Do It Yourself
  • Hva er vill hvitløk og hvordan blir jeg kvitt det?

    click fraud protection

    Hvert redaksjonelt produkt er uavhengig valgt, selv om vi kan bli kompensert eller motta en tilknyttet kommisjon hvis du kjøper noe gjennom våre lenker. Vurderinger og priser er nøyaktige og varene er på lager fra tidspunktet for publisering.

    Wild hvitløk ble introdusert til Nord -Amerika fra Europa, og er nå utbredt i det sørøstlige USA og Stillehavet nordvest. Det blir ofte forvekslet med vill løk, en beslektet plante som er lik i utseende og lukt. Hvis du ikke er sikker på hva de nylig spirede klumpene med runde, gresslignende kniver er i hagen din, gni en av dem mellom fingrene. Hvis det lukter din favoritt italienske rett, har du sannsynligvis en vill hvitløksangrep.

    På denne siden

    Hva er vill hvitløk?

    Vill hvitløk er en flerårig plante som reproduserer hovedsakelig via sine underjordiske pærer og luftboller, selv om den også har frø. Bladene spirer i de kjøligere månedene, så du kan ikke merke en angrep før høsten.

    Lignende i utseende til gressløkplanter, vill hvitløk vokser gjennom vinteren og våren. Når temperaturen stiger, dør bladene, men løkene vil stige opp igjen med de kjølige falltemperaturene. Da vil planten spre seg aggressivt gjennom din gressgress, gjør din plenen ser ujevn og ujevn ut.

    Vill hvitløk kan lett forveksles med sin nær-tvilling, villløk. Begge trives i forskjellige jordforhold og kule temperaturer, og begge er tørkebestandig. Vill hvitløk har imidlertid klumper på to til fire runde, hule blader og en papirlignende membran som dekker løkene.

    Villløk, derimot, har flate, ikke-hule blader som vokser i mye større klumper, med løker som er dekket av et fibrøst nett.

    Er vill hvitløk et ugress?

    “Vill hvitløk regnes som skadelig ugressplante, Sier hagearbeid Bryan McKenzie fra The Bumper Crop Times. "Det er svært invasiv og kan "stjele" næringsstoffer fra gressgress og andre planter. Du bør fjerne vill hvitløk så raskt som mulig. ”

    Er vill hvitløk trygt?

    Selv om vill hvitløk er spiselig og giftfri, sier McKenzie at kjæledyr sannsynligvis vil hate den aggressive "garlicky" følelsen hvis de tygger den. Den brukes ofte i Europa for å smake mat. McKenzie foreslår at du bruker plantene du trakk fra plenen din for å krydre en rekke retter, men bare hvis du kan bekrefte at de ikke har blitt behandlet med kjemiske ugressmidler.

    Villløk er imidlertid giftig for dyr og mennesker. Så vær ekstremt forsiktig når du identifiserer vill hvitløk hvis du planlegger å spise den.

    Hvordan bli kvitt vill hvitløk

    Den mest effektive måten å forvise vill hvitløk fra plenen din er å trekke i hånden på gammel skole, men du må være nøye med å fjerne pæren og kulene, ellers vokser de raskt tilbake. Det er omhyggelig arbeid og må kanskje gjentas i noen sesonger på rad før plenen din er helt kvitt dette plagsomme ugresset.

    • Håndtrekking: Vilde hvitløkspærer trekker seg vekk fra morpæren når plantene trekkes for hånd, så det er vanskelig å fjerne dem manuelt fra plenen eller hagen din. Hvis jorden er løs eller fuktig, kan du prøve å trekke hver klump forsiktig opp for hånd. Hvis bladene bryter av eller jorden er kompakt og tørr, må du imidlertid grave opp løkene med en liten spade. Fjern hele klumpen pærer, som noen ganger er seks centimeter eller mer under bakken, og inspiser jorda visuelt for å sikre at du har fått dem alle. Kast plantene og løkene i en søppelsekk av plast. Ikke legg til dette planteavfall til din kompost.
    • Kjemisk ugressdrepende middel: Kjemiske ugressmidler bør bare brukes i ekstreme tilfeller, da giftstoffene de inneholder kan skade mennesker, kjæledyr og dyreliv. I tillegg har ville hvitløksblader et voksaktig ytre lag som gjør dem motstandsdyktige mot mange ugressdrepere, og løkene deres kan ligge sovende dypt under jorden i årevis. "Kjøp en post-emergent herbicid og bruk den flere ganger i minst tre sesonger på rad, sier McKenzie.

    Hvordan forhindre at vill hvitløk kommer tilbake

    "Dessverre er det ingen herbicider som vokser frem for å forhindre at vill hvitløk kommer tilbake," sier McKenzie. "Du må ødelegge løkene med herbicider etter fremveksten og fortsette å bruke dem år etter år til det ikke dukker opp noen spirer om våren."

    • Hakke: I følge McKenzie, hakke er det beste naturlige middelet for å holde vill hvitløk i sjakk i hagen. "Hoe om vinteren eller tidlig på våren for å forhindre at nye pærer vokser," sier han. Som å trekke i hånd og påføre ugressdrepende middel, vil det ta minst noen år med rutinemessig forebygging før du er helt fri for dette seige ugresset.
    • Klipping: Hvis du ikke kan slå dem, bli med dem. Hvis du ikke har noe imot hvitløksaromaen til disse plantene, kan du ganske enkelt trimme dem til samme høyde som gressgresset og lære å leve med dem. “Klipp plenen regelmessig for å forhindre at spirene ødelegger utseendet på hagen din, sier McKenzie.

    Rebecca Winke flyttet til Italia fra Chicago i 1993 og tok kort tid etter et dypt dykk inn i landet ved å renovere et viltvoksende middelaldersk steinhus og drive det som B&B i 20 år. I dag bruker hun tiden sin på å skrive om reiser, kultur og mat (det er tross alt Italia!) For publikasjoner som The Telegraph og Italy Magazine, samt grublet på de merkelige vindene som blåste en urban vegetarianer til en gård i Umbria.

instagram viewer anon