Do It Yourself
  • Den hvesende mort: Hvordan identifisere en Madagaskar hvesende kakerlakk

    click fraud protection

    Hvesing og slåssing er stolte egenskaper for denne kakerlakken. Men er de farlige eller er de tamme?

    Berømt for sine opptredener i filmer, Madagaskar Hissing Cockroach (Gromphadorhina portentosa) er innfødt til sin navnebror øy utenfor kysten av Afrika. Det er ikke urfolk i Amerika, så du bør ikke forvente å finne disse hjemme eller i virksomheten din, med mindre det er et rømt kjæledyr. Mer om det senere.

    På denne siden

    Hva er Madagaskar hvesende kakerlakker

    Den hvesende kakerlakk er mest kjent for det åpenbare - hvesingen. Du kan hørbart skille disse kakerlakkene fra andre på den måten de aggressivt kjemper og suser. De finnes vanligvis ikke i USA, bortsett fra blant folk som holder dem som eksotiske husdyr.

    Hvordan ser Madagaskar hvesende kakerlakker ut

    Det er mulig du har sett dette skadedyret i en Hollywood-film som et stand-in for alle kakerlakker. De er store (to til tre tommer) med lange, herdede brunaktige rygger. De mangler vinger, men hannene driver med et par horn.

    Madagaskar hvesende kakerlakkadferd

    I motsetning til andre typer kakerlakker, Madagaskar hvesende kakerlakk søker ikke menneskelig kontakt, og vil heller ikke invadere menneskelige strukturer. Disse kakerlakker bor i skogene i første etasje og lever og gjemmer seg under blader, trær og annet løvverk. De leter etter mat som de fleste kakerlakker, og spiser på planter og frukt i skogen.

    Hanner kan være spesielt aggressive, noe som vanligvis er når du hører deres hvesende. Hvis du hører den lyden, kan det være av flere årsaker - parring av samtaler, eller skremme eller advare potensielle motstandere. Du kan til og med se to mannlige kakerlakker slåss.

    Madagaskar hvesende kakerlakkens livssyklus

    The Hissing kakerlakk lever i gjennomsnitt i to til fem år, noe som gjør den til en av de lenger levende kakerlakker i rekkefølgen. De går gjennom de typiske stadiene av egg, nymfe og voksen for metamorfose, gjennomgikk omtrent seks smelter før han ble en fullt fungerende voksen.

    Tegn på Madagaskar hvesende kakerlakker

    Denne arten er ikke hjemmehørende i USA, og huseiere vil vanligvis ikke finne mer enn en i hjemmet eller gården. Hvis du får øye på en hvesende kakerlakk, er det mest sannsynlig et rømt kjæledyr som noen holdt i nærheten. Hvis du hører uvanlige susende lyder, er det en sjanse for at en Madagaskar hvesende kakerlakk er i nærheten.

    Hvordan bli kvitt hvesende kakerlakker

    Hvis du støter på hvesende kakerlakker i hjemmet, typisk fjerning av kakerlakk metoder burde fungere. Hvis du er usikker på hva du skal gjøre, ring en eksterminator, spesielt hvis du oppdager mer enn én.

    Vesende kakerlakk Sikkerhet

    Mens den er større og høyere enn de fleste kakerlakker, utgjør Madagaskar hvesende kakerlakk liten trussel mot mennesker. Selv om menn kan være aggressive og avgi høye susende lyder, vil det vanligvis ikke bevege seg mot mennesker med mindre de frykter for livet. Men for det meste er denne mort ufarlig.

    Kakerlakkressurser

    For mer informasjon om kakerlakker og hva det betyr når du finner dette skadedyret hjemme eller i virksomheten din, sjekk disse skadedyrsartiklene.

    • Typer kakerlakker
    • Amerikansk kakerlakk
    • Tysk kakerlakk
    • Orientalsk kakerlakk
    • Røykbrun kakerlakk
    • Brunbåndet kakerlakk
    • Madagaskar hvesende kakerlakk
    • Florida Woods kakerlakk
    • Pennsylvania kakerlakk
    • Asiatisk kakerlakk
    • Australsk kakerlakk
    • Flygende kakerlakker

    Kilder

    • https://entomology.unl.edu/madagascar-hissing-cockroach
    • http://rosamondgiffordzoo.org/assets/uploads/animals/pdf/Madagascar%20Hissing%20Cockroach.pdf

    Populære videoer

instagram viewer anon