Do It Yourself
  • Disse enkle triksene holder huset ditt kjølig hele sommeren

    click fraud protection

    1/6

    NavinTar/Shutterstock

    Mørklægningsgardiner

    Å ha vinduer lyser sikkert opp et rom, men det betyr også at rommet ditt blir ubehagelig varmt. Så det ville være fornuftig å blokkere den ekstra varmekilden i hjemmet ditt med noen kraftige blendingsgardiner. Når du ikke bruker et rom, eller til og med borte fra huset for en stund, lukk vinduene med disse gardinene for å holde temperaturen stekt innenfor veggene dine mens du er ute.

    2/6

    yuttana25/Shutterstock

    Lukk alle dørene

    Hvis du ikke har sentral luft som strømmer gjennom huset ditt, har du sannsynligvis noen få klimaanlegg festet til noen vinduer. Hvis du har en på rommet ditt, kan det fungere å prøve å avkjøle andre deler av huset. Men ved å lukke døren kan du beholde den kjølige luften på et begrenset sted.

    Vær forsiktig nå - å lukke dørene kan føre til høyere energiregninger. I tillegg, ved å lukke dørene, blir rom uten klimaanlegg (eller annen kjølekilde) ubehagelig varme. Dette er en god taktikk å ha på bestemte tidspunkter, som å sove om natten.

    3/6

    Surfin_Rox/Shutterstock, Pongsiri Lanoi/Shutterstock

    Legg en bøtte med is ved siden av viften din

    Dette kan være rart, men stol på oss på dette. Hvis du ikke har nok klimaanlegg hjemme, er dette en enkel løsning på en varm sommerdag. Bare støtt opp en bøtte med is som er vippet litt bort fra en vifte. Viften hopper av isen, og skaper enda kaldere luft for deg å nyte. Hvis du fremdeles ikke har klimaanlegg, er det ytterligere 12 måter å holde hjemmet kjølig uten klimaanlegg.

    4/6

    Mike Focus/Shutterstock

    La takviften rotere mot klokken

    Visste du at retningen på takviften din gjør en enorm forskjell når det gjelder oppvarming og kjøling av hjemmet ditt? Fordi det gjør det! Om sommeren skal takviften gå mot klokken. Dette vil presse den kjølige luften ned og gi deg den vinden du påvirker når du prøver å kjøle deg ned. Om vinteren bytter du viften tilbake til klokken. Dette vil sirkulere den varme luften som stiger, hoppe av veggene dine, og hele rommet blir varmt. Vi viser deg hvordan du installerer en takvifte selv.

    5/6

    Breadmaker/Shutterstock

    Åpne vinduer og dører om natten

    Det er varmt om dagen, men kjølig om natten, og du bør dra nytte av den temperaturendringen. Hvis du har skjermdører og vinduer, åpner du de originale vinduene og dørene for å slippe inn den svale sommernatten.

    6/6

    Rasstock/Shutterstock

    Slå av glødelamper

    Ja, selv lyspærene dine påvirker temperaturen i hjemmet ditt. Visste du at 90 prosent av energien som brukes fra disse lyspærene er å generere varme? Ja, det er sant, og det lager huset ditt vei for varmt. Det er på tide å slå av pærene med kompakte lysrør (CFL). I tillegg vil det spare deg for en tonn på strømregningen din! Finn måter å spare enda mer penger på med en energienergi.

instagram viewer anon