Do It Yourself
  • Slik rengjør du utendørs puter

    click fraud protection

    Hvert redaksjonelt produkt er uavhengig valgt, selv om vi kan bli kompensert eller motta en tilknyttet kommisjon hvis du kjøper noe gjennom våre lenker. Vurderinger og priser er nøyaktige og varene er på lager fra tidspunktet for publisering.

    Behold utendørsputene dine og føl deg friske med disse smarte og enkle rengjøringsmetodene.

    Utendørs puter bringe innendørs komfort til terrasser, verandaer og dekk. Selv om de vanligvis er laget for å tåle fuktighet og UV -stråler, trenger de fortsatt TLC og rutinemessig rengjøring. Å legge denne plikten til listen din er et lommebok- og jordvennlig trekk. Å ta vare på uteputene dine betyr at de varer lenger, sparer penger og holde ting utenfor deponiet.

    På denne siden

    Rengjøring av utendørs puter: Forberedelse

    Før du begynner å rengjøre, gjør du et lite forarbeid som gjør at du kan lykkes:

    • Se etter pleiemerket på putene og følg instruksjonene fra produsenten. (Ingen omsorgskode? Søk på produsentens navn på nettet og se om selskapet har informasjon på nettstedet.)

    • Test rengjøringsmidler eller behandlinger på et lite synlig sted for å sikre at løsningen ikke skader stoffet.

    • Velg et sted i hagen din der du kan rengjøre putene og ikke skade planter med avrenning som inneholder såpe og andre rengjøringsmidler.

    • Sørg for at stedet hvor du skal rengjøre putene ikke blir gjørmete. Det kan være best å legge ned en presenning.

    Slik rengjør du utendørs puter

    Avhengig av hvilken type rengjøring av putene dine trenger, her er hva du skal gjøre:

    Rutinemessig rengjøring for utendørs puter

    Laget kl Hovedinngang, en utendørsmøbler selskap, anbefaler denne enkle metoden for rutine rengjøring av utemøbler:

    • Børst først av løst smuss.

    • Bland en rengjøringsløsning med 1/4-kopp mild såpe, som f.eks Ullitt eller Oppvaskmiddel fra daggry, per gallon lunkent vann.

    • Påfør blandingen på putene med en svamp eller en myk børste.

    • La såpevannet trekke inn i stoffet.

    • Skyll grundig med a hageslange på et lavt trykk for å fjerne alt såpevann.

    • La stoffet lufttørke.

    Hvis putene dine har avtagbare trekk, kan du også dynke dem i såpevannsløsningen. Svamp eller børst deretter forsiktig om nødvendig, skyll med rent vann og la det tørke.

    Slik rengjør du svært skitne utendørs puter

    Hund på utendørs pute med kjæledyrflekkBildekilde/Getty Images

    For en grundig rengjøring, Alan Rampey, direktør, tekniske tjenester på Sunbrella, anbefaler 303 Multi-Surface Cleaner, som er formulert for vannsikre syntetiske, naturlige og delikate stoffer.

    Meldugg vil noen ganger vises på puter og krever tillegg blekemiddel til rengjøringsprosessen. Test alltid blekemiddel på et skjult sted før du gjør det helt rent, og sørg for å beskytte klærne dine mot blekksprut.

    "Gjør deg kjent med begrensningene til utendørs tekstiler, og ikke bruk noe som er for hardt for tekstilene dine," sier Rampey. "Sunbrella -stoffer i alle farger tåler rengjøring med blekemiddel, men andre stoffer kan falme ved bruk av blekemiddel."

    Frontgate-teamet foreslår denne trinnvise metoden:

    • Bland en løsning av en kopp blekemiddel og 1/4 kopp mild såpe per liter vann.

    • Spray på hele putens overflate og la det trekke i stoffet i 15 minutter.

    • Tørk av flekker med en svamp eller et rent håndkle, eller børst forsiktig med en myk børste.

    • Skyll grundig med en hageslange på lavt trykk for å fjerne alle såperester.

    • La stoffet lufttørke.

    Hvordan behandle flekker på utendørs puter

    Akkurat som på innendørs trekk, flekker kan også skje utendørs, enten det er mat, smuss eller fett. "Jo før du behandler flekken, jo bedre," sier Rampey.

    De fleste flytende flekker som melk eller rødvin, sier han, kan behandles med en enkel løsning av mild såpe og vann:

    • Tørk flekken med en ren, tørr klut.

    • Bland mild såpe og vann og spray på stedet.

    • Bruk en svamp eller en myk børste til å rengjøre hele overflaten, ikke bare den synlige flekken. Skyll med en hageslange på lavt trykk med rent vann for å fjerne alle såperester.

    • La stoffet lufttørke.

    For fettete flekker, som de fra en droppet burger fra en cookout, sier Rampey å forbehandle stoffet med en sterk avfettingsmiddel i 30 minutter til en time. Sørg for å holde stoffet vått. Bruk en svamp eller myk børste for å rengjøre hele overflaten. Avslutt med å skylle med en hageslange på lavtrykksinnstilling til såperester er borte. La stoffet lufttørke.

    Du kan også bruke maisstivelse for å absorbere fet søl, sier Rampey. Dryss maisstivelse på stedet og la den absorbere oljen fra stoffet. Fjern overflødig maisstivelse med en rett kant og rengjør resten med såpe og vann. Skyll med rent vann til all såpe er borte. La deretter putene lufttørke.

    Hvordan holde utendørs puter rene

    Sett putene og møblene under deg vannavvisende deksler når de ikke er i bruk for å forlenge levetiden og holde dem rene. Frontgate -teamet sier at etter putetrekk har en glidelås, åpner du den og står puter på enden med den åpne glidelåsen eller sømmen ned for å hjelpe til med å tømme bort vannet og skynde på tørking. La putens kjerne tørke helt før du bruker putene igjen.

    Hvis du merker at putene dine ser litt slitne ut etter gjentatte rengjøringer og mange års bruk, sier Frontgate at du kan oppdatere dem med et behandlingsmiddel som f.eks. 303 stoffbeskyttelse. Denne spray-on løsningen fungerer for å gjenopprette vann- og flekkavvisende egenskaper til utendørs tekstiler.

    Alicia Chilton
    Alicia Chilton

    Alicia Chilton er en erfaren forfatter og redaktør, basert i Des Moines, Iowa. Etter å ha tilbrakt flere år som digital redaktør for Better Homes and Gardens, og dekket alle slags temaer knyttet til hjemmet, tok Alicia sitt forfatterskap og redaksjon ferdigheter i markedsførings- og kommunikasjonsverdenen, hvor hun har utnyttet kraften i historiefortelling for å koble publikum til merker innen hagearbeid og ideell virksomhet sfærer.

instagram viewer anon