Do It Yourself
  • Australian Cockroach Identification and Control

    click fraud protection

    Selv om den ligner en amerikansk kakerlakk, virker denne arten litt annerledes, noe som gjør skadedyrbekjempelse vanskelig.

    Rask, mobil og antenne, den australske kakerlakken (Periplaneta australasiae) er en vanlig og vanskelig skadedyr når den finnes i nærheten av og rundt hjemmene. Dens evne til å overleve i fuktige og tørre miljøer gjør det vanskelig å kontrollere disse påtrengende insektene.

    På denne siden

    Hva er australske kakerlakker

    Den australske kakerlakken var et varmt klima, og var opprinnelig fra Australia, men vises nå over hele verden. En rask bevegelse flygende kakerlakk, de kan angripe alle typer steder, inkludert hjem, havner og utendørs habitater.

    Hvordan ser australske kakerlakker ut

    Lik Amerikanske kakerlakker, den australske kakerlakken er brunrød og er vanligvis rundt tre fjerdedeler til 1-1/4 tommer. lang. De er gule nær brystkassen og siden av vingene. På grunn av størrelsen kan de passe inn i små flekker som sprekker eller hull i hjemmet.

    Australsk kakerlakkadferd

    Den australske kakerlakken lever hovedsakelig utendørs og finnes i tropiske klimaer med fuktige omgivelser. Mens de vanligvis bor utendørs, kan de invadere hjem når været blir fiendtlig, på jakt etter mat og muligens ly. De er små og raske, suser fra sted til sted og flyr når det er nødvendig.

    De foretrekker naturlige matkilder som planter og forfallne organiske materialer. Hvis de er innendørs, vil de imidlertid glede seg over menneskelig mat - brød, ris, frokostblandinger og det som er utelatt.

    Australsk kakerlakk livssyklus

    Australske kakerlakker hekker like raskt som de beveger seg. Hunnene kan legge fra 16 til 24 egg i en ootheca (eggetui), og kan legge en ootheca hver 10. dag. De gjemmer og forkler reiret på steder som er vanskelig å nå i nærheten av matkilder.

    De levetiden til disse kakerlakkene er åtte til 12 måneder for en fullstendig voksen. Når denne arten har penetrert et hjem og begynner å reprodusere, kan det være vanskelig å bli kvitt.

    Tegn på australske kakerlakker

    Siden disse kakerlakker er spesielt raske og kan fly, kan du se dem bevege seg rundt og darting fra sted til sted. Som effektive reprodusenter kan du forvente å finne eggkasser rundt i hjemmet eller bygningen, spesielt på steder som er vanskelig å nå i nærheten av mat. Som mange andre kakerlakker, forventer å finne avføring der de spiser og reiser.

    Hvordan bli kvitt australske kakerlakker

    Fjerning og forebygging av disse kakerlakker er ikke lett. Ta de tradisjonelle skadedyrbekjempelsestrinnene for å rengjøre huset, forsegle eventuelle uønskede innganger som sprekker, hull, ødelagte skjermer og vinduer. Fix lekkende rør eller våte flekker. Siden australske kakerlakker er små og kan fly, kan det være vanskelig å eliminere dem når de trenger inn i en struktur. For hjelp, kontakt din lokal utryddelse å gi en plan og et system.

    Australian Cockroach Safety

    Selv om disse kakerlakkene foretrekker utendørs, tiltrekkes de av trygge og ressurssterke hjem. De bærer sykdommer og bakterier som forurenser mat og overflater, samtidig som de forårsaker problemer for personer med allergi og astma. Du må bevege deg raskt for å prøve å bøte på angrep hvis det er det tegn på kakerlakker i hjemmet.

    Kakerlakkressurser

    For mer informasjon om kakerlakker og hva det betyr når du finner dette skadedyret hjemme eller i virksomheten din, sjekk disse skadedyrsartiklene.

    • Typer kakerlakker
    • Amerikansk kakerlakk
    • Tysk kakerlakk
    • Orientalsk kakerlakk
    • Røykbrun kakerlakk
    • Brunbåndet kakerlakk
    • Florida Woods kakerlakk
    • Pennsylvania kakerlakk
    • Asiatisk kakerlakk
    • Australsk kakerlakk
    • Madagaskar hvesende kakerlakk
    • Flygende kakerlakker

    Kilder

    • https://extension.umn.edu/insects-infest-homes/cockroaches#australian-cockroaches%2C-surinam-cockroaches-and-madeira-cockroaches-137715
    • http://entnemdept.ufl.edu/creatures/URBAN/ROACHES/australian_cockroach.htm

    Populære videoer

instagram viewer anon