Do It Yourself
  • Asiatisk kakerlakk: Identifikasjon, angrep og kontroll

    click fraud protection

    Ikke la deg lure av en flygende tysk kakerlakk. Du har kanskje å gjøre med den asiatiske kakerlakken i hjemmet.

    Hvis du tror du ser en Tysk kakerlakk flyr rundt i eller utenfor huset ditt, kan det faktisk være en asiatisk kakerlakk (Blattella asahinai). Lær hva som trengs for å holde dette skadedyret utenfor hjemmet og gården.

    På denne siden

    Hva er asiatiske kakerlakker

    Den asiatiske kakerlakk ble nylig introdusert i USA, og er en mobil og tilpasningsdyktig mort som gjør de sørlige og sørøstlige statene hjemme. Utendørs kan denne mort finnes rundt huset i løvhauger, under mulch og i trær.

    Hvordan ser asiatiske kakerlakker ut

    Den asiatiske kakerlaken og den tyske kakerlaken ser like ut, med liten variasjon. Asiatiske kakerlakker er omtrent en halv tomme lange og lysebrune i fargen, med to parallelle bånd på toppen av hodet. En av

    flygende kakerlakker, den asiatiske kakerlakk har et par vinger og liker å bruke dem, spesielt når de blir provosert.

    Asiatiske kakerlakkadferd

    I likhet med noen skadedyr i husholdningene er den asiatiske kakerlakken en altetende, som lever av alt og alt den finner - planter, blomster, menneskelig mat, dyrefôr, tannkrem og til og med avfall. Drevet av mat, kan disse kakerlakker reprodusere seg raskt og ta over et sted.

    I motsetning til den tyske kakerlakk, er asiatiske kakerlakker sterke løpesedler, så du kan finne disse på høye steder - på toppen av store apparater, møbler og annet inventar. Disse skadedyrene blir tiltrukket av lys, og kan ofte oppdages i skumringen eller tidlig på natten, og kommer inn i hjem der belysningen er sterkest. Selv om de foretrekker utendørs, kommer de innendørs og overtar en struktur.

    Asiatisk kakerlakk livssyklus

    Den kvinnelige asiatiske kakerlakk vil legge tre til fire oothecae (eggkasser) gjennom hele livet, hver av dem leverer 20 til 40 egg. I likhet med den tyske kakerlakk, går asiatiske kakerlakker gjennom det typiske kakerlakk livssyklus og lever i tre til seks måneder.

    Tegn på asiatiske kakerlakker

    Asiatiske kakerlakker er først og fremst et utendørs skadedyr som angriper de skogkledde områdene rundt et hjem. De finnes ofte i løv- og vedhauger, trær og gressområder. I huset kan det se ut som om de flyr rundt eller henger på toppen av apparater og inventar.

    Hvordan bli kvitt asiatiske kakerlakker

    Hvis du støter på asiatiske kakerlakker i hjemmet, kan skadedyrbekjempelse være vanskelig. De er raske og smidige, noe som gjør det vanskelig å drepe dem på kontaktpunktet. Ettersom denne mort er en flyger, er det vanskelig å gjøre noen av de tradisjonelle frastøtende midler og forebyggende tiltak implementere, siden de kommer inn i hjemmene gjennom vinduer og døråpninger i stedet for sprekker og sprekker som kan være forseglet.

    Hvis spray og plantevernmidler viser seg å være ineffektive, ta kontakt med din lokal utryddelse å evaluere en angrep og gi en systematisk tilnærming til bli kvitt kakerlakker.

    Asiatisk kakerlakk sikkerhet

    I likhet med andre skadedyr kan den asiatiske kakerlakk transportsykdom og bakterier inn i hjemmet og forurenser mat og overflater. Som en primært utendørs kakerlakk kommer de også i kontakt med avføring fra dyr, sopp og parasitter som de kan bringe inn i hjemmet. De er vanskelige å inneholde etter å ha penetrert et sted, så det er nødvendig med raske tiltak for å eliminere deres skade og farer.

    Kakerlakkressurser

    For mer informasjon om kakerlakker og hva det betyr når du finner dette skadedyret hjemme eller i virksomheten din, sjekk disse skadedyrsartiklene.

    • Typer kakerlakker
    • Amerikansk kakerlakk
    • Tysk kakerlakk
    • Orientalsk kakerlakk
    • Røykbrun kakerlakk
    • Brunbåndet kakerlakk
    • Florida Woods kakerlakk
    • Pennsylvania kakerlakk
    • Asiatisk kakerlakk
    • Australsk kakerlakk
    • Madagaskar hvesende kakerlakk
    • Flygende kakerlakker

    Kilder

    • http://entnemdept.ufl.edu/creatures/urban/roaches/asian_cockroach.htm

    Populære videoer

instagram viewer anon