Do It Yourself
  • Hva konstruksjonsproffene trenger å vite om asbest

    click fraud protection

    1/10

    Asbest advarselsskilt | Construction Pro Tips

    Hvorfor asbest problematisk

    Asbestbruken i USA har falt drastisk de siste tiårene etter utstedelse av føderale forskrifter designet for å beskytte mennesker mot utilsiktet eksponering for giftstoffer mineral. Siden den gang har det kommet tryggere alternativer på markedet, noe som gjør det lettere å bygge og renovere boliger uten å risikere unødvendig eksponering. Men eldre boliger, spesielt de som ble bygget før midten av 1970-tallet, vil fortsatt sannsynligvis inneholde asbest ettersom mineralens tidligere bruk strekker seg langt lenger enn noen tror.

    2/10

    Mikroskopisk blikk på asbestfibre | Construction Pro Tips

    Hva er asbest?

    Asbest er en mineralfiber som finnes i stein og jord. I sin storhetstid var det tusenvis av produkter som inneholdt asbestfibre. Mineralet var billig, holdbart og varmebestandig, noe som gjorde det perfekt for områder utsatt for høye temperaturer og trafikk som:

    • Ovner
    • Kjeler
    • Rør
    • Kanalisolasjon
    • Gulv og takfliser
    • Gips
    • Vindusruter

    3/10

    mesoteliom

    Hva om jeg kommer i kontakt?

    Hvis du kommer i kontakt med asbestholdige materialer (ACM), må du ikke berøre dem, tråkke på dem eller prøve å fjerne dem på egen hånd. Asbestfibre er utrolig små og usynlige for det blotte øye. Hvis du skader ACM mens du utfører rivningsarbeid, sliping eller skjæring, kan fibrene bli luftbårne og komme inn i lungene. Når de er i kroppen din, kan fibrene bli fanget i slimhinnen i lungene, hjertet eller magen, og kan forårsake sykdommer som lungekreft, asbestose eller mesoteliom flere tiår senere.

    Hvis du tror det kan være asbest i et område, må du be en inspektør komme ut for å vurdere situasjonen og avgjøre hvilke tiltak som må gjøres. I noen tilfeller kan ACM -er anses som trygge hvis de er i god stand. I andre kan det hende at disse materialene må innkapsles eller fjernes.

    10/10

    fjerne asbest

    Hva om jeg har blitt avslørt?

    Byggearbeidere, snekkere, rørleggere og elektrikere kan alle komme i nær kontakt med ACM -er mens de jobber i eldre hjem og bygninger. Selv om det ikke er sikre nivåer av asbesteksponering, er det Occupational Safety and Health Administration (OSHA) retningslinjer på plass for å beskytte arbeidere mot eksponering. De inkluderer å kreve at arbeidsgivere gir skikkelig personlig verneutstyr og iverksetter tiltak for å redusere asbestnivået på arbeidsplassen til lovlige nivåer.

    Dessverre er det ikke mye du kan gjøre etter å ha blitt utsatt for asbestfibre. Arbeidsgivere er pålagt å gi ansatte medisinsk overvåking i tilfeller der de har blitt utsatt for høye nivåer av asbest eller nivåer som er forbi den lovlige grensen. Imidlertid er latensperioden for mesoteliom 10-50 år og blir ofte ikke fanget før i de sene stadiene når behandlingsalternativene er begrensede. Så nøkkelen er å unngå, unngå, unngå!

    Om eksperten:

    Charles MacGreggor er spesialist på samfunnsengasjement for Mesothelioma Cancer Alliance.

    Klikk her for mer informasjon om asbest.

instagram viewer anon