeDmi/Shutterstock

    Windows

    Ikke trykkvask vinduer! Høytrykket kan bryte dem, noe som gir deg stor hodepine og et dyrt vindu å bytte ut. I stedet vasker du vinduene dine på riktig måte med disse velprøvde tips for vindusvask fra profesjonelle.

    10/13

    bil under panseretAlexxndr/Shutterstock

    Kjøretøy

    Bruk en høytrykksvask for å rengjøre bilen forårsake små bulker og til og med sponne malingen, slik at den er sårbar for rust. Hvis du bruker en høytrykksspyler til å rengjøre bilen, må du alltid stille den til lavtrykksinnstilling.

    Og aldri, noen gang prøve å vaske høyt under hetten! Det kan tvinge vann inn i sprekker og sprekker i bilens motor og forårsake alvorlig skade.

    12/13

    rene takrennerIndy Edge/Shutterstock

    Takrenner

    Selv om det er fristende, bør du aldri rense innsiden av takrennene med en høytrykksspyler. Det er best å fjerne rusk for hånd (eller bruk dette trikset), og skyll deretter innsiden ren med a hageslange.

    Takrenner tåler regnvær, men ikke ekstremkraften til en høytrykksspyler. Velge dette rengjøringsverktøyet for takrenne i stedet for en høytrykksspyler.

    13/13

    kraftvaskbeiset stoliMoved Studio/Shutterstock

    Beiset tre

    En høytrykksvask trekker flekken rett fra treoverflater. Hvis fjerne flekken fra dekket ditt er oppgaven du prøver å utføre, så spreng unna! Men hvis du har tenkt å beholde flekker på tre, ikke bruk en høytrykksspyler for å rengjøre det.

instagram viewer anon