Do It Yourself
  • Snow Tires vs. Helårsdekk

    click fraud protection

    HjemAutomotiveDelerDekk

    • Facebook
    • Flipboard
    • Twitter
    • Pinterest
    • E -post
    • Skrive ut

    Lær forskjellene på vinterdekk vs. helårsdekk, som snødekk har overlegen trekkraft under snødekte forhold

    Neste prosjekt
    blizzak vinterdekkHilsen av Bridgestone

    Snødekk overgår helårsdekk under snødekte og isete forhold. De gir deg bedre trekkraft, mer stabilitet i svinger og bedre stoppkraft.

    Av DIY -ekspertene i The Family Handyman Magazine

    Du vil kanskje også like: TBD

    Snødekk overgår "helårs" dekk

    Hvis du lurer på om "helårs" dekkene dine fungerer like godt i snø som snødekk, har vi svaret. Det gjør de ikke; ikke engang i nærheten. De fleste "vinterdekk" (det nye begrepet for snødekk) overgår helårsdekk i snø, regn og til og med på is. De har et mer aggressivt slitebanemønster og er laget av en mykere gummiblanding. Den mykere sammensetningen gjør at slitebanen kan presse seg rundt snøen, komprimere den og deretter kaste den ut mens dekket roterer. Noen vinterdekk inneholder til og med bobler med lukkede celler i slitebanen. Men mens du kjører, kutter veifriksjon det ytre boblaget og "skjerper" kantene på hver enkelt. Det er som å ha noen tusen nylagde nalder som tørker veien mens du kjører. Sluttresultatet er bedre trekkraft, mer stabilitet i svinger og mye bedre stoppkraft.

    Selvfølgelig må du piske over deigen (ca. $ 600 eller mer for et sett) for å få på alle fire hjulene (ja, du må sette dem på alle fire). Den beste tilnærmingen er å montere dem på et ekstra sett med brukte hjul for å unngå vår/vinter, montere/demontere hodepine.

    Vinterdekk vs. Hele sesongen: Ikke bare for snø

    Foto 1: Slitebane som sager og pumper

    Vinterdekk har flere lameller (kutt i slitebanen) enn helårsdekk for å suge mer vann fra veien. Sag-tann sipes gir mer overflate og kuttes i snø og slush bedre enn rette sipes. "Mikropumpe" -hullene i slitebanen fungerer som stempel for å suge vann fra veien og deretter spytte det ut mens dekket ruller.

    Vinterdekk utføre mye bedre enn "snø" dekkene du kanskje husker (hvis du er gammel nok). De fungerer bedre i snø, is, slaps og gjørme og på kaldt, tørt fortau. Gummiforbindelsene er helt nye. De fleste produsenter inkluderer silika, og noen pusser opp formelen med trekkbiter og hule "celler" som nal og suger vann av veien. Dekkdesign er langt mer aggressiv for å gi bedre akselerasjon og kortere stoppavstander (Foto 1).

    Vinterdekk vs. Hele sesongen: Økt ytelse på snø

    Figur A: Vinterdekk stopper tidligere på snø

    I en test akselererte kjøretøyer til 30 km / t, og begge sjåførene slo på ABS -bremsene på et merket sted. Bilen utstyrt med vinterdekk stoppet 66 prosent raskere (30 fot. kortere) enn bilen som er utstyrt med helårsdekk.

    Siden snø-mot-snø-kontakt skaper langt mer trekkraft enn gummi på snø, er vinterdekk designet for å gripe og holde mer snø. Det betyr bedre (og raskere) akselerasjon og kortere stoppavstander. En uavhengig test av Tirerack.com viser en forbedring av akselerasjonen på 33 prosent i forhold til helårsdekk (og det er med et AWD-kjøretøy). I tillegg stoppet testdekkene 30 fot. kortere enn alle sesongene (figur A). Det er en stor forskjell - nok til å unngå en alvorlig ulykke eller skjerm bender.

    Vinterdekk vs. Hele sesongen: Bedre ytelse på is

    Figur B: Vinterdekk greper også bedre

    I den samme testen akselererte bilen med vinterdekk 44 prosent raskere og stoppet 48 prosent raskere (18 fot. 8 tommer kortere) enn bilen med helårsdekk.

    Helårsgummiforbindelser skater bokstavelig talt på is. Men vinterdekk er laget med mykere gummiblandinger og tilsatt silika for å gi dem mer fleksibilitet og grep på is. Og den spesielle slitebanen fjerner mer vann fra isen. Testresultatene viser at vinterdekk også er bedre enn helårsdekk på is.

    Tirerack.com brukte en innendørs skøytebane og timet akselerasjonen fra et stoppested og målte stoppavstander fra 10 km / t (figur B). Vinterdekk akselererte raskere. Når du tok en 90-graders sving i 10 km / t, holdt bilen med vinterdekk innenfor det merkede kjørefeltet, mens bilen med helårsdekk skled ut. Den slags kurveytelse kan bety forskjellen mellom å unngå en ulykke og forårsake en.

    Vinterdekk vs. Hele sesongen: Kostnad vs. fordeler

    Et sett med fire vinterdekk koster $ 600 eller mer, avhengig av hjulstørrelsen. Hvis du har dekkene montert på de eksisterende hjulene, må du betale en butikk for å bytte dem hver vår og høst. De fleste butikker tar omtrent 18 dollar stykket for å demontere helårsdekkene, montere vinterdekkene, balansere og installere dem. Men hvis du kjøper et ekstra sett med hjul og dekktryksensorer ($ 480 per sett), sparer du minst $ 50 på hver bytte. Ikke tro at du kan hoppe over dekktryksensorene - butikken kan ikke lovlig installere hjul uten dekktryksensorer hvis bilen din allerede var utstyrt med dem.

    Visst, vinterdekk koster mye. Men tenk på at du får mye for pengene. Når du tar i betraktning den bedre stoppeavstanden og håndteringen i svinger, er det lett å se hvordan vinterdekk kan forhindre en "feil" -ulykke. Hvis din fradrag for kollisjon er mellom $ 500 og $ 1000, kan vinterdekk faktisk betale seg selv på en enkelt sesong hvis de holder deg unna en ulykke.

    Her er en annen måte å analysere kostnadene på. Vinterdekk holder omtrent fem år eller 35.000 mil. Det er mil du ikke kommer til å sette på helårsdekk. Så hvis du går fullt ut og kjøper nye hjul, kommer den virkelige kostnaden for vinterdekk ut til rundt $ 150 per år de første fem årene. Så hvis du kjøper et nytt sett for de samme hjulene, faller kostnaden til bare $ 65 per år. Vi tror det er verdt den relativt små årlige kostnaden som er forbundet med dekk for allvær vs snødekk debatt, for å få ekstra stoppkraft og bedre håndtering i svinger som kan hjelpe deg med å unngå en ulykke.

    Dekkprodusenter lager flere vinterdekkmodeller for spesifikke vinterforhold. Så få ekspertråd fra din lokale dekkforhandler til match dekket til bilen din, klimaet og kjørevanene dine.

    Vinterdekk vs. Hele sesongen: Spar penger på byttene

    Kjøp ekstra hjul

    Det er mer kostnadseffektivt å montere vinterdekk på et sett med ekstra hjul (inkludert trykksensorer). Du sparer tid og penger på det toårige dekkbyttet.

    Montering av vinterdekk på et annet hjulsett sparer penger ved å bytte dekk på et enkelt sett med hjul. Men du kan spare enda mer hvis du forhandler en pakkeavtale med dekkbutikken. Få en pris for dekk, hjul, sensorer og gratis sesongmontering. Hvis butikken din tilbyr en "Tire Hotel" -tjeneste for å lagre dekk utenom sesongen, kan du be dem om å kaste den i pakken også. På den måten trenger du ikke å transportere sesongen dekk frem og tilbake eller lagre dem i garasjen din.

    Lignende prosjekter

    Bilvedlikehold: Få dekkene til å vare
    Bilvedlikehold: Få dekkene til å vare
    Bilreparasjon: Hvordan sette opp en bil trygt
    Bilreparasjon: Hvordan sette opp en bil trygt
    Løs en lekkende dekkventilspindel på 5 minutter
    Løs en lekkende dekkventilspindel på 5 minutter
    Kjøpe bilstativ og jackstativ
    Kjøpe bilstativ og jackstativ
    Lastebil- og SUV -dekkkjøpsguide
    Lastebil- og SUV -dekkkjøpsguide
    Fix en flat overlevelsesguide
    Fix en flat overlevelsesguide
    Lær om dekk
    Lær om dekk
    Hvordan kjøpe dekk
    Hvordan kjøpe dekk
    Bytt dekk: To knekker gjør det enkelt
    Bytt dekk: To knekker gjør det enkelt
    Service din reserve dekkholder
    Service din reserve dekkholder
    Hvordan sette snøkjeder på dekkene dine
    Hvordan sette snøkjeder på dekkene dine
    Hvordan plugge et lekkende dekk
    Hvordan plugge et lekkende dekk
    Hvordan bytte bakre bremseklosser
    Hvordan bytte bakre bremseklosser
    DIY bremsetips
    DIY bremsetips
    Hvordan sjekke bremser
    Hvordan sjekke bremser
    Hvordan bytte dine egne fjærben
    Hvordan bytte dine egne fjærben
    Skifte bremsevæske
    Skifte bremsevæske
    Kostnad og reparasjon av bremseklosser - Unngå å bli dratt av
    Kostnad og reparasjon av bremseklosser - Unngå å bli dratt av
    Slik bytter du bremseklosser
    Slik bytter du bremseklosser
    Hvordan sjekke bremsevæske
    Hvordan sjekke bremsevæske

    Populære instruksjonsvideoer

instagram viewer anon