Do It Yourself
  • Hvordan vet maur at det er smuler på gulvet ditt?

    click fraud protection

    Du kan bli sjokkert over å finne ut innsatsen maurene legger ned for å finne smulene dine.

    Å ha skumle, krypende dyr lurer hjemme hos deg er aldri en god ting. En av de vanligste? Definitivt maur. Det virker som om en maur vet nøyaktig det øyeblikket en smule kommer tumlende ned fra smørbrødet ditt og treffer gulvet, og det neste du vet, marsjerer en hær av dem inn. Men hvordan vet de at smulene er der?

    Usikker på om du har snekkermyrer eller termitter? Her er forskjellen.

    Du tenker kanskje ikke på maur som en sterk luktesans, men det er denne egenskapen som driver dem til benkeplater og gulv på jakt etter en matbit. En maur er alltid på utkikk, med kolonier som sender speidermaur for å lete etter mat i forskjellige retninger.

    Maur kommer lett inn i hjemmet ditt, via sprekker og sømmer i vegger, grunnhull, gjennom gulv, vinduer, dører, ledninger og mer.

    Ta en titt på disse 26 tipsene for bekjempelse av skadedyr i og rundt hjemmet ditt.

    Når speiderne går på jakt etter mat, marsjerer de på jakt etter visuelle landemerker og et stereoluktsystem for å lage et luktkart. De bruker olfaktoriske signaler som tar dem med i et kretsløpende tilfeldig søk. Ulike maur har forskjellige størrelse antennelapper. De er alle spesielt store, og har rundt 420 til 430 nerveender kalt glomeruli, som gir disse insektene muligheten til å lukte forskjellige lukt. Jo større lappene er, jo bedre luktesans.

    Sjekk ut disse 11 strategiene for DIY skadedyrbekjempelse.

    Når speideren finner smulet, samler de en prøve og marsjerer den tilbake til kolonien. Sammen avkrefter teamet den korteste ruten til matkilden, og etterlater seg en feremonespor. Kolonien følger nå speideren til maten.

    Her er de 10 farligste feilene du må unngå.

    Alt du virkelig kan gjøre for å holde maur i sjakk er å holde tellerne rene, feie eller støvsuge ofte og lukke hull i husene dine utvendig. Imidlertid vil de sannsynligvis finne en vei inn uansett.

    Her er mer informasjon om hvordan du blir kvitt maur.

    Populære videoer

instagram viewer anon