Do It Yourself
  • 14 ting du aldri bør gjøre under strømbrudd

    click fraud protection

    1/14

    Robert Maxwell

    Utsett å ringe den inn

    Kraftselskaper trenger å vite når tjenesten din har blitt avbrutt, og jo før jo bedre. Selv om du tror at strømbruddet er utbredt og sannsynligvis er blitt ringt, er det best å anta noe annet og ringe selv.

    Det er mulig at strømbruddet er lokalisert, og hvis du ikke ringer det, er det ingen som gjør det. Fallne trær som lander på kraftledninger, ødelagte staver under en vindstorm og andre værrelaterte utstyrsfeil kan føre til små, lokale strømbrudd. Alltid best å gi kraftselskapet beskjed ASAP. Her er det noe gode tips for strømsparing.

    2/14

    tenne lys

    Stearinlys

    Overraskende nok bør du ikke ty til belysningsmetoder fra 1700 -tallet når strømmen er ute. "Stearinlys er fantastiske, men de velter, og de kan forårsake brann," sier Jim Judge, EMT-P, CEM, medlem av American Red Cross Scientific Advisory. De gir heller ikke sterkt lys, sier han, så det er bedre å stikke med en lys lykt.

    Et lys gir en åpenbar brannfare, men du bør også være oppmerksom på disse 20 skjulte tingene i hjemmet ditt som er en brannfare.

    3/14

    mobiltelefon lys skjermFocus Stocker/Shutterstock

    La telefonen dø

    Når du ikke kan se på TV og har knapt nok lys til å lese en bok, kan det virke som det eneste tiltalende alternativet å spille på telefonen eller iPad i timevis. Men du bør legge den ned for å bevare batteriet, sier Ed Lounsbury, en autorisert elektriker med T. Webber VVS, varme, luft og elektrisk.

    "Lagre telefonen til du trenger den," sier han. "Hvis strømmen går av i noen dager, kan du trenge den for nødetater." Hvis du ikke kan motstå Åpne apper, sørg for at du drikker opp en bærbar telefonlader i tilfelle livlinjen din går tom for batteri.

    Pluss at du vet det hvordan forlenge levetiden til telefonladeren.

    4/14

    StrømbeskyttelseFamilie Handyman

    Hold elektronikk tilkoblet

    Du burde virkelig koble fra elektronikken før uværet treffer, fordi et lynnedslag skaper en massiv bølge og kan skade utstyret ditt. Men hvis du ikke så strømbruddet komme, kan det å ta ut plugger rundt huset fremdeles gi beskyttelse mot at strømmen kommer tilbake.

    "Det er alltid smart å koble fra dem, men det er måter å forhindre at de blir skadet," sier Lounsbury. Installer en overspenningsvern i et elektrisk panel, eller koble sensitiv elektronikk til en overspenningsbeskyttet strømkabel, foreslår han. Få hele scoop på overspenningsvern og hvordan du beskytter huset ditt mot en spenningstopp.

    5/14

    gulv lampeVadym Andrushchenko/Shutterstock

    Koble fra alt

    Når det er sagt, bør du fortsatt ha én lampe tilkoblet under strømbrudd. "La ett lys tennes et sted du kommer til å se det når strømmen slås på igjen," sier dommer. Sjekk inn på a overspenningsvern som kan ta vare på hele huset.

    6/14

    Andrey_Popov/Shutterstock

    Åpne kjøleskapet

    Hver gang du åpner døren til kjøleskapet eller fryseren, slipper du kald luft ut-og den blir ikke avkjølt før strømmen slås på igjen. Uåpnet, men kjøleskapet ditt kan holde maten din på en trygg temperatur i minst fire timer, så prøv å motstå å åpne den med mindre det er helt nødvendig, sier dommer.

    Sørg for at du følger med denne stormoverlevelsesguiden så du er forberedt på det verste.

    7/14

    FryseboksFamilie Handyman

    La fryseren stå halvt tom

    Mat i full fryser vil holde seg bra i minst 48 timer, men det tallet synker til 24 timer for en halvfull fryser, sier dommer. Tenk på det på denne måten: Isen og frossen mat er som ispakker, og isolerer hele fryseren slik at enheten ikke trenger å kaste bort energi på å kjøle tomt. Vær forberedt hvis det er storm i værmeldingen.

    "Hvis du ikke har en full fryser, legg i vannflasker og la den fryse," foreslår dommer. "Du kan til og med ta fryseposer i gallonstørrelse for å fylle dem med vann og putte dem i. De fyller ut hvilket som helst mellomrom. ”

    Du vil beholde disse 16 tingene i hånden i et nødhjelpssett hjemme for å overleve en storm.

    8/14

    jeff gynane/Shutterstock

    Ignorer trafikkregler

    Sjåfører kan bli forvirret i kryss når stopplys ikke fungerer, så vær oppmerksom og pusse opp trafikkreglene dine. "Ofte når strømmen er ute, blåser folk gjennom kryss," sier dommer. Behandle det som et fireveis stopp, la bilene kjøre gjennom i den rekkefølgen de kommer.

    9/14

    shutterstock_542587336 strømbrudd i generatorenSpok83/Shutterstock

    Sett en generator i garasjen din

    Forhåpentligvis vet du allerede at generatoren din avgir giftig karbonmonoksid, så du bør holde den i åpen luft vekk fra huset. Men selv med garasjeporten åpen, er en garasje fortsatt for lukket og for nær hjemmet ditt, sier dommer. La den stå minst 20 fot hjemmefra for å unngå røyk.

    "Det er en stille morder," sier dommer. "Det er en fargeløs, luktfri gass, og det tar ikke lang tid å bukke under for karbonmonoksidforgiftning."

    Følg disse 10 tipsene for bruk av en generator for å være trygg.

    10/14

    generator

    Bygg et hus for lite for generatoren din

    Fordi du ikke kan la generatoren stå i garasjen, må du bygge et ly for å holde det trygt og tørt, spesielt under kraftig vind eller snø. "Det beste alternativet er å bygge et tak i tak over det slik at det ikke er i direkte kontakt med elementene," sier Lounsbury. "Mange mennesker bygger dem for små, og det ender opp med å smelte plasten på sidene."

    Se hvor mye gass du trenger for å kjøre en generator gjennom en storm.

    11/14

    flaskevann fra costcoericlefrancais/Shutterstock

    Glem å laste opp på vann

    Før en stor storm sørger du sannsynligvis for at din pantry er fylt med ikke -letfordærvelig mat, men ikke glem flaskevann. Hvis strømbruddet ødelegger for vannsystemer og forårsaker kokevannvarsling, vil du ha trygt drikkevann tilgjengelig.

    Dommer anbefaler å ha en liter vann for hver person per dag uten strøm og ha vann til kjæledyr også. Hvis du ikke vil punge ut for kjøpt vann, foreslår Judge å tømme og skylle gamle brusflasker eller andre store kanner for å fylle dem med rent vann før stormen slår.

    Sjekk disse stormpakker for å se hva annet du trenger å ha på hånden.

    12/14

    generatorFamilie Handyman

    Tilbakemeld generatoren din

    Du kan bli fristet til å koble en bærbar generator til husets hovedpanel eller tørketrommeluttak, slik at den "gir strøm" til hele hjemmet. Ikke gjør det. Du vil ikke være den eneste som lider hvis noe går galt.

    "Det er helt farlig fordi hvis de ikke slår av hovedbryteren, setter de strøm gjennom nettet," sier Lounsbury. Arbeiderne som prøver å fikse problemet, forventer ikke så høy spenning og kan ende opp med et dødelig sjokk. For alles skyld, spill det trygt og bruk generatoren din som tiltenkt. Lær sannheten bak 11 dødelige myter om elektrisitet.

    Hvis det er nødvendig, finn ut hvordan du kan gjøre lastebilen din til en generator.

    13/14

    lommelykt_462820957Heller ikke Gal/Shutterstock

    Bruk en lommelykt du ikke har rørt i tidene

    Ikke bli overrasket om din batteridrevne radio eller lommelykt ikke fungerer når du trenger det mest. Du tror kanskje at batteriet er dødt, men det kan være et dypere problem, sier dommer. "Over tid vil disse batteriene lekke ut syre som kommer inn i kontaktene," sier han.

    For å sikre at enhetene dine holder seg friske, anbefaler han å ha oppladbare LED -lommelykter tilgjengelig for nødstilfeller, men å holde batteriene utenfor de andre lysene og radioene til du trenger dem.

    Disse 21 tipsene, som å holde en glød-i-mørke lommelykt, kan hjelpe deg med å forberede deg på en naturkatastrofe.

    14/14

    Familie Handyman

    Gå til den nærmeste bensinstasjonen

    Under store strømbrudd, ikke bli overrasket om din stasjon til motorveien går tom for gass. "Folk evakuerer og bruker hovedveier og bruker disse bensinstasjonene," sier dommer. "Du kan kjøre en kilometer opp på motorveien i en sidevei, og drivstoff er lett tilgjengelig."

    Plus: Følg disse viktige tipsene for å overleve en blackout.

instagram viewer anon